Matej KM Sedmak

Diagnoza: "Pomanjkanje tekoče angleščine in izražanja v možganih"

24. september 2020    631 ogledov

Dandanes imamo ljudje hudo napačno razumevanje tega kako se usvoji tuji jezik. Tako hudo napačno predstavo imamo, da mislimo da je tekoči govor tujega jezika stvar talenta ali pomanjkanja talenta. Verjamemo celo da nas bodo slovnične knjige in seznami besed naučili jezika. Najbolj žalostno je pa to, da ko se čisto zares želimo tujega jezika naučiti, naletimo na profesionalce, ki o usvajanju jezika nimajo pojma.

Po drugi strani imamo kot civilizacija razvito vedo o delovanju človeškega telesa, ki jo imenujemo medicina in strokovnjaki te vede, zdravniki, človeško telo precej dobro poznajo. Vidijo, da imaš pospešeno bitje srca, bledico, utrujenost in po kratkem pregledu bo eden teh ekspertov rekel: "pomanjkanje vsebnosti železa v krvi".Nekako tako kot imate nekateri pomanjkanje tekoče angleščine v vaših možganih. 

Zdaj si pa predstavljate, da vam ta zdravnik reče: "Dajva to pozdravit... Danes zvečer prosim pojejte skupaj s kokošjo juho štiri matice in dva žeblja. "Kaj bi si mislili o takšnem zdravniku? Bi ga poslušali? Seveda ne. 

Zgornji primer bi bil resnično absurden. Tisti ki vsaj malo vedo o človeškem prebavnem traktu, bi zgornji nasvet nemudoma opustil.A hkrati ljudje v svoji nevednosti beremo slovnične knjige, se učimo na pamet besede in mislimo da bo to vodilo do govora jezika. NI ŠANS!

Zgornji primer je za nekoga, ki ve vsaj nekaj osnov o usvajanju jezika pri človeških bitjih, popolnoma enak primer, kot če bi jedli matice in žeblje zato, da povečate vsebnost železa v krvi.Če boste sledili pristopom, ki ste se jih učili v šoli, bo marsikdo od vas celo zmanjšal svojo tekočnost jezika.Sedaj si pa predstavljate, da vidite človeka, ki se je najedel žebljev in matic, pride nazaj do takšnega šarlatana.

"Še vedno se počutim slabo. Utrujen sem, bled in sedaj imam poleg pomanjkanja železa še močne bolečine v trebuhu," reče pacient. Predstavljajte si našega kvazi-zdravnika, ki zdravi tako kot sodobni učitelji učijo jezik in bi rekel: "Veste kaj vam povem, primanjkuje vam talenta za absorbcijo železa. Očitno niste v absorbciji tako dobri kot nekateri drugi.

Absurdno, kajne? Sam sem prišel do sklepa da je učenje tujega jezika zelo podobno prebavi. Pri vseh ljudeh, deluje na več ali manj isti način in s pravimi dodatki (npr. špinača, rdeče meso in vitamin C oz. v skrajnih primerih prehrambeni dodatki z vsebkom železa) lahko vsak človek poveča tako vsebnost železa v krvi kot tudi vsebnost jezika v možganskih centrih odgovornih za to.

Na današnjem dogodku ob 18.00 na bomo govorili o tem kako v resnici ljudje "prebavljamo" jezik in kako rešiti problem "pomanjkanje tekoče angleščine in izražanja v možganih".

Brezplačen spletni dogodek: Skrivnost o resnično pospešeni poti do tekoče angleščine in samoizražanja

24. 9. 2020 ob 18.00, spletni dogodek

Matej KM Sedmak - ekspert na področju ustvarjanja skupnosti in tem, ki v ljudeh malodane magično povzročijo veliko rast tekočnosti jezika bo z vami delil svoja najbolj presenetljiva in učinkovita spoznanja o usvajanju jezikov skozi teme kot so meditacija, nutrcionizem, čuječnost, joga itd.

Matej vam bo povedal svojo zgodbo, kako je do briliantne angleščine prišel, brez da bi kdaj obiskal jezikovno šolo ali izobraževanje v tujini in kako je po istem principu peljal prek 400 japoncev do presenetljivega izboljšanja jezika v manj kot sto vloženih urah.

Life Language Bootcamp je tečaj angleščine, kjer boste odkrili svojo samoizraženost na popolnoma novem nivoju.

Dobili se bomo na ZOOM povezavi, ki jo boste dobili eno uro pred dogodkom na SMS in email. Tačas si lahko naložite ZOOM aplikacijo na App Store ali Google Play.

Deli svoje mnenje! 0
  Bodi prvi in podaj svoj komentar ter prejmi 3 žarke!
Nalagam...