Simona Vrhovec

Manifestacija: naša podzavest nas usmerja na naši poti manifestacije

8. junij 2021    26 ogledov

Manifestacija je vizija, ki nas vodi bližje k naši kreaciji življenja. Pravimo, da kamor gre naša pozornost, tja gre naša energija. Pa je to nekaj, kar so si izmislili pred kratkim? V resnici ne. O manifestaciji govorijo že zapisi joge in tradicionalne kitajske medicine.

Naše misli imajo vibracijo in moč, ki ustvarjata našo realnost. Naš pogled na svet, naša prepričanja in delovanje ustvarjajo realnost. Vsekakor se včasih zdi, kot da nam je nekaj padlo v naročje in za to nismo nič naredili, a zadaj je predvsem pomembno to, da smo pripravili svoj um, frekvenco in pozornost na želeni cilj.

Naša podzavest nas tako usmerja na naši poti manifestacije. Zato včasih manifestacija ne deluje. Ker je preprosto toliko omejujočih prepričanj in negativnih misli, pa tudi krčevitosti, da se preprosto ne izpelje.

Zato je zagotovo pomembnih nekaj smernic:

SPROŠČENOST: energija zakrčenosti ali pa togo razmišljanje, kako naj bi se vse skupaj odvijalo, blokira manifestacijo. Obenem to pomeni, da oseba želi nadzorovati potek in ne zaupa v proces manifestacije. 

QI sledi YI: qi gre tja, kamor gre yi. Se pravi, kamor gre naša pozornost, tja gre naša energija. Ključ je torej v yi. Za yi pravijo, da je "tisto, kar si zapomni naše Srce." To je lahko razloženo kot namera, sankalpa. Zato je pomembna povezava z našo srčno energijo. Če smo povezani s tem delom, bomo lahko ustvarili svoje želje, sanje. Tu je pomembna ta zavestna usklajenost s seboj in svojo srčno namero.

NAMERA: pomembna je jasna namera. Če sta naš um, namera razpršena, nas lahko razmetava na vse strani. Koncentracija in fokus na svojo vizijo. Temu sledijo jasni koraki in dejanja.

NENAVEZANOST: pomembno je ozavestiti, da se vse zgodi ob pravem času in v naše najvišje dobro. Zato je treba zaupati, da se kdaj stvari lahko odvijejo na drugačen način, ki se bo morda izkazal za edinega pravega. Vsekakor je za to potrebna retrospekcija. In velikokrat, ko pogledamo nazaj v svojem življenju, smo lahko samo hvaležni, da se morda kaj ni uresničilo, čeprav smo si takrat to tako silovito želeli. A pri tem je pomembno vprašanje: smo bili takrat res povezani v srcu?

NEPOPOLNOST: tudi tisto, kar manifestiramo, ni nujno popolno. To je tako ali tako koncept, ki si ga je izmislil um. Življenje se ves čas spreminja, s težnjo po harmoniji. Toda kot pravijo v taoizmu, in to predstavlja tudi sam simbol taijitu, nič ni samo črno, nič ni samo belo. Nič ni samo dobro, nič ni samo slabo. Je preplet in to je življenje. 

Kako torej manifestirati? 

Umirite se. Povežite se s svojim srcem. Prisluhnite mu. Kaj je v ozadju te vaše želje? Je to občutek sreče, ljubezni, svobode, znanja? Ozrite se naokoli in navznoter, verjamem, da to že imate. Želite te občutke še poglobiti? Potem se vprašajte, kaj je vaš prvi korak k temu. Zapišite si konkretne korake, ki vas vodijo k tej manifestaciji in cilju. Nato vsak dan vizualizirajte in občutite, kot da je že uresničeno. Toda saj veste, včasih lahko sanje ostanejo le sanje. Zato združite manifestacijo z delovanjem. In kot veste, obstajata energiji jin in jang. Včasih v življenju potrebujemo več energije jang – akcije, včasih energije jin – predaje. Združite oboje. Naj postane vaše življenje ples med jinom in jangom. Ples Šive in Šakti.

Kaj pa ti praviš? 0
  Bodi prvi in podaj svoj komentar ter prejmi 3 žarke!
Nalagam...