Eva Pavlin

Nasilje ni le fizično, besede lahko bolijo še bolj

piše: Eva Pavlin
9. oktober 2019    668 ogledov

Kdo zastrašuje, ponižuje, izsiljuje – otroke in odrasle? Ljudje, ki so bili tega deležni sami, ali tisti, ki se kot otroci tega naučijo doma od staršev, in tisti, ki so v resnici v sebi nemočni. Na tak način trgujejo za pomembnost, opaznost, spoštovanje in ljubezen, ki si jih želijo pritegniti v svoje življenje.

Če se to zgodi OTROKOM, jim moramo OBVEZNO PRISLUHNITI in POMAGATI, SE POSTAVITI ZANJE in PROTI NASILJU, saj se zaradi tega v njih porajajo globoki strahovi, nesamozavest, čustveno trpljenje, nemoč upreti se takrat in kasneje v življenju.

Če ob psihičnem nasilju, posebej nad otroki, zamižimo, ga podpiramo. Jemati ga moramo skrajno resno in pomagati ukrepati s konkretnim preprečevanjem in ozaveščanjem.

Še bolj usodno je, ker se v takem otroku ali odraslem kopičijo žalost, strahovi, zatrta jeza, nemoč in nesamozavest, kar vpliva na razvoj najtežjih bolezni in agresije, nemira, živčnosti, pomanjkanja koncentracije; kar vse vodi k neuspehu v življenju.

Če se to dogaja otroku, se ali popolnoma zapre vase, se krivi, tudi rani, nekateri se zatečejo celo k samomoru.
Ali pa je nemiren, živčen, se agresivno odziva in ga zato obsojamo, kaznujemo in še slabše ravnamo z njim, ker ne razumemo njegovega vedenja, ker se ne zavedamo, da je v hudi notranji stiski in stalnem STRESU.

Ko se otrok tako vede, se brani pred psihičnimi bolečinami, izraža svojo jezo, ki je ne zna še predelati in razumeti. Predvsem pa v starših išče pomoč, razumevanje in prekinitev takega obnašanja do njega.

Če starši tega ne storijo, so soodgovorni za vse posledice. A kaj, ko je zato otroško življenje uničeno. Otroci nas prenehajo ljubiti in spoštovati. Nemalokrat tudi sovražiti. Vse to pa se prenese tudi v odraslost.

Če se to dogaja ODRASLIM, pa se radi spravljajo na svoje otroke, partnerje, starše, sodelavce; na vsakogar, za katerega začutijo, da je malo šibkejši od njih.

Da osebi povrnemo notranjo moč, da se zmore upreti, samozavest, vero vase in v življenje samo, moramo poiskati VZROKE za TAKA OBNAŠANJA in ŠIBKOSTI, ki do tega pripeljejo, ter jih ZDRAVITI.

Metode, ki jih uspešno uporabljamo v ta namen, odlično služijo pri odkrivanju VZROKOV šibkosti, družinskih navad in navad okolja. S pomočjo energij z najvišjih vibracijskih nivojev prek podzavesti osebe iz celičnega zapisa brišemo slabe navade, vzorce, šibkosti in zdravimo boleča čustva, nesamozavest, nemoč, strahove, jezo in zamere.

Prek odrasle osebe pa lahko pomagamo tudi otrokom, saj tako razkrijemo, kaj ga v resnici boli, prizadene, straši, v čem je šibek, obupan, nemočen, agresiven ali zaprt vase. Da pomoč pride pravočasno, ne pa, ko je že prepozno.

Kaj pa ti praviš? 2
  Podaj svoj komentar in prejmi na svoj račun 3 žarke (za tvoj 1. komentar)!
* Izbrisan
  komentiral 3 leto nazaj
Opisano tako resnično....pa čeprav si že odrasel, potlačene vzorce iz otroštva nosiš v sebi in jih ne vede vsake toliko časa spustiš na površje.
NATALIJA
  komentiral 3 leto nazaj
Hvala♥️
Nalagam...