Maja R. Mihovec

Masaža z uporabo energije

9. april 2017    101 ogledov

Ljudje smo energetska bitja in po vsem telesu imamo ogromno t.i. akupresurnih točk, kot nekakšnih energetskih vozlišč in meridianov, ki so kot nekakšne ceste in potekajo preko akupresurnih točk. s stimuliranjem teh točk in vzpostavljanjem nemotenega pretoka energije po meridianih, delujemo na ravnovesje celotnega telesa.

Energetska masaža je celosten terapevtski pristop, pri katerem se energijo uporablja za odpravo energetskih blokad, za lajšanje bolečin in za poglabljanje učinka masaže. Delo z energijo lahko uporabimo pri katerikoli masažni tehniki. Uporaba energije namreč poglobi proces sprostitve, je pomembna pri vzpostavljanju ponovnega ravnovesja v telesu, omogoča nemoten pretok in osvobajanje energije in pomaga pri hitrejši regeneraciji.

Delo z energijo poteka v sklopu masažne terapije in sicer tako, da se uporablja dlani, lahko tudi samo konice prstov. Sama tehnika pa je odvisna od namena ali pristopa. Lahko se stimulira akupresurne točke, ali pa se energijo uporabi za poglabljanje učinka same masaže, za odvzem bolečine, za vzpostavljnje ravnovesja ipd.

Cilj vsake terapije, je pozitivna sprememba in energija je čudovito sredstvo za doseganje tegaJ

Vir: www.bogastvo-travnika.si
Kaj pa ti praviš? 0
  Bodi prvi in podaj svoj komentar ter prejmi 3 žarke!
Nalagam...