Svetloba.si, spletni portal iskalcev Resnice

Energijsko nabit konec tedna: poletni solsticij, polna luna in začetek sezone raka

piše: Tanaaz
20. junij 2024    2667 ogledov

Poletni solsticij in sobotna polna luna nas bosta popeljala v sezono raka, ki prinaša izjemno transformativno energijo. Če si bomo dovolili obstati in sprejeti, se lahko zgodijo čudeži.

Kam usmeriti svoj fokus in kako najbolje izkoristiti prihajajoče dni?

Poletni solsticij

Poletni solsticij, 20. junij, je energetsko najmočnejši dan v letu, številne kulture pa ga že tisočletja praznujejo kot čas preboja, preporoda, regeneracije in začetka novega cikla. Naša povezava s soncem je namreč izjemno močna in na ta energetsko nabiti dan naša telesa absorbirajo močno energijo sonca, zato lahko v sebi čutimo velike premike in preboje. 

Poletni solsticij predstavlja:

 • čas ognjene energije, čas čiščenja in preporoda,
 • čas manifestacije,
 • čas energetskega odpiranja srca,
 • čas obilja, dobrih duhov in sreče,
 • čas radosti v sedanjem trenutku.

Solsticij je tudi opomnik, da smo na polovici koledarskega leta in na prelomnici, kjer lahko izberemo novo smer, če tako želimo. Ob solsticiju postavite namere, kako želite, da se preostanek leta 2024 odvija. Postavite namere za več miru, več ljubezni, več hvaležnosti in več vsega, kar iščete v svojem življenju.

Nikoli ni prepozno, da začnete hoditi v smer, ki si jo želite. Nikoli ni prepozno, da delite z Vesoljem, kaj potrebujete ali kaj si želite.

Čeprav je solsticij močan čas za postavljanje namenov, je tudi odličen čas, da posedite v naravi in vpijete zdravilne vibracije tega dne!

Solsticijska polna luna v kozorogu

Polna luna v kozorogu bo na nebu zažarela v soboto, 21. junija, kmalu po solsticiju, ki bo dodatno okrepil njeno moč in magnetizem ter zdravilno moč.

Moramo prevzeti odgovornost za vse naše izbire. Sprejeti moramo, kar nas trenutno obdaja. Prevzeti moramo odgovornost za točno tisto, kje smo pristali, ne glede na to, kako neprijetno je to lahko.

To ne pomeni, da smo odgovorni za stvari, ki se nam zgodijo, temveč smo odgovorni za soočanje s temi stvarmi.

Ko lahko sprejmemo karte, ki so nam bile dodeljene, ko lahko sprejmemo, kam so nas pripeljale naše izbire, takrat se lahko dvignemo in najdemo novo moč, nov uspeh in celo novo odločnost.

Če se dvignemo nad osebno izbiro pod to junijsko polno luno v kozorogu in zmoremo isreno reči: "sprejemam" ter to srčno občutimo, se lahko pod to solsticijsko luno zgodijo čudeži.

Za vodstvo pri tem se lahko obrnemo na kozorogovskega morskega kozla in ga uporabimo kot svojega duhovnega vodnika.

Kozorogov morski kozel kot naš duhovni vodnik

Kozorogovemu znamenje vlada mitski morski kozel. Je napol kozel, napol riba, nikoli zares ne pripada zemlji ali morju, a vseeno najde svojo pot, kar mu daje redek pogled in izkušnjo, ki ju ne more doživeti nobena druga žival.

Ko morski kozel obvlada sposobnost plezanja po gori, lahko vidi svet z višine. Ko obvlada sposobnost plavanja, lahko vidi svet pod površjem.

Morski kozel ima veliko ovir, a se je naučil prevzeti odgovornost za vse, kar je, in vse, kar ima. S sprejemanjem in s to odgovornostjo morski kozel najde svoje darove in uspeh.

Morski kozel ni podoben drugim živalim, a ko sprejme vse, kar je, odklene svoj resnični in magični potencial.

Kako lahko sprejemanje vsega, kar ste, vodi do vašega magičnega potenciala in uspeha? Obstaja le en način, da to ugotovite!

Val čustev prinašata polni luni v sezoni raka

Ker dve polni luni padeta na začetek in konec rakove sezone, in precej možno je, da se bomo v naslednjem mesecu ukvarjali s temami, povezanimi z našimi čustvi, našo sposobnostjo čutiti sočutje do drugih ter našim domom in družinskim okoljem.

