Marija Košir

Pogled z druge strani

9. januar 2018    426 ogledov

Vprašanje za vas: Kakšen je svet, v katerem živimo? Odgovorite iskreno, brez razmišljanja. Odgovori so različni, kot smo različni ljudje, prepričana pa sem, da je veliko ljudi, ki bi si želeli spremembo, pri sebi in v svetu. Ste med njimi tudi vi?

Svet ima obraz velikega hinavca

Na eni strani človeku ponuja pomoč in podporo, postavi vas na piedestal in za trenutek čutite, kot da ste središče vesolja.

Na drugi strani pa preži in čaka na vaš slab trenutek, v katerem vam vzame vse, vas poniža, razvrednoti in onemogoči.

Verjamete, da svet vodi peščica ljudi, katerih namen so manipulacija, izkoriščanje in ustvarjanje dobička na račun drugih?

Če je tako, vas prosim, poskusite na svet pogledati malo drugače.

Mogoče ste v preteklosti velikokrat slišali, da je za spremembo treba verjeti v nekaj, močno verjeti …

Ste poskusili kdaj samo verjeti, močno verjeti? Otroci to zmorejo, zaprejo oči in verjamejo ...

Prepričana sem, da ste vsaj enkrat v življenju poskusili tudi vi samo verjeti.

In?

Koliko od tistega, v kar ste verjeli, je postalo otipljivo?

Bojim se, da v resnici nič.

Kaj bi rekli človeku, ki sedi doma ob mrzli peči in močno, res močno verjame, da se bo peč ogrela samo zaradi njegove močne vere?

Mogoče se bo za kratek čas res ogrel ob misli na toplo peč in s potenciranjem energije, ki jo usmerja ob tem, vendar bo pri tem ostalo.

Zakaj?

Ker sanje same od sebe ne morejo postati resničnost. Sanje za vedno ostanejo le sanje. Vera za vedno ostane le vera.

Za uresničitev, to pomeni zadevo spraviti v tako obliko, da je uporabna, je treba narediti kaj več kot le verjeti.

Za uresničitev je potrebna izkušnja z vašega zornega kota. Pogled, čist pogled, ne drugačen ne spremenjen, samo čist pogled, ki vidi čez, na drugo stran.

Potem vam bo jasno, kako ta svet deluje. Povsem jasno! Nobene potrebe po 'verjeti' ne bo več, ker boste vi to vedeli iz svoje lastne izkušnje.

Starši so vam nekoč povedali, da je peč (zakurjena z drvmi, ne z vero) vroča, in če jo boste prijeli, se boste spekli.

Ste jim verjeli? Oziroma od kdaj naprej jim verjamete?

Če želite videti svet tak, kakršen v resnici je, se morate rešiti zastorov, ki vam zakrivajo pogled. Rešiti se morate priučenih vzorcev, resnic, ki ste jih vzeli v zakup, ne da bi se prepričali, koliko je v njih resnice. Pogledati morate z jasnim pogledom.

Ne ustrašite se, to ni nekaj, česar ne bi zmogli ali znali. To počnete ves čas. Učite se vsak trenutek svojega življenja in vsak trenutek v vašem življenju vam tudi pove, s kakšnimi očmi gledate vanj.

Kakšen je vaš pogled?

Če se v svoji koži ne počutite dobro, začnite čistiti znotraj nje. Pospravite slabe odnose, opravke, ki vas ne veselijo in vas bremenijo. Počistite preteklost, ni več resnična, za njo so ostali le spomini in nekoliko ujetih energij v nerazrešenih travmah. Ne obremenjujte se s prihodnostjo, saj niti ne veste, ali obstaja, kaj šele, kakšna bo. Začnite postopno, iščite rešitve, poglejte čez, prizadevajte si za to. Delajte za izkušnje, ki vam bistrijo pogled.

V nasprotnem primeru, če ste izpolnjeni, imate odlične odnose, ljubite svet okoli sebe in svet ljubi vas, samo nadaljujte in nadgrajujte. V tem primeru uživate v učenju, vaše izkušnje so bogate in pogled že postaja jasen, bister, čist. V tem primeru ne potrebujete več iluzije, ni vam več treba verjeti, vi veste. Ne sanjate več, ker na trenutke že živite svoje sanje.

Ne bojte se – vse sanje so uresničljive!

Le da uresničitev zahteva pravi pristop, bister pogled in voljo … močno voljo, ki vodi k uresničitvi in izpolnitvi!

Kaj pa ti praviš? 0
  Bodi prvi in podaj svoj komentar ter prejmi 3 žarke!
Nalagam...