Tina Ananda

Kateri so 3 glavni miti o kritiziranju?

piše: Tina Ananda
13. marec 2017    1002 ogledov

Obstajata dve┬áskupini ljudi: tisti, ki se zavedajo, da kritizirajo, in bi radi prenehali, in tisti, ki si zatiskajo o─Źi pred kritiziranjem in samokritiziranjem. Pa si poglejmo tri glavne mite,┬áki se nana┼íajo na zadnjo┬áskupino, torej na tiste ljudi, ki si pred tem┬ázatiskajo o─Źi.

MIT #1: mislite si: ┬╗Jaz se sploh ne kritiziram.┬ź

─îe se res sploh ne kritizirate, potem vam ─Źestitam, ker ste ┼że razsvetljeni! :) ─îe ┼íe niste razsvetljeni, pa┬áse definitivno do neke mere kritizirate,┬ásamo da se tega zavedate zgolj do razli─Źnih stopenj in nivojev. Kajti ta program kritiziranja deluje┬ásamodejno na avtopilotu, in ─Źe notranjega samogovora ne opazujemo, gre mimo nas in ga ne moremo ozavestiti in zato tudi ne ustaviti.

MIT #2: prepri─Źani ste: ┬╗Drugi me bolj kritizirajo kot jaz sebe.┬ź

Zopet ÔÇô ne bo dr┼żalo! Kajti┬ájakost 'zunanjega' kritiziranja je enaka jakosti 'notranjega' kritiziranja.┬áVerjetno ste ┼że sli┼íali za rek: ┬╗Kakor zunaj tako znotraj, kakor zgoraj tako spodaj.┬ź Razumite to, prosim, DOBESEDNO.┬áZunaj vas ne more obstajati nekaj, ─Źesar ni znotraj vas.┬áVa┼ía zunanja realnost je┬ánatan─Źen posnetek va┼íe notranje vibracije.┬áBesedi natan─Źen posnetek, prosim, spet razumite dobesedno. Pri tem mitu gre samo za to, da je zunanje kritiziranje, seveda, veliko o─Źitnej┼íe, glasnej┼íe in ga la┼żje sli┼íite/prepoznate kot pa notranje kritiziranje, ki se ga pogosto sploh ne zavedamo.

MIT #3: prepri─Źani ste: "Jaz sploh ne kritiziram drugih."

Khm, khm, a res? :) Ja,┬áresnica v─Źasih boli.┬áMorda ste to kritiziranje drugih (svojih otrok, partnerja, sodelavk ...) do neke mere ┼że zmanj┼íali, vedite pa, da se vam┬áizmed 55.000ÔÇô60.000 misli, ki jih imamo na dan, zagotovo iz zavesti ali iz ust izmuznejo tudi tak┼íne, na katere niste najbolj ponosni. V─Źasih nas je┬ácelo sram,┬ákaj se nam podi po glavi, kajne? :)

Za vas imam zato┬ázelo dobro novico ÔÇô┬ávse to kritiziranje in ta program 'grdega' oziroma nespo┼ítljivega obna┼íanja do sebe in do drugih se da mo─Źno mo─Źno zmanj┼íati in omiliti.┬áTudi ─Źe ste ga ┼że, verjemite, da ga lahko ┼íe bolj!┬áZato sem tudi pripravila za vas ta posebni skoraj dveurni avdio mp3 trening z naslovom Kako zmanj┼íati kritiziranje sebe in drugih za kar 80 %?, v katerem bomo v to temo povrtali po dolgem in po─Źez, razkrinkali ta vzorec in zmanj┼íali (samo)kritika v sebi ter┬ámu odvzeli mo─Ź.┬áZa vas sem v posnetku pripravila veliko┬áres najbolj┼íih izbranih vaj in nalog┬á(nekatere trajajo 10 minut, druge cel teden), tako da jih boste lahko izvajali v svojem tempu, vse naenkrat ali pa eno po eno. Ve─Źino stvari pa boste '┼íiftnili' oziroma premaknili┬á┼że med samim poslu┼íanjem treninga.

Obravnani sklopi so naslednji:

1. Zakaj kritiziramo sebe in druge in kako pride do tega?
2. Ve─Źina kritik so avtobiografske projekcije ÔÇô kaj to pomeni?
3. Kako pravilno podati svoje mnenje ali kritiko (doma ali v slu┼żbi)?
4. Kako sploh odkriti notranjega saboterja oziroma samokritika?
5. Kako zmanjšati kritiziranje sebe in drugih za kar 80 %?

Avdio trening, ki vam bo zagotovo spremenil ┼żivljenje in pogled nase, naro─Źite TUKAJ. >>

Deli svoje mnenje! 0
  Bodi prvi in podaj svoj komentar ter prejmi 3 ┼żarke!
Nalagam...