MOJCA GREGORčič

Lunin ples skozi teden ali kaj nam obeta zadnji teden avgusta

30. avgust 2021    18 ogledov

 

ASTROLOŠKO DOGAJANJE OD 30.08. do 05.09.2021
 

Smo v tednu upadajoče Lune, življenje se umirja in pripravlja na nove začetke. 

Mlada Luna se bo dovršila v torek, 7.09., v znamenju device, nam pa prinesla priložnosti za nove začetke na področju zdravega življenja, temeljitega zunanjega in notranjega čiščenja, renovacije ali vsaj temeljitega pospravljanja doma. Konec je počitniških dni, resnejše življenje prihaja v ospredje. Več v o tem v naslednjem tednu.

Čeprav v tem tednu ni prav veliko astrološkega dogajanja, pa primat prevzame Luna, med torkom in petkom, ko je v nekem posebnem stanju, ko se dvigne iznad svojih okvirjev, kar poimenujemo OOB. 

In kaj je OOB planet? To so tisti planeti, ki gredo prek Sončeve zgornje ali spodnje meje, torej čez 23,5 °. OOB planeti se izražajo na drugačen način, kot vse kar odstopa od povprečnega. Vsi planeti so lahko OOB in če imamo takšen planet v rojstni karti, ima zagotovo močan vpliv na naša življenja.

Kaj lahko prinaša OOB Luna v rojstni karti – vse povezano s čustvi, družino, otroki je lahko drugačno, intenzivnejše - povečana empatičnost, pretirana skrb za otroke, drugačno otroštvo, ki nas zaznamuje.

Tranzitna OOB Luna pa zagotovo prinese nihanje v vremenu, nenadejane dogodke, še posebej v dnevih, ko se povezuje s Saturnom, v soboto.

Pomembnejši astrološki poudarki v tem tednu so:

 - Ponedeljkov prestop Merkurja v znamenje tehtnice, nam pa posledično prinaša prijetnejšo komunikacija, a včasih je le preveč leporečenja in »pospravljanja pod preprogo«. 

- Četrtkova opozicija Marsa in Neptuna, kar prinese upad energije, predvsem pa odpornosti in večjo ogroženost za infekcije. Na splošno pa nejasnosti, nevarnosti v prometu in občutek nemoči.

- Nedeljski trigon med Merkurjem in Saturnom, priložnost za dobro načrtovanje.

 PONEDELJEK – Luna je včeraj zvečer prestopila z znamenje igrivega dvojčka, danes pa je njen vladar Merkur odšel v znamenje tehtnice. Komunikacija tako postane prijetnejša, spravljivejša, a premalo konkretna. Nesoglasje in nemir prinaša zadnji Lunin krajec, ko se vedno bolj obračamo v sebe. Malce trdnosti in realnosti sledi popoldan, ko se Luna harmonično poveže s Saturnom, odličen čas za delo, za zaključevanja. Le ohladitev vremena nas lahko preseneti.

TOREK – Pred nami je prijetno dopoldne, priložnosti za druženje se bodo nizale ena za drugo, še posebej ženske bo vleklo v dogajanja. A popoldan bo povsem drugače, nemir in nezbranost, ter nerealnost in nejasnost stopijo v ospredje. Previdno v prometu, še posebej spremenljiva znamenja.

ASTROLOŠKE VPLIVE za preostanek tedna najdete na spodnji povezavi:

https://www.center-m.si/aktualno/kaj-pa-bo-v-zadnejm-tednu-avgusta-.html

Kako se pa tebi zdi? 0
  Bodi prvi in podaj svoj komentar ter prejmi 3 žarke!
Nalagam...