MOJCA GREGORčič

Vsa naša partnerstva in astrologija

11. maj 2017    1647 ogledov

Vsak odnos je iskanje tistega, kar nam manjka, da bi tvorili in dosegli celoto v nas. Vsak odnos je enkraten in neponovljiv.

Kako nam je lahko astrologija v pomoč pri ustvarjanju boljših in srečnejših odnosov?

Pri svojem delu astrolog uporablja rojstno karto, ki jo izdela na osnovi rojstnih podatkov posameznika – datuma, ure in kraja rojstva. V astrološki karti prepoznamo potenciale in slabosti posameznika, predvsem pa lahko poiščemo rešitve skozi različne komplementarne in alternativne načine razreševanja. Zavedati se moramo, da edino, kar lahko spremenimo, smo mi sami in šele skozi spreminjanje nas samih spreminjamo okolje in druge ljudi okoli nas, tako tudi lahko vplivamo na vse naše odnose.

Kaj je odnos? Vsak odnos je iskanje tistega, kar nam manjka, da bi tvorili in dosegli celoto v nas. Vsak odnos je enkraten in neponovljiv. Nekateri v odnose vstopajo spontano, z lahkoto, se dopolnjujejo, oblikujejo in uživajo v njih, drugi ravno nasprotno. Ustvarjajo nove odnose, jih ohranjajo in nadgrajujejo, kar pa je najpomembneje − sposobni so ustvariti enakopraven, pravičen odnos, kjer sta srečni in zadovoljeni obe osebi ali več njih. Pa smo pri bistvu odnosa – za odnos sta potrebna dva ali več, samo skupaj z drugimi lahko ustvarimo celoto, popolnost, lahko zaokrožimo z energijami.

Veja astrologije, ki se ukvarja izključno z odnosi, se imenuje sinastrija

Pi sinastriji s posebnimi astrološkimi tehnikami preučimo že obstoječi odnos, poiščemo, kaj nas je sploh pritegnilo vanj, kaj nas podpira skozi čas v njem in kako zadovoljni in srečni sta obe strani v njem, pa tudi katere so pasti tega odnosa. A kot vedno v astrologiji je osnova vsega naša rojstna karta. V 1. hiši smo opisani mi, naše telo, naše osnovne energije, nasproti nas pa je 7. hiša – naš partner oziroma vsi naši partnerji, tako osebni in ljubezenski kot poslovni. Kot po principu jina in janga skupaj tvorimo celoto, izpolnjenost življenja. Vsi partnerji, opisani v naši 7. hiši, delijo z nami našo usodo, se učijo z nami in učijo nas, so naša refleksija, potreba našega nezavednega v nas. Prav to dodaja izredno dinamiko odnosom, saj je zavedanje, da so prav vse pomanjkljivosti, ki jih vidimo v naših partnerjih in nas najbolj motijo ter povzročajo največje težave v odnosu, v resnici odsev nas samih in naših potreb. V ta namen so nam poslani številni odnosi in partnerstva, da vstopamo vanje, se učimo, spoznavamo sebe in včasih tudi izstopimo iz njih, ko opravimo nalogo, ko prerastemo odnos, ko zberemo pogum in samozavest za to dejanje. Odnosi niso trajni in večni, so lekcije našega sedanjega življenja.

Če bi radi raziskali svoje odnose, ugotovili, kaj vas veže in povezuje v njih ali kaj je njihova težava, vam lahko astrologija ponudi odgovor, ko skozi preučevanje, primerjavo in povezovanje prepozna kodo vašega odnosa. Se vaša Luna in Luna vašega partnerja povezujeta dinamično ali harmonično, kako je z vajinima Venerama – planetoma odnosov, skladnosti in vsega lepega, v kakšnem odnosu sta Mars in Venera – akterja naše seksualnosti? Se s partnerjem prepoznavata in povezujeta brez besed ali se nenehno usklajujeta, razpravljata in ne najdeta ustreznega načina za oba? Astrologija vam lahko da odgovor na vsa ta vprašanja in še več, da vam usmeritev, kje so potenciali danega odnosa, in vas opozori na pasti v njem.

Kaj pa ti praviš? 0
  Bodi prvi in podaj svoj komentar ter prejmi 3 žarke!
Nalagam...