Andrej Pešec

Odkrij, začni in razvij misijo

31. januar 2019    189 ogledov

"Noben psiholog ne more pomagati moškemu, ki nima svoje misije v življenju.« dr. O.G.Gadetsky

Misija, poslanstvo in delo, skladno s tvojimi inklinacijami, so ključ do visoko kvalitetnega življenja. Ob ponedeljkih zjutraj je dokazano mnogo več infarktov in težav s hrbtom. Nekdo, ki dela nekaj, v čemer je dober, uživa tudi mnogo bolje odnose, samopodobo in samozavest.

Eden največjih nesmislov, v katerega sem včasih verjel, povezan pa je z naivno slepo religiozno mentaliteto, je da tvoj hobi ne sme postati tvoja služba. Le zakaj ne? Ne razumem … Misije ne začnemo bodisi zato, ker ne vemo, zakaj bi se sploh trudili, ali pa zaradi strahu, da nam ne bo uspelo; pomembni lastnosti pri razvoju misije sta tako osmišljenje življenja in razvoj neustrašnosti. Zelo pomembno pa je, kako in kam usmerjaš svoj čas in želje. Želja je super močna sila. Ne privlačiš pa le tega, kar si želiš, ampak predvsem to, kar si.

Trije ključni faktorji za razvoj svoje misije so: entuziazem, aktivna potrpežljivost in inteligenten pristop, višji kot pa so naši cilji, več discipline potrebujemo v vsakodnevnem življenju. Brian Tracy je zapisal, da če uro na dan razvijaš nekaj, v čemer si dober, lahko v sedmih letih postaneš svetovna avtoriteta na tem področju.

Kaj lahko narediš s tem, kar imaš, tu, kjer si? Kateri talenti so ti bili dani, ti pa jih še ne uporabljaš dovolj dobro? Kaj bi delal za druge, za svet, če bi vedel, da ti ne more spodleteti? Kaj bi počel, če bi bil finančno preskrbljen? Kaj si rad delal, ko si bil majhen? Kaj najraje počneš v prostem času? V pomoč ti je lahko tudi kvalitetna astrologija.

Družba intenzivno vpliva na naše želje in ambicije, tako se je nujno družiti z ljudmi, ki se pomikajo naprej. Povezuj se z ljudmi s podobnimi interesi, uči se od najboljših, iz svojega vsakdana pa naredi potujočo učilnico, kjer boš na vsakem koraku delal nekaj v dobro razvoja svojega poslanstva. Sam obožujem poslušanje predavanj na spletu in branje knjig, preko česar nam je vedno in povsod dostopa izjemna družba.

Vsak je tu s točno določenim namenom; nekaj je, kar lahko storiš samo ti. Bolje je živeti svoje življenje nepopolno, kot pa v popolnosti imitirati življenje nekoga drugega. Vse pa postane bistveno laže, če razumeš, veš in čutiš, da ti, ko začneš inteligentno skrbeti za vse okrog, narava, vesolje in bog vedno pošljejo vse potrebno: prave ljudi, prave knjige, prave priložnosti in tudi prave izzive, v primeru, da pa se jim odločiš zaupati, se nimaš česa bati, tvoje življenje pa postane – prelepa neskončna avantura.

Deli svoje izkušnje! 0
  Bodi prvi in podaj svoj komentar ter prejmi 3 žarke!
Nalagam...