Rakova energija želi, da se počutimo varne; želi, da smo v tako varnem prostoru, da lahko ljubeče in srčno zaščitimo in nahranimo sebe in vse, kar ljubimo.

Razišči in bodi brutalno odkrit/-a:

 • kaj je zate varnost?
 • Kaj potrebuješ in si lahko daš, da boš to varnost občutil/-a?
 • Kakšne meje moraš postaviti sebi in drugim, da boš to dosegel/-a?

Solsticijska polna luna je vedno močna. Vesolje želi, da sprostimo vse, kar nas blokira in zadržuje pri uresničevanju naših sanj in potencialov. In zelo pogosto je tisto, kar nas blokira, sprejemanje.

Poglejte, če lahko kot morski kozel sprejmete vse, kar ste in vse, kar vam je bilo dano. Poglejte, če lahko postanete gospodar svoje usode s sprejemanjem svoje usode namesto z delovanjem proti njej.

Morda boste želeli pogledati nazaj na namere, ki ste jih postavili ob decembrskem solsticiju 2023. Kako so se vaše namere manifestirale? In katere ovire lahko sprostite, da bodo vaše namere postale resničnost?

Če začnete s sprejemanjem, če začnete z odgovornostjo, boste, kot morski kozel, doživeli nagrade gora in morja.

Rakova sezona 2024

Po močnih energijah solsticija nas čakata prvi dve polni luni v znamenju kozoroga, ena 21. junija, kmalu po vrhuncu solsticija, in druga 21. julija.

Čeprav obe polni luni nosita težke energije in nas spodbujata, da stopimo na novo raven bivanja in sprejemanja odgovornosti, ponujajo tudi nekaj zasluženih nagrad!

Rakova sezona 2024 prinaša tudi retrogradnost Saturna in Neptuna, 29. junija in 2. julija, pa tudi prijetno in občutljivo mlado luno v znamenju raka 5. julija, ki sovpada z močnim Siriusovim portalom!

Sirius velja za naše duhovno sonce in se vsako leto okoli prvega tedna julija poravna z našim soncem, oddajajoč visoko frekvenčno energijo, ki podpira napredek življenja na Zemlji.

Rakova sezona se uradno konča 22. julija, ko sonce vstopi v znamenje leva.

Delo z energijami rakove sezone

Da bi delovali najbolj usklajeno z energijami rakove sezone, je koristno razumeti sporočilo raka. Večina ljudi misli, da je rak zgolj občutljiv, muhast in kot rakovica, želi biti v svoji lupini. Vendar je v tem majhni bitju skrito veliko več, prav tako pa tudi v tem zodiakalnem znaku!

Rakovica ni največje, največje ali najbolj nevarno bitje v morju. Ni žival, na katero bi pomislili, ko slišimo besedo zaščitnik, vendar je kljub svojemu videzu rakovica vse to.

Če se počutite majhne, nevredne ali nezmožne obvladati nekaj, kar se odvija v vašem življenju, je rakova sezona vaš čas, da otresete strahov in negotovosti ter se povežete z močjo svojega srca.

Rakovica dobi svojo moč in neustrašnost ne iz svojega fizičnega telesa, ne iz svojega znanja, ampak iz svojega srca.

Stvari, ki jih lahko naredite med rakovo sezono:

 • Prepoznajte in bodite hvaležni za vse, kar ljubite in kar vam je pomembno
 • Zaščitite vse, kar vam je mar (vključno s seboj)
 • Ljubite vse dele sebe
 • Povežite se s sočutjem
 • Naredite nekaj za druge
 • Preživite čas s svojo družino
 • Ustvarite udobje v svojem bivalnem prostoru
 • Ustvarite občutek varnosti, še posebej v svoji bivalni situaciji
 • Počutite se doma v sebi, ne glede na to, kaj se vam dogaja
 • Spoštujte svoja čustva
 • Delajte s svojo srčno energijo – dovoli
 • te si čutiti
 • Upočasnite in se gibajte z namenom

 

Preberi še: 

 

Vir: forevercouncious.com
Kaj pa ti praviš? 1
  Podaj svoj komentar in prejmi na svoj račun 3 žarke (za tvoj 1. komentar)!
  komentiral 3 teden nazaj
Hvala.
Vesna
Nalagam...