Pika

Kako si ustvariš čudovit dan?

piše: Pika
8. junij 2020    441 ogledov

Vsak dan posebej sprejmeš in izbereš tisto, kar želiš izkušati. Včasih izbereš bolje in v drugih primerih so izbire slabe. A kako vedeti, kaj izbrati, da bodo izbire vedno dobre?

Na tvoje izbire imajo največji vpliv tvoje misli, ki sprožajo tvoje občutke. Kajti misel, ki se ti porodi v glavi, v trenutku sproži tvoj čustveni odziv. In če težko prepoznaš svoje misli, z lahkoto prepoznaš občutek. Če ob svojih mislih začutiš jezo, strah, nemoč ali katero drugo negativno čustvo, so tvoje misli prepoznale dogodke iz preteklosti, ko se ti je nekaj podobnega zgodilo, in povezale tvoje sedanje misli in občutke z njim. In enako se zgodi z lepimi mislimi.

Narediva test:

1.) Pomisli na žalosten trenutek, ki se ti je pripetil (konec partnerske zveze, odpoved v službi, odpoved potovanja ...). Kaj zaznavaš? Kakšni občutki te preplavljajo?

2.) Zdaj pomisli na neki lep dogodek (morje, poroka, porod, konec šolanja ...) Kako se  počutiš zdaj?

Reciva, da imaš razgovor za službo. Napisal/-a si prošnjo, dobil/-a termin sestanka in veselo pričakuješ dan, ko se boš lahko predstavil/-a in dokazal/-a svoje sposobnosti. Če se odpravljaš na tak sestanek prvič, si poln/-a optimizma, poguma in navdiha. Ko pride ta prelomni dan, že kuješ načrte svoje prihodnosti.

A sestanek se zalomi. Sporočijo ti, da nisi izbran/-a za to delovno mesto, da te ne potrebujejo, da so izbrali drugo osebo ...

In kaj se zgodi? Razočaranje, dvom o lastni vrednosti, jeza, občutek nezmožnosti najti sanjsko službo, poleg tega se pojavijo skrbi, povezane z eksistenco in celotno podobo sebe.

In ko se naslednjič ponovno prijavljaš za delovno mesto, že čutiš kepo v želodcu, preplavlja te dvom o svoji vrednosti, strah se naseli v vse kotičke tebe.

In vsakič ko ponovno pomisliš na razgovor, v sebi čutiš težo. Prebudijo se tisti občutki in misli, ki so prišli na plano, ko si bil/-a prvič zavrnjen/-a.

In tako vplivajo misli in občutki tudi na drugih področjih življenja.

Da bi te vzorce lahko preobrazil/-a, jih je treba najprej prepoznati in spremeniti.

Zavedaj se, da dogodek, ki je vate vnesel dvom o lastni vrednosti, ljubljenosti, videzu, sposobnosti ..., je bil en sam dogodek. Ti si ga sprejel/-a kot resničnost in ti si mu dal/-a moč, da se je naselil za stalno v tvoj spomin. In samo ti ga lahko preobraziš.

Kako si ustvariš čudovit dan?

✔ s pozitivnimi mislimi o sebi;

✔ z zavedanjem, da samo ti poznaš resnično/-ega sebe;

✔ da se izobražuješ in spoznavaš svojo notranjo moč in lepoto;

✔ se postaviš v okolje ustvarjalnih in pozitivnih ljudi;

✔ verjameš vase;

✔ prepoznaš svoje misli, občutke in njihov izvor;

✔ najdeš notranji mir (priporočam meditacijo);

✔ postaneš hvaležen/-na.

Ko zjutraj vstaneš, pomisli, kako bo dan, ki je pred teboj, čudovit. Zahvali se za življenje, za nove priložnosti, ki te čakajo, in vzemi si trenutek časa, da začutiš sebe.

Ko boš začel/-a svoja opravila, se večkrat opomni, da si pogumen/-na in sposoben/-na, kajti če ne bi bil/-a, danes ne bi bil/-a tu, kjer si. Za dobro opravljeno delo se nagradi z masažo, obiskom kina, predstave ...

In ko prideš do težavne situacije, ne išči krivcev in izgovorov. Raje kot to se vprašaj: "Kako lahko to rešim?", "Kakšna je moja vloga v tej situaciji?".

 Išči rešitve. Bodi kreativen/-na in dviguj svojo vibracijo s pozitivnimi pogledi na svet.

 

Deli svoje izkušnje! 0
  Bodi prvi in podaj svoj komentar ter prejmi 3 žarke!
Nalagam...