MOJCA GREGORčič

Tedenska astrološka napoved 31. 1.–6. 2. 2022

30. januar 2022    370 ogledov

Še dan nas loči od novega meseca, mlade lune in od kitajskega novega leta, ki bo tokrat v znamenju črnega vodnega tigra. Črni vodni tiger je prispodoba neustrašnosti, rasti in novih začetkov ...

Kitajsko novo leto je vedno na isti datum. Kako se ta določi? Na drugo mlado luno po zimskem obratu ali solsticiju. Tokratno kitajsko novo leto se začenja 1. februarja in bo trajalo do 22. januarja 2023. 

IN KAJ NAS ČAKA V FEBRUARJU 2022?


1. 2. – mlada luna v vodnarju, čas novih začetkov, preobratov in nečesa nenadejanega.

3. 2. – Merkur se na 24. stopinji kozoroga obrne direktno in ostaja v direktnem gibanju vse do 10. maja.

4. 2. – konjunkcija Sonca in Saturna v vodnarju, spoj dveh moških planetov, dveh avtoritet, močne energije, ko nam uspeva staro nadgrajevati z novimi idejami.

15. 2. – Merkur znova prestopi v znamenje vodnarja in prav zanimivo bo opazovati, s čim novim nam bo postregel tokrat, še bolje, presenetil.

16. 2. – polna Luna v levu in isti dan tudi konjunkcija Marsa in Venere v znamenju kozoroga. Spoj močnega Marsa in šibke Venere, spoj močnega moškega in šibkega ženskega principa. Kako spajate ali vzpostavljate ravnovesje med tema poloma v svojem življenju?

18. 2. – Sonce prestopi v znamenje rib, zadnje znamenje zodiaka in zadnje zimsko znamenje. Znamenje rib je najbolj oddaljeno in v sebi nosi sintezo vseh preostalih 11 znamenj zodiaka. Vsi imamo nekje znamenje rib v rojstni karti in tam imamo zagotovo največje izzive življenja.

KAKO BO V PRVEM TEDNU FEBRUARJA?


PONEDELJEK – 31. 1. – Padajoča Luna v kozorogu ne bo prav aktivna zadnji dan januarja in tik pred mlajem. Dan kot nalašč za zaključevanje, za urejanje zadnjih stvari in priprav na novo. Tudi če si boste še tako prizadevali za akcijo, ne bo šlo prav gladko oziroma bo slab izkupiček.

TOREK – 1. 2. – Malo pred sedmo uro se sestavi mlaj na 12. stopinji vodnarja, v konjunkciji s Saturnom in v kvadratu z Uranom. Mlada luna, nov lunarni mesec, čas novih in ponovnih začetkov. A kako bo? Vse ne bo šlo tako gladko, kot pričakujemo. Vleklo nas bo v druženja, nizale se bodo nove ideje, a Saturn nas bo postavljal na realna tla, Uran pa bo vnašal dodaten nemir in frustracije, ker bomo obstali na mestu. In še vreme se nam poslabša.

SREDA – 2. 2. – V krščanstvu je to 40. dan po božiču, poimenovan svečnica, za vse druge pa praznik luči, svetlobe in preporoda, dan, ki oznanja sredino med zimskim solsticijem in spomladanskim enakonočjem. Dan bo umirjen z Luno v ribah, saj bo zasanjana in upočasnjena Luna sestavila zgolj en aspekt z Marsom pozno zvečer, kar  še okrepi intuicijo, ki jo bodo najbolj zaznali biki, kozorogi, raki, škorpijoni in seveda ribe.

ČETRTEK – 3. 2. – Prijeten dan je pred nami. Rastoča Luna v ribah se bo harmonično povezovala skozi dan, najprej  z vladarjem Jupitrom, kasneje z Uranom in Venero. Mi pa bomo uživali v dnevu, polni bomo optimizma in sočutja. Tokrat poslušajmo svoj notranji glas, prepustimo se intuiciji in z njeno pomočjo poiščimo najboljše rešitve.

PETEK – Četrtkove prijetne energije se podaljšajo v petkovo popoldne, prve spremembe nastopijo šele malo pred četrto uro popoldan, ko Luna preide v ognjeno znamenje ovna. Da nas ne bo preveč odneslo, poskrbita Sonce in Saturn v harmonični povezavi malo po 20. uri, a vpliv njunega delovanja velja za celoten dan. Dopoldne nas prizemljujeta, popoldne krotita zaletavost.

SOBOTA – Nov dan in povsem nove energije, ognjevito Luno v ovnu blokirata Mars in Venera, tako bomo imeli živčno, nemirno sobotno dopoldne. Bodimo previdni in pazljivi, še posebej bomo izpostavljene ženske. Pojavljal se nam bo občutek nezadovoljstva, nemoči in neizpolnjenosti – čustvena lakota v vsej svoji veličini, ki pa je ne moremo potolažiti z materialnimi stvarmi, zato previdno z zemeljskimi kompenzacijami. Šele pozno zvečer bomo sposobni realno pogledati na dogajanje in okoliščine, da le ne bo prepozno. 

NEDELJA – Še vedno ne bo nič novega, napetosti se bodo stopnjevale. Luno v ovnu skozi dan napadata Merkur in Pluton, nam pa se njuno delovanje manifestira kot naporna komunikacija, a hkrati nas prevzema občutek nemoči. Olajšanje bomo začutili šele po 18. uri, ko gre Luna v prazno – popustijo oz. izničijo se vse napetosti preteklih dni, mi pa pod njihovim vtisom obstanemo in zastanemo vse do ponedeljkovega jutra, ko se bo Luna v biku harmonično povezala z Jupitrom in v nas prebudila optimizem, veselje in zaupanje.

Zapis je splošno veljaven za celotno populacijo, pri čemer Luna opisuje naš notranji, čustveni svet. Kot najhitrejši planet nam daje največ informacij o trenutnem dogajanju.

Za natančnejše osebne informacije pa je potreben posvet pri astrologu, kjer vam opiše povezave vaše rojstne karte s trenutnimi postavitvami na nebu, kje so vaše priložnosti in slabosti. 

Imejte čudovit teden, in če sem vam z zgornjimi namigi vsaj malo olajšala vsakdan, je moj namen dosežen – uporabna astrologija v vsak dom.

Mojca

Deli svoje mnenje! 0
  Bodi prvi in podaj svoj komentar ter prejmi 3 žarke!
Nalagam...