Tina Ananda

Kateri so 3 glavni miti o kritiziranju?

piše: Tina Ananda
13. marec 2017    1562 ogledov

Obstajata dve skupini ljudi: tisti, ki se zavedajo, da kritizirajo, in bi radi prenehali, in tisti, ki si zatiskajo oči pred kritiziranjem in samokritiziranjem. Pa si poglejmo tri glavne mite, ki se nanašajo na zadnjo skupino, torej na tiste ljudi, ki si pred tem zatiskajo oči.

MIT #1: mislite si: »Jaz se sploh ne kritiziram.«

Če se res sploh ne kritizirate, potem vam čestitam, ker ste že razsvetljeni! :) Če še niste razsvetljeni, pa se definitivno do neke mere kritizirate, samo da se tega zavedate zgolj do različnih stopenj in nivojev. Kajti ta program kritiziranja deluje samodejno na avtopilotu, in če notranjega samogovora ne opazujemo, gre mimo nas in ga ne moremo ozavestiti in zato tudi ne ustaviti.

MIT #2: prepričani ste: »Drugi me bolj kritizirajo kot jaz sebe.«

Žal to ne drži, kajti jakost 'zunanjega' kritiziranja je enaka jakosti 'notranjega' kritiziranja. Verjetno ste že slišali za rek: »Kakor zunaj tako znotraj, kakor zgoraj tako spodaj.« Razumite to, prosim, DOBESEDNO. Zunaj vas ne more obstajati nekaj, česar ni znotraj vas. Vaša zunanja realnost je natančen posnetek vaše notranje vibracije. Pri tem mitu gre samo za to, da je zunanje kritiziranje, seveda, veliko očitnejše, glasnejše in ga lažje slišite/prepoznate kot pa notranje kritiziranje, ki se ga pogosto sploh ne zavedamo.

MIT #3: prepričani ste: "Jaz sploh ne kritiziram drugih."

Morda ste to kritiziranje drugih (svojih otrok, partnerja, sodelavk ...) do neke mere že zmanjšali, vedite pa, da se nam izmed 55.000–60.000 misli, ki jih imamo na dan, zagotovo iz zavesti ali iz ust izmuznejo tudi takšne, na katere nismo najbolj ponosni. Včasih nas je celo sram, kaj se nam podi po glavi.

Za vas imam zato zelo dobro novico – vse to kritiziranje in ta program 'grdega' oziroma nespoštljivega obnašanja do sebe in do drugih se da močno močno zmanjšati in omiliti. Tudi, če ste ga že, verjemite, da ga lahko še bolj! Zato sem tudi pripravila za vas ta posebni skoraj dveurni avdio mp3 trening z naslovom "Kako zmanjšati kritiziranje sebe in drugih za kar 80 %?", v katerem bomo v to temo povrtali po dolgem in počez, razkrinkali ta vzorec in zmanjšali (samo)kritika v sebi ter mu odvzeli moč. Za vas sem v posnetku pripravila veliko res najboljših izbranih vaj in nalog (nekatere trajajo 10 minut, druge cel teden), tako da jih boste lahko izvajali v svojem tempu, vse naenkrat ali pa eno po eno. Večino stvari pa boste 'šiftnili' oziroma premaknili že med samim poslušanjem treninga.

Obravnani sklopi so naslednji:

1. Zakaj kritiziramo sebe in druge in kako pride do tega?
2. Večina kritik so avtobiografske projekcije – kaj to pomeni?
3. Kako pravilno podati svoje mnenje ali kritiko (doma ali v službi)?
4. Kako sploh odkriti notranjega saboterja oziroma samokritika?
5. Kako zmanjšati kritiziranje sebe in drugih za kar 80 %?

Avdio trening, ki vam bo zagotovo spremenil življenje in pogled nase, naročite TUKAJ. >>

Kako se pa tebi zdi? 0
  Bodi prvi in podaj svoj komentar ter prejmi 3 žarke!
Nalagam...