MOJCA GREGORčič

Tedenska astrološka napoved: 17. - 23.01.2022

13. januar 2022    515 ogledov

V prihajajočem tednu bomo dočakali prvo polno luno v letošnjem letu, prvo priložnost za zaključke in rezultate. Tokratna polna Luna bo imela močan vpliv, saj bo na karmični osi kozorog/rak in v povezavi s Plutonom. Naporno, transformativno kot revizija preteklega – do kam smo prispeli na poti osebne rasti. Kaj nam je uspelo izpustiti, predelati in kako smo osvojili lekcijo, ki se nam je ponavljala leta in lata. Smo jo res? 

V torek, na dan polne Lune bomo imeli kasneje še obrat Urana v direktno gibanje, na 10. stopinji bika. Oddaljen planet, planet napredka, vizije, skupnega dobra in upora, ki je v zadnjem času popolnoma zadušen. Upajmo na spremembe, a kaj si lahko obetamo v znamenju bika – monetarni sistemi, ekologija, osebno pa zavedanje o sebi in osebne finance. 

Tretji pomemben astrološki premik v tem tednu je v sredo, ko znamenji zamenjata lunarni zanki – pot naše usode ali našega razvoja.  

Lunina vozla ali lunarni zanki sta točki na nebu, kjer Luna seka navidezno letno pot Sonca okoli Zemlje imenovano ekliptika. Vozla nam kažeta smer našega življenja, sta nekakšen vodnik po naših življenjih, pri čemer moramo opuščati stvari iz južnega vozla, izstopati iz cone udobja in poznanega in postati odprti za vse novo skozi severni vozel. 

Vozla sta pomembni in občutljivi točki našega horoskopa. Močne so ozke konjunkcije osebnih planetov z njima, še posebno Lune in Sonca – konjunkcije v določenih orbish z lunacijami so mrki, sprožilci vsega dogajanja. 

Planet, ki je v konjunkciji z južnim vozlom, nam otežuje življenje, nas vleče v preživete stvari, ki bi jih morali opustiti, medtem pa nam planet v konjunkciji s severnim vozlom lajša življenje, nas usmerja in daje rešitve.

Severni lunin vozel predstavlja mesto dobitkov, osebne rasti in samozaupanja.  

Južni lunin vozel je natančno nasprotna točka SLV in pomeni mesto izgub, nazadovanja, upadanja in nezaupanja, opisuje stagnacijo na vseh življenjskih področjih. Kaže nam smer v preteklost, opisuje našo karmo, tu izgubljamo sami ali nam jemljejo drugi, je zelo močna točka naše karte, kamor nas nezavedno vleče.

PONEDELJEK - Dan nam bo barvala občutljiva Luna v raku, preveč bo nihanj, Luna je rastoča, tik pred polno luno. Močna čustvena obremenitev skozi dan. Vse skupaj podžiga trigon z Neptunom, dobesedno tavamo v neznanem. Pozno zvečer sledi stresni aspekt Lune in Plutona – blokade, občutek nemoči - občutenja, ki jih bomo v tem tednu še deležni.

TOREK - Intenzivna polna luna na osi rak/kozorog se dovrši še pred jutrom, napetost preteklih dni bo začela malce popuščati, a proces sprememb in obračunov se nadaljuje. Opazujmo vreme – padavine, mraz, … Drugi pomembnejši dogodek v tem dnevu je obrat Urana v direktno gibanje, vsaj nekaj, a ne veliko. Skozi dan malce več optimizma, po zaslugi Lune v levu, zvečer previdno v dogovorih in pogovorih, še najbolje, da se jim odpovemo – retrogradni Merkurse postavi nasproti Luni.

SREDA – Jutranji aspekt stresa gladko prespimo, a ga bomo čutili skozi dan, kasneje se Luna v levu spopada s Saturnom, ki ji ne da priznanja, spodbude in moči. Dobesedno zaledeni ogenj strasti, želja in veselja. A najpomembnejši današnji dogodek je menjava znamenj lunarnih zank. Premakneta se v znamenje bika in škorpijona, kjer bosta ostali naslednjih 18 mesecev in nam bolj ali manj kazali pot sprememb, še najbolj v povezavi z mrki, ki se bodo vrstili na isti osi. Vse o mrkih v letu 2022 si lahko preberete v mojem blogu.

ČETRTEK – Končno malce manj pritiskov, Luno v levu podpira Mars, umirjenost pa prinese šele Lunin prazni hod med med 9. in 15.00 uro. Ne naprezajte se, vzemiti si čas za predah od preteklega dogajanja.

PETEK - Začenjamo z delovno Luno v devici, ki jo skozi dan podpirata Uran in retrogradna Venera. Prijeten dan, kolikor je lahko z Luno v devici, ki nas potiska v domača opravila, nam budi slabo vest glede zdravega načina življenja ali tečno analizir in primerja, že stokrta predelano. A ne bo nam hudega. 

SOBOTA – Dopoldne bo prijetno, lenobno in zasanjano, saj Luno v devici »umiri« Neptun, popoldan se Luna poveže s Plutonom – idealno za regeneracijo – počitek, savna, kopeli, …Zvečer ohranite notranji mir ali večer podaljšajte v domačem spa- ju.

NEDELJA – Tokratna nedelja bo nedelja z veliko začetnico. Prijeten dan nam bodo omogočale harmonične povezave Lune v tehtnici s Soncem in Merkurjem. Pravi balzam za našo dušo, da se odpočijemo od dogajanj in napetosti preteklega tedna, se pripravimo za novi teden, teden v katerem bosta dva osebna planeta zamenjala znamenji, eden pa se bo obrnil v direktno gibanje.

Zapis je splošno veljaven za celotno populacijo, pri čemer Luna opisuje naš notranji, čustveni svet. Kot najhitrejši planet nam daje največ informacij o trenutnem dogajanju.

Za natančnejše osebne informacije, pa je potreben posvet pri astrologu, kjer vam opiše povezave vaše rojstne karte s trenutnimi postavitvami na nebu, kje so vaše priložnosti in slabosti. 

Kako se pa tebi zdi? 0
  Bodi prvi in podaj svoj komentar ter prejmi 3 žarke!
Nalagam...