Svetloba.si, spletni portal iskalcev Resnice

Louise Hay: TOP 22 življenjskih naukov

piše: Uredništvo
15. november 2018    6617 ogledov

1. Vsaka misel ustvarja prihodnost

Vsaka misel, ki jo zagrabimo, ustvarja naši sedanjost in prihodnost. Tvoje misli in prepričanja so ustvarili ta trenutek in vse trenutke do tega trenutka. Kar v tem trenutku izbiraš, kateri misli se prepustiš, bo ustvarilo naslednji trenutek, naslednji dan, naslednje leto in desetletje.

Vsaka misel, ki ji sledimo, je afirmacija – ves čas namreč afirmiramo, naj se tega zavedamo ali ne. Naš notranji dialog je dialog afirmacij, ki ustvarja naše dojemanje sveta ter posledično naš svet in življenje. Če je ta misel zavestna, ga kreiramo zavestno. Če ne, je naš svet ustvarjen nezavedno.

2. Kakor preživiš dan, tako boš preživel življenje.

Kakor začneš svoj dan, tako ga boš preživel. Kakor boš preživel dan, tako boš preživel svoje življenje.

3. Vsak dan je priložnost

Vsak dan je nova priložnost. Vsak dan lahko znova izbereš, da bo točno ta dan in točno tak, kot je, čudovit in poln življenja.

4. Bodi dober do sebe

Bodi dober do sebe. Prinesi v svoje življenje ljubezen in sprejemanje. Ljubi in sprejmi misli, ki se ti porajajo. Začuti se in deluj v skladu s tem, to te bo osrečilo.

5. Življenje ne obsoja

Življenje nas ne obsoja, obsojamo sami sebe. Življenje nas ne kritizira, kritiziramo sami sebe. Življenje nas ne zapusti, a sami pogosto zapustimo sebe.

6. Vreden si vsega najboljšega

Dovolim in želim si spustiti svojo potrebo po nevrednosti. Vreden sem vsega najboljšega v svojem življenju in dovolim si to sprejeti. Dovolim si biti dovolj ranljiv, da si priznam, da ne vem, kaj je najbolje zame, in dovolj pogumen, da sprejmem to neznanko ter zaupam v življenje, da bo prineslo to, kar je v moje najvišje dobro.

7. Nisi nemočna žrtev

Nisi nemočna žrtev svojih lastnih misli, ampak mojster svojega uma. Sam ustvarjaš svojo realnost in sam odločaš, katerim mislim boš sledil in v katere verjel. Misli nimajo moči nad teboj, dokler jim ne daš dovoljenja in moči s svojo pozornostjo.

8. Varen si

Vedi, da si varen in da je mogoč premik od starega proti novemu, čeprav se ti to trenutno zdi nemogoče.

9. Vse se dogaja za tvoje najvišje dobro

Vse je dobro, tudi če si trenutno prepričan, da ni. Vse se dogaja za tvoje najvišje dobro – iz te situacije se bo razvilo nekaj dobrega. Mogoče tega ne vidiš danes, mogoče tega ne boš videl jutri … Ampak nekoč se bo slika sestavila in videl boš, zakaj je bilo tako in kaj ti je to prineslo.

10. Bodi odkrit s seboj

Poglej 'težave' v svojem življenju in se odkrito vprašaj: Kaj je najhujše, če tega ne rešim? Kakšen občutek mi zbuja ta misel? Kdaj sem se prvič tako počutil? Kako gledam na težavo, kakšne misli se mi ob tem porajajo?

11. Bodi hvaležen za to, kar imaš, in imel boš še več.

Spoznala sem, da vesolje ljubi hvaležnost. Bolj si hvaležen za vse, kar imaš, več dobiš. Ampak poudarek je na besedi VSE, ne zgolj na tistem, kar si želiš.

12. Imaš moč spremeniti svoje življenje

Imaš moč spremeniti svoje življenje, in to moraš vedeti. Pogosto namreč sebe dojemamo kot nemočne, a je to daleč od resnice. Vedno imamo moč v sebi, le zahtevati jo moramo in zavestno uporabiti.

V kakršnikoli situaciji se znajdemo, vedno imamo v sebi moč, da jo presežemo.

 

13. Bodi ljubeč in ljubljen boš

Bodi pripravljen na ljubezen v vsakem trenutku. Pripravi polje ljubezni, neguj ljubezen. Bodi ljubeč in ljubljen boš. Bodi odprt in prejemaj ljubezen.

