Jure J.

Najboljše 3 lastnosti, da postanete srečni

piše: Jure J.
2. junij 2018    769 ogledov

Vse zavestne spremembe se začnejo z našim namenom. Da bi zvišali svojo izhodiščno točko sreče, se moramo najprej odločiti, da bomo postali srečni. Začnemo tako, da si zapišemo izjavo o svojem namenu. Na primer: »Jaz sem hvaležen, da…«, ...

  • Namen: razjasnimo si, kaj si želimo – predstavljajmo si, da smo srečni.
  • Pozornost: tisto, na kar smo pozorni, se v našem življenju krepi – bodimo pozorni na srečo tako, da se vsak dan urimo v osrečujočih navadah. 
  • Sproščenost: zavestno popustimo napetosti in se sprostimo – ko v svojem življenju prevzemamo te navade, bomo popustljivi do sebe, in lažje bomo odstranjevali ovire, ki nam preprečujejo, da bi postali srečnejši.

Določimo namen in si v duhu predstavljajmo svoj ideal

Vse zavestne spremembe se začnejo z našim namenom. Da bi zvišali svojo izhodiščno točko sreče, se moramo najprej odločiti, da bomo postali srečni. Začnemo tako, da si zapišemo izjavo o svojem namenu. Na primer: »Jaz sem hvaležen, da…«, nato pa stavek dokončamo z opisom, kako se počutimo, ko smo srečni kar tako.

Vsak stavek začnemo z »Jaz sem«, saj sta to izredno močni besedi, ki nam pomagata namen priklicati v bivanje. Še močnejši učinek ima »Jaz “Ime in priimek” sem«. Bodimo pozorni tudi na to, da svoj namen izrazimo v sedanjosti, kot da smo že ta trenutek srečni kar tako. Moč in neposrednost sedanjega časa poudarjata naše srčne želje. Na primer, osebni namen, ki mi pomaga, da postanem srečen kar tako je: »Jaz sem hvaležen, ker doživljam globok notranji mir in srečo.«

Zdaj pa si zamislimo, da smo srečni kar tako. Kako bi bilo lažje življenje, če nič ne bi moglo omajati našega notranjega miru in dobrega počutja? Kako bi se počutili in kaj bi počeli? Kakšne stike bi imeli z drugimi ljudmi?

Morda se nam zdi zamišljanje o tem, kako bi se radi počutili, čudaško ali prismuknjeno, vendar je v resnici zelo učinkovita vaja. Jasneje ko doživljamo občutek, ki jih v nas vzbuja misel na to, da smo srečni kar tako, laže bomo takšno srečo tudi v resnici izkusili. Že samo s tem, ko vadimo ta proces, se prestavljamo v vibracijsko polje brezpogojne sreče. Verjetno postajamo srečnejši že samo s tem, da si to dovoljujemo kot namen in da si takšno srečo zamišljamo. 

Dobro si je izdelati tako imenovano tablo vizije, da jo lahko večkrat pogledamo, ko se urimo v osrečujočih navadah. Na tabli si vizualno predstavimo to, kar želimo ustvariti v svojem življenju. Veliko ljudi take table uporablja, da se laže osredotočajo na stvari, ki si jih želijo: avtomobil, ljubezensko zvezo, družino, dom,… na svojo tablo lahko pritrdimo podobe, ki predstavljajo različna stanja sreče. Lahko izberemo sliko čudovitega prizora iz narave ali pa podobo nekoga, ki pleše, se smeji in nas osrečuje. Izbirajmo tiste podobe, ob katerih se počutimo širše, odprti in bolj razpoloženi, pa čeprav ne moremo točno določiti zakaj. Zraven slik nato pripišemo še svojo izjavo o namenu, da postanemo srečni kar tako. Tako kot pri namenu je tudi pri tabli vizije pomembno, da se na stvari na njej osredotočimo tako, kot da že obstaja v našem življenju.

Še dodatna ideja – Zgradite tablo vizije skupaj s svojim partnerjem. S tem se bo dodatno okrepil pretok energije.

Bob Proctor o tabli vizije za uspešno življenje

Kako si zgraditi tablo vizije?

Največje napake pri izdelovanju table vizije

Kako se pa tebi zdi? 0
  Bodi prvi in podaj svoj komentar ter prejmi 3 žarke!
Nalagam...