Barbara Köveš- 4Berkana magical , raziskovalka energijskega in duhovnega sveta

Popkovna čakra

piše: Sara Lukan
10. maj 2020    731 ogledov

Popkovna čakra leži na področju popka in vibrira v rumeno - oranžni barvi s zelenim jedrom. S prano oskrbuje prebavni in izločevalni sistem. Pomembno vpliva tudi na srce, mehur, ledvice, testise, jajčnike in maternico pri ženskah in ledveni predel hrbtenice.

Močno vpliva na našo samozavest, na ravnotežje v življenju. Podpira jo element ognja, zaradi česar  je neposredno povezana s čutenjem sebe. Deluje kot magnet in kot naša moč. Preko popka namreč izgubljamo in pridobivamo življensko energijo, moč, da se postavimo zase in da ostajamo v svojih energijah.

Njena nepretočnost se kaže v težavah s črevesjem, s hrbtenico, težje nadzorujemo izbruhe, tako besedne kot tudi čustvene. Morda nezavedno, ampak ko izbruhnemo v besedah, dejanjih, čustvih, vedno stisnemo popek, saj nam to da dodatno moč. To metodo lahko uporabimo tudi, ko smo na kakšnem sestanku, ali ko se moramo postaviti zase in ubesediti svoje misli, svoja prepričanja, saj nam to da moč, da samozavestno povemo kar želimo in s tem izžarevamo voljo, moč in prepričanje v to kar govorimo. V pomoč nam je tudi obliž čez popek. Namišljeni ali pravi, kar nam je lažje. S tem namreč ustavimo iztekanje energije, takrat ko jo potrebujemo. V tipični ženski poslovni obleki pa navadno prevladujejo oprijete hlače ali krila, pasovi, oziroma vse, kar nas tudi fizično nekoliko stisne čez popek, kar okrepi naš nastop.

Tako fizično kot tudi energijsko leži blizu spolne čakre, in z njo trdno sodeluje. Medtem ko spolna čakra vpliva bolj na spolne organe in na strast do življenja, popkovna čakra vpliva na področje prebavil in na notranjo moč. Skupaj pa nam dajeta nov zagon za življenje in  tudi afirmacija ''V meni je moč.'' pozitivno deluje na obe čakri.

Kaj pa ti praviš? 0
  Bodi prvi in podaj svoj komentar ter prejmi 3 žarke!
Nalagam...