Angelica Horvatic

Ne morem se spomniti svojega otroštva

11. april 2019    869 ogledov

Za vsakogar, ki doživlja bolečino v vsakdanjem življenju in se ne more spomniti svojega otroštva – prosim vedite, da se vam ni treba zavestno spomniti ničesar, da bi se zdravili in se počutili bolje.

Večina ljudi s kompleksno travmo iz otroštva se dejansko ne spomni veliko iz svojega otroštva   

Pravzaprav imajo vsi ljudje spomine iz otroštva, na katere so popolnoma pozabili. To je lahko ime risanke, ki so jo gledali kot otroci, pa se je ne spomnijo. Ali pa se ne morejo spomniti barve stene v svoji otroški sobi. Morda se ne spomniš, kako zveni glasba iz uvoda mamine najljubše opere?

Ti spomini se lahko obudijo in povrnejo v trenutku.

Kot lahko na primer slišite pesem, okušate jed, zavohate parfum, vidite sliko prostora, ali pa imate občutek 'deja vu', ki vas nemudoma popelje nazaj v otroštvo (očitno je, da niso vsi spomini iz otroštva slabi).

Naša bolečina potrebuje varen prostor

Spomine iz otroštva se da 'izkopati' z regresijsko terapijo in terapijo za zdravljenje travm.

Pomembno je razumeti, da se spomini ne hranijo v možganih.

Kar možgani počnejo, je to, da obdelujejo in shranjujejo podatke, naše čustveno in fizično telo pa jih hranita in si jih vse zapomnita.

Da bi se lahko 'spomnili', ozdravili in se počutili bolje, je prvi in najpomembnejši korak vaditi oz. biti prisotni z našo trenutno bolečino.

Si jo dovoliti, jo videti, slišati in občutiti. Namesto da bi bežali od nje, jo zanikali ali karkoli poskušali spremeniti ali 'popraviti'. 

Naša bolečina potrebuje varen prostor, kjer jo lahko prepoznamo, si jo priznamo in jo sprejmemo. Prostor, v katerem smo lahko z bolečino, jo polno občutimo in sprostimo – da bi lahko prišli do temeljnega vzroka travme iz našega otroštva.

Osvojite svojo goro!

Delavnica Z Notranjim Otrokom – Poišči Radost V Sebi – delavnica z Angelico Horvatić!

Delavnica notranjega otroka je namenjena vsem, ki si želijo sprejeti, objeti in spustiti čustva, kot so jeza, žalost, samokritika, praznina in obsojanje. Opustili bomo zanikanje in sovraštvo do samega sebe ter se povezali s svojim notranjim otrokom. Svoje življenje boste lahko zaživeli v sedanjem trenutku in izboljšali odnose z ljubljenimi osebami.

Kako se pa tebi zdi? 0
  Bodi prvi in podaj svoj komentar ter prejmi 3 žarke!
Nalagam...