MOJCA GREGORčič

Tedenska astrološka napoved: Pa začnimo od začetka

2. januar 2022    355 ogledov

Nov lunarni mesec in prvi teden novega leta je pred nami. Rastoča Luna bo prehajala znamenja od kozoroga do ovna in vmes sestavljala in razstavljala bolj ali manj posrečene aspekte ali odnose s preostalimi planeti.

Najpomembnejši planetarni dogodki tega tedna bodo sredin sekstil med retrogradno Venero in Neptunom ter Sončeva konjunkcija z Venero in prvi krajec v nedeljo.

PONEDELJEK – Hladna in fokusirana rastoča Luna v kozorogu se zjutraj povezuje harmonično z Neptunom, dopoldan z  Venero, zvečer pa s Plutonom. In kaj to pomeni za nas? Zasanjano, na trenutke zmedeno jutro, prijetno in ustvarjalno dopoldne in težaven začetek večera, a na srečo bo Plutonov vpliv kratkotrajen, saj bo večino večera Luna v praznem teku.

TOREK – Ponoči je Luna zamenjala znamenje in se navzela povsem novih energij, kar na enkrat postanemo bolj radovedni, polni idej in zamisli, o katerih se nam včeraj še sanjalo ni. Dopoldan tako posvetimo načrtovanju, dobro nas podpira Merkur in naša razmišljanja bodo jasna in hitra. Dogajanje in dinamika dneva skozi dan se bo stopnjevala vse do zgodnjega večera, ko Luna sestavi kvadrata z vladarjem Uranom – bodimo previdni, da si ne pokvarimo vsega, kar smo ustvarili v tem dnevu. Večerna povezava Lune in Saturna nas umiri in zbistri, ter nam omogoči veliko bolj realno dojemanje in ustvarjanje.

SREDA – Danes sledi bolj umirjen dan, saj edini Lunin aspekt prespimo, potem pa gre Luna v prazno. Dan kot nalašč za zaključevanje, povzemanje in analiziranje, a nič novega ne začenjamo. Da bomo v delovali v prijetnem vzdušju,  poskrbi celodnevni harmonični aspekt med Venero in Neptunom, ki poleg romantike poskrbi tudi za kreativnost in navdih. 

ČETRTEK – Glavnina Luninega dogajanja se bo zaključila že pred jutrom, prvo Luna prestopi v ribi, kasneje se harmonično poveže z vladarjem Jupitrom – prijeten in umirjen dan, na trenutke zasanjan dan, ko se lahko prepuščamo kreativnemu ustvarjanju in načrtovanju. A vse skupaj popestri, a hkrati umesti na pravo mesto najbolj nore ideje, večerni harmonični aspekt med Luno in Uranom – presenečenja bodo zagotovo pravšnja za nas. Prisluhnimo intuiciji in ji sledimo.

PETEK – Danes bo Luna v ribah zelo dejavna, saj bo skozi dan sestavljala in razstavljala številne aspekte – jutranjo harmonijo med Soncem in Luno kmalu zmoti nemir in nestrpnost, kot odraz kvadrata med Luno in Marsom, a na srečo se kmalu Luna harmonično poveže z Venero in Neptunom, mi pa dobimo priložnost za soustvarjanje lepih odnosov in dogovorov, le pravo mero moramo poiskati. Odličen čas za petkov filmski večer. Naporno poznovečerno povezavo med Luno in Plutonom bomo številni prespali.

SOBOTA – Zagotovo bo sobota eden bolj dinamičnih dni tega tedna, saj Luna prestopi v ognjenega ovna, dan kot nalašč za ukvarjanje s športom, za preizkušanje lastnih meja. Tudi če bomo še tako fizično aktivni skozi dan, nas ne bo premagala utrujenost, obeta se nam konstruktiven večer,  ko se povežeta ognjena Luna in Merkur  v vodnarju. Lahko se nam porodi marsikatera nova ideja, še posebej dobro za ognjena in zračna znamenja.

NEDELJA – Pa smo prišli skozi prvi teden novega leta in nedelja se napoveduje kot prijetnejši del tega tedna. Sonce in Venera v kozorogu sestavita konjunkcijo, prijetno razpoloženje se bo nadaljevalo skozi celoten dan, le pozno popoldan lahko začutimo nemir, nestrpnost ali nerazumevanje, kot napoved večernega prvega krajca, ko se energična in brezkompromisna Luna, zoperstavi konzervativnemu Soncu, mi pa bomo lovili balans med ognjevitostjo čustev in zdravo kmečko pametjo. Pa bodi pameten, če moreš, še posebej če v naši karti prevladuje kardinalni modus – modus zmagovalcev, pionirjev in večnih iskalcev novega.

Zapis je splošno veljaven za celotno populacijo, pri čemer Luna opisuje naš notranji, čustveni svet. Kot najhitrejši planet nam daje največ informacij o trenutnem dogajanju.

Za natančnejše osebne informacije, pa je potreben posvet pri astrologu, kjer vam opiše povezave vaše rojstne karte s trenutnimi postavitvami na nebu, kje so vaše priložnosti in slabosti. 

Imejte čudovit teden, če sem vam z zgornjimi namigi vsaj malo olajšala vsakdan, je moj namen dosežen – uporabna astrologija v vsak dom. 

Deli svoje izkušnje! 0
  Bodi prvi in podaj svoj komentar ter prejmi 3 žarke!
Nalagam...