Romana Črček

Nikoli niste sami

22. november 2017    442 ogledov

Ne glede, kakšna je videti trenutna situacija, vedite, da niste sami. Tudi če se vam zdi, da ni nikomur mar za vas in vaše stanje, da vas ljudje ne razumejo, da nimate prave podpore, to ni res. Ko gremo skozi izzive življenja, lahko zapademo v nemilost negativnih občutkov žalosti in nemoči, strahu in dvomov. In včasih res ne vidimo izhoda iz stiske in se nam po glavi rojijo le črne misli in scenariji.

Vendar zapomnite si, noč je najtemnejša tik pred svitom. Zato ne obupajte in ne vrzite puške v koruzo. Pogovorite se z nekom, ki vam zna prisluhniti.

Povejte in zaprosite za pomoč

To ni šibkost. Ni vam treba vsega narediti sami. Vsi potrebujemo pomoč, tudi jaz. In ni mi težko prositi in vprašati, ko sama ne vidim, kako in kaj naprej. Ker smo tu drug za drugega z namenom, da si pomagamo in se podpiramo. Sicer bi bili ta trenutek sami na Zemlji.

Ko vprašate za pomoč, greste po MOČ!

Vaša ranljivost je vaša največja moč. Ko si priznate, da imate neki izziv, da ne vidite rešitve, vam pogovor z drugo osebo lahko olajša dušo in pokaže drugačen pogled. Seveda se zavedajte, kdo vam bo večji prispevek. Mogoče ni prav pametno za pomoč prositi nekoga, ki komaj čaka, da vas dodatno poniža in pohodi. Obrnite se na ljudi, za katere veste, da vas bodo podprli. Včasih je to lahko tudi popolnoma nova oseba, ki jo vidite prvič in zadnjič. Vendar nikar ne zadržujte stvari v sebi. Ni vam treba več trpeti. Obstajajo lažji načini za premagovanje izzivov.

Zdaj je še toliko pomembneje, da spustite vsa potlačena čustva, ki vas blokirajo. In ja, mogoče v teh dneh občutite večjo žalost, bolečino, naveličanost, depresijo, strah in dvome – dovolite jim na plano. Ne blokirajte. Prišli so na površje, da se vaše notranje rane končno zacelijo. Ko se nehate upirati in ste prisotni s temi občutki, ko jih sprejmete z ljubeznijo, se bodo osvobodili in vi z njimi. Zato dovolite si občutiti vse občutke in čustva.

Najdite nekoga, ki vam bo prisluhnil in vas podprl

Ni treba, da oseba karkoli naredi. Včasih je dovolj spoznanje, da je nekdo tu ves čas za nas in nam stoji ob strani, ne glede na vse. Najdimo take ljudi ... bodimo mi taki ljudje za druge ... in če res nimate nikogar ... sem tu jaz za vas. Da vam prisluhnem, da vas podprem, da vam pomagam s svojimi objavami, terapijami in svetovanji. Bodimo človek človeku in naredimo svet lepši za vse nas.

Vsem, ki ste trenutno v takih situacijah, pošiljam podporo in ljubezen. 

Kaj pa ti praviš? 0
  Bodi prvi in podaj svoj komentar ter prejmi 3 žarke!
Nalagam...