Romana Črček

Kakšen moški je pravi moški?

2. februar 2017    4943 ogledov

V pogovoru z ljudmi in strankami velikokrat dobim vprašanje, kakšen moški je pravi moški. Naj najprej povem, da ima na to vprašanje vsaka ženska drugačen odgovor. In osebno sem mnenja, da ni ne pravega ne napačnega moškega.

Mogoče je primernejši izraz zrel moški

In ne, za večino žensk to ni mačo moški, ki vidi le sebe in je poln ega. Ki nosi masko in se pretvarja, da je hladen. Ki je enkrat dosegljiv, ves ljubeč, a že v naslednjem trenutku ni o njem ne duha ne sluha, ker ga je očitno posrkala megla. To celo večino žensk odbija. Privlači le tiste, ki so negotove vase in jim to daje lažen občutek ljubljenosti. A tudi one hitro spoznajo, da to ni to. Ker vsaka ženska si želi biti ljubljena, le pokazati ali povedati mogoče ne zna.

Iskrenost, odločnost in pogum - vrline zrelega moškega

Osebno pri zrelem moškem najbolj občudujem iskrenost, odločnost in pogum. Iskrenost, ko se ne pretvarja, da je nekdo drug, ko ne zakriva čustev, temveč si jih prizna, si jih dovoli začutiti in izraziti. Moški, ki je iskren s seboj, bo iskren tudi z drugimi in ne bo bežal pred soočenjem, ko pride do neprijetne situacije. Tak moški ne bo izginil čez noč, temveč se bo soočil z vami in vam povedal, da pač ne čuti enako kot vi. Tisti moški, ki ceni in spoštuje sebe v popolnosti, bo spoštoval in cenil tudi vas in vaša čustva. Tudi takrat, ko bo moral narediti nekaj, kar mu ni najprijetneje.

A zato, da smo iskreni, je potreben pogum, vsekakor. A tudi moški imajo svoje strahove in niso odporni proti zavrnitvam. Pred kratkim me je prijateljica povabila, da grem z njo na žur za samske. Navadno se ne udeležujem takih zabav, a tokrat sem naredila izjemo, saj me je zanimalo, kako to poteka. In da mogoče spoznam nove ljudi in se seveda tudi naplešem. Ko sva bili na zabavi, je voditelj omenil, da ta večer košaric ni. Da če ne drugega, z osebo, ki pristopi k tebi, vsaj spregovoriš kakšno besedo, če ti ni do družbe. Torej predvsem moški so imeli idealno priložnost, da spoznajo in ogovorijo čim več žensk in deklet. A ko sem tako opazovala ljudi, sem videla, da se tudi ob takih 'pogojih' ne upajo pristopiti brez alkohola. In naj povem, da je bila povprečna starost okoli 30+. In da ne govorim o občutku, ki sem ga imela ves večer. Počutila sem se kot kos mesa v izložbi. Ker imam zelo razvito intuicijo in empatičen čut, zaznam subtilne energije okoli sebe. In ti občutki mi niso bili všeč, kar mi je le dodatno potrdilo, zakaj ne hodim na take zabave.

Bilo je nekaj izjem, seveda, ki so imeli dovolj poguma in pristopili brez alkohola in se zabavali. Zbrali so pogum in naredili korak. Drugi so stali v ozadju s steklenico v roki in opazovali. In nehote se vprašaš, ali se dandanes ljudje sploh še znajo sprostiti brez alkohola. Sploh imajo pogum, da ne samo naredijo tiste stvari, ki si jih želijo, temveč tudi, da si upajo in tvegajo narediti stvari, ki niso enostavne? In ja, pogum zagotovo je vrlina zrelega moškega, ki stoji v svoji moči in si upa tvegati. To ne pomeni, da takega moškega ni strah. Še zdaleč ne. Seveda je vsakega strah, a kaj s tem strahom naredimo, je tisto, kar šteje. Mu dovolimo, da nas ustavi, ali zberemo pogum, da gremo prek strahu. Ker navsezadnje je strah le iluzija. Sicer utegne biti močna iluzija, a še vedno je le iluzija.

Da bi moški zbral pogum, mora točno vedeti, česa si želi in česa ne

Neodločnost še zdaleč ni seksi, žal. Seksi zreli moški so tisti, ki so odločni in gredo za tistim, kar si želijo. Ko ne cincajo danes tako, jutri drugače. Ko vedo, kdo so, kaj želijo od življenja in od partnerice/partnerja.

Zreli moški so tisti z ljubeznijo v srcu

Ki imajo odprto srce in se ne igrajo s čustvi drugih ljudi. Zrel moški bo znal spoštovati čustva drugih ljudi, bo iskren do njih (povedal tisto, kar mu je okej, in tisto, kar mu ni, spoštljivo in ljubeče), saj se zaveda, da besede ranijo. To ne pomeni, da manipulira z resnico ali govori laži. Še zdaleč ne. Zrel moški se ne skriva za lažmi in ne nosi mask, zato da bi deloval boljši v očeh drugih. Je iskren do sebe, svojih čustev in je avtentičen. In to je tisto, kar je seksi. Ko je to, kar je, in si to dovoli biti vsak trenutek vsakega dne. In ni mu mar, kaj bodo drugi rekli, saj je v prvi vrsti zvest sebi. Spoštuje druge, a sebe spoštuje bolj. Je odločen, je pogumen in iskren, a v prvi vrsti s seboj. Je ranljiv, a močan. Prizna si, da ga je strah, a ne dovoli, da ga strah ustavi. In je zvest sebi.

Le zrela ženska pritegne zrelega moškega

In da bi ženske lahko k sebi pritegnile zrelega moškega, moramo same v sebi prav tako imeti te vrline. Moramo me biti zrele ženske, ki so iskrene s seboj in svojimi čustvi, ki točno vedo, česa si želijo in česa ne, da zberemo pogum, da gremo za svojimi željami in cilji in živimo življenje, ki si ga želimo z ljubeznijo v srcu.

Zato, ko bomo nehali iskati pravega oz. zrelega moškega in bomo me postale prave in zrele ženske, bomo v svoje življenje povabile take moške. In če želimo spremeniti svet, je najbolje, da začnemo pri sebi. Tu se namreč vse začne in konča. V odnosu do sebe. 

Kako se pa tebi zdi? 0
  Bodi prvi in podaj svoj komentar ter prejmi 3 žarke!
Nalagam...