Maja R. Mihovec

Napake pri izdelavi mila in kako jih rešiti: človeški faktor

16. september 2019    78 ogledov

Včasih se zgodi, da nismo dovolj pozorni, da obrnemo številke ali se kako drugače zmotimo. Rezultat je napačne količine v receptu. Pri izdelavi mila lahko tako uporabimo preveč ali premalo maščob ali pa preveč ali premalo luga.

Če imamo preveč maščobe to istočasno pomeni, da je premalo luga. Rezultat je mastno milo. S takim milom sicer ni nič narobe. Pač ne izgleda rano najbolje, lahko je bolj mehko, vendar pa je povsem primerno za umivanje. Če se nam zgodi ta napaka je najbolje, da pustim milo zoreti dalj časa.

Druga možnost je, da je maščob premalo oz. luga preveč. Tako milo je bolj trdo in zelo agresivno in ni primerno za umivanje. Vseeno pa ga lahko uporabimo, saj je odlično pralno milo in ga lahko predelamo v pralni prašek. 

 

 

Vir: www.bogastvo-travnika.si, revija Bodi Eko
Kaj pa ti praviš? 0
  Bodi prvi in podaj svoj komentar ter prejmi 3 žarke!
Nalagam...