14. Odpuščanje je največje darilo, ki si ga lahko daš

Odpuščanje je darilo, ki ga pokloniš sebi. Odpuščanje je zate, saj osvobodi tebe. Spusti te iz zapora, v katerega si se zaklenil.

Afirmacija: Odpustim ti, ker nisi takšen, kot sem hotel, da si. Odpustim si, ker nisem takšen, kot si želel, da bi bil.

15. Ljubezen

Ljubezen ni nikoli zunaj nas, ljubezen je v nas.

16. Spoštuj in spoznaj svoje starše

Če želiš razumeti svoje starše in svojo preteklost, se pogovarjaj z njimi o njihovem življenju. Povprašaj jih o otroštvu, o tem, kaj je najbolj zaznamovalo njihova življenja. In če boš prisluhnil s sočutjem, boš spoznal, da so tudi oni v sebi le prestrašeni otroci in da so naredili največ, kar so zmogli. Spoznal boš, od kod prihajajo njihovi strahovi in vzorci, ki jih omejujejo. Ti 'ljudje, ti so ti naredili vse to', so bili in so še vedno prav tako prestrašeni, kot si ti.

17. Spusti preteklost.

Preteklost je mimo in je končana. Ne moreš je spremeniti, in pika. Edini trenutek, ki ga lahko izkušaš, je sedanji.

Uči se iz preteklosti in jo spusti. Živi.

18. Zamere načnejo telo

Dolgo držane zamere načnejo telo in ga počasi jedo. Včasih se razvijejo celo v raka. Krivda vedno išče kazen in kazen se izrazi kot bolečina.

19. Spremembe se dogajajo počasi

Spomni se – samokritiziral si se leta. V strahu si živel leta in leta. Leta in leta si živel v določenih prepričanjih in omejitvah. Daj si čas, da dojameš nova spoznanja, kajti to traja. Imej potrpljenje.

20. Naredi prvi korak

Bodi pripravljen narediti prvi korak, čeprav ne vidiš, kje je naslednji. Naredi prvi korak, ne glede na to, kako majhen je. Zgodili se bodo čudeži.

21. Razširi se

Ko razširimo svoje razmišljanje in odkrito pogledamo svoja prepričanja, življenje začne svobodneje teči skozi nas.

22. Zdravje ni zastojn na preizkušnji ...

Ko je na preizkušnji tvoje zdravje, te telo vabi, da pogledaš vase, si vzameš čas zase in se odkrito pogovoriš s seboj.

Vse je dobro

Sem neskončnost življenja. Tukaj, kjer sem, je vse popolno, celo in celostno, čeprav se vedno znova spreminja. Ni začetka in ne konca, je le neskončno kroženje in recikliranje snovi in doživetij. Eno sem s silo, ki me je ustvarila, in ta sila mi daje moč, da sama ustvarjam okoliščine v katerih živim. Vsak trenutek je nov začetek. Življenje nikoli ne obstane, nikdar ni statično ali zatarelo, kajti vsak trenutek je nov in svež.

Veselim se spoznanja, da mi je dana moč uma, ki jo lahko uporabljam na kakršenkoli način si želim. Vsak trenutek je nov začetek, vsak trenutek zapuščamo staro. Ta trenutek je zame nov začetek - tukaj in zdaj. V mojem svetu je vse dobro. - Louise Hay, Življenje je tvoje

Vir: https://www.louisehay.com/affirmations/, Louise Hay: življenje je tvoje
Kako se pa tebi zdi? 6
  Podaj svoj komentar in prejmi na svoj račun 3 žarke (za tvoj 1. komentar)!
* Izbrisan
  komentiral 2 mesec nazaj
Osebi, ki je napisala ta članek se iskreno zahvaljujem
Irena
  komentiral 6 mesec nazaj
Hvala. To je obvezno branje vsako jutro. Vsaj zame. Odpira mi oči,pogled na trenutno situacijo in začenjam verjeti,da vse,kar se mi dogaja, vidi v moje dibro in boljše življenje.
MARINA
  komentiral 1 leto nazaj
HVALEŽNA ZELO RES JE SEBE JE NAJTEŽJE SPREMENITI
  komentiral 1 leto nazaj
Hvala, zelo res, le težko je vedno tako ravnati. Se velja potruditi.
Vesna
  komentiral 2 leto nazaj
Hvala, res prava inspiracija, dnevno jo je potrebno upoštevati.
Vesna
Eva
  komentiral 2 leto nazaj
Kako resnično...
Nalagam...