Mojca Koprivnikar

Meditacija: stik z Božanskim in angeli

9. februar 2021    364 ogledov

Biti polno prisoten v sedanjem trenutku, je za današnjega človeka velik problem. Ukvarja se s prihodnostjo ali preteklostjo, „premleva“, kaj je bilo in kaj bo. To prepletanje starih energij in obračanje v prihodnost se običajno dogaja popolnoma nezavedno, zato tudi toliko zmede. A sedanji trenutek je daleč najmočnejši. „V njem“ se zopet spomnimo svojega stika z Božanskim. Moč sedanjega trenutka so poznali že starodavni modreci.

Seveda prihodnosti in preteklosti ne bomo kar odmislili in se z njo ne ukvarjali. A ko pogledujemo v prihodnost, načrtujemo, si zamišljamo, naj bo to tisto, kar prihaja iz srca in duše (iz našega Božanskega dela) in ne iz strahov, skrbi, dvomov, nemoči … Preteklost pa sami ali s pomočjo terapevta odpustimo, spustimo in sprejmimo, saj je ne moremo spremeniti. Spremenimo lahko le čutenje in doživljanje v sedanjem trenutku. To je vaša točka moči. 

V sedanjem trenutku prej ali slej odpadejo depresija, tesnoba, teža, strahovi, nemoč itn. Človek postaja vedno bolj prisoten, povezan s svojo notranjo močjo in šele takrat je zmožen sprejemati najbolj "zdrave" odločitve zase, tiste ki ga opolnomočijo. 

V sedanjem trenutku človek zopet lahko najde stik z Božanskim, česar nam v tem času že kar kronično primanjkuje. Pozabili smo, kdo zares smo. A ko se bo čedalje več ljudi ponovno spomnilo svoje izvorne povezave z Božanskim, bodo družba in svet začeli spreminjati smer – tja, kamor si želimo … mir, svoboda, radost, sodelovanje, ljubezen do sočloveka in Zemlje ... kajti „spomin“ na to imamo zapisano v svojem DNK. 

AKTIVNA MEDITACIJA: Stik z Božanskim

Potrebujete: list papirja, svinčnik, vaš najljubši kristal in svečko

1. Poiščite miren kotiček, kjer vas nihče ne bo motil.
2. Prižgite svečko (s katero prižigate Božansko v sebi) in v roke položite svoj kristal.
3. Na list papirja pa večkrat (lahko od pet do desetkrat) napišite „Prepoznavam Božansko v sebi“ in „Povezan-a sem z Božansko silo“. Pri tem opazujte tudi, kako se počutite.
3. Zdaj se udobno namestite in najprej naredite nekaj globokih vdihov in izdihov ter se pri tem osredotočite izključno na vaše dihanje, opazujte svoj dih. Prihodnost pustite v prihodnosti in preteklost v preteklosti. Sedaj ste tukaj in zdaj v tem trenutku. Misli, ki se vam bodo morda porajale, pa le opazujte. 
4. Zdaj pokličite k sebi svojega angela varuha in duhovne vodnike. Lahko pokličete tudi nadangela Mihaela, nadangela Zadkiela, nadangela Uriela ...
5. Ko ste dovolj sproščeni in „predihani“ začnite kontinuirano ponavljati besede, ki ste jih prej napisali na list papirja - „prepoznavam Božansko v sebi“, „povezan-a sem z Božansko silo“. Ponavljajte vsaj 10 minut.
6. Pri ponavljanju delajte nekaj sekundne predahe in opazujte, kako se pri tem počutite. Lahko se bodo prebudila različna občutja, pozitivna, lahko pa tudi kakšna neprijetna. Poskusite sprejeti obje, brez obsojanja in zaupajte, da ste povezani z Božanskim.
7. Ponavljajte besede, dihajte in opazujte.... čim dlje časa.
8. Ko boste končali, se zopet osredotočite na svoje telo in dih ter odprite oči, ko boste pripravljeni.

Deli svoje mnenje! 0
  Bodi prvi in podaj svoj komentar ter prejmi 3 žarke!
Nalagam...