Maja Rogelj

Razcvet - Pot, ki osrečuje

piše: Maja Rogelj
1. november 2018    49 ogledov

Se sreča in uspeh res merita po bogastvu? Vas zanima kaj prispeva k sreči? Ljubezen do denarja je pogosto skupek najrazličnejših škodljivih reči, in ker smo si nekateri gojili takšno ljubezen, smo si s tem zadali mnogo bolečin v življenju.

Zaskrbljenost zaradi bogastva ne da spati in vodi v pomankanje spanca in izgorelost. Delavcu, pa je spanje sladko, ne glede koliko je jedel.

Vsi vemo, da se pohlepa po denarju ne da potešiti. Želja po bogastvu posameznika navede na to, da žrtvuje stvari, ki so pomembne za srečo. Svoj dragoceni čas porabljen za družino in prijatelje ali duhovne dejavnosti. Ko denar ali investicije izgubijo vrednost ali propadejo nastopi nezadovoljstvo in velika žalost.

Kaj pa prispeva k naši sreči?

Zadovoljstvo, velikodušnost in dajanje prednosti ljudem, ne pa stvarem.

Ničesar nismo prinesli na svet in tudi ničesar ne bomo odnesli! Zadovoljni ljudje se ne pritožujejo in godernjajo. Njihovo stališče jih ščiti pred zavistjo. Ne želijo si stvari, ki si njih ne morejo privoščiti in tako so obvarovani skrbi in stresa.

Dajanje osrečuje bolj kot prejemanje. To vemo vsi. Velikodušni ljudje so veseli in uživajo v svojem početju - osrečevanju drugih, pa čeprav je vse kar lahko dajo le malo svojega časa in energije. Pogosto imajo prav vse. Obilje, ki se ga nikakor ne da kupiti z denarjem - ljubezen, spoštovanje in iskrene prijatelje, ki so prav tako velikodušni.

Danes vsi vemo, daj boljša zelenjavna jed, kjer je ljubezen, kot pitano tele in z njim sovraštvo. To lahko razumemo, da so ljubeči odnosi z drugimi dragocenejši od materialnih dobrin. In ljubezen je nujna za srečo.

Ljubezen do denarja je pogostokrat lahko vzrok za zaskrbljenost in pomanjkanje spanca, razočaranje v življenju, nezadovoljstvo in žalost.

V svojem življenju bodite:

 • zmernih navad in ne zastrupljajte svojega telesa...nanj glejte kot na dragoceno darilo.
 • obvladujte negativna čustva, kajti le te so tesno povezane z vašim telesom. Osredotočajte se na pozitivne misli.
 •  pridobite si zdržljivost. Vedno najdite način, kako se boste mirno spoprijeli z nadlogo, izzivom.

Ljubezen je potrpežljiva in vse prenaša. Je prijazna, vse zdrži in nikoli ne mine.

Ljubezen spodbuja k sreči saj:

 • pomaga, da se iskreno zanimamo za dobro drugih
 • z minevanjem časa postaja vse močnejša in močnejša
 •  odnosu daje moč in vzdržljivost
 • otrokom omogoča, da se dobro, varno počutijo in zlahka napredujejo
 • pomaga da razumemo vseenost.

Prihajajoči meseci nam bodo kazali iz česa vse je sestavljeno naše življenje in nas vabil vedno znova in znova, da ne pozabljamo nase, ko živimo svoj dan.

Spomnili te bodo, da si ti ustvarjalec svoje izkušnje in da bo tvoj svet takšen, kot ga boš narisal. Svoj svet rišeš s svojimi mislimi, pričakovanji in namerami. Kreiraš ga s svojo vibracijo, lastno energijo!

Pomembno se je prenašati med seboj. Odpuščanje vodi do:

 • boljših medsebojnih odnosov in notranjega miru
 • pojavlja se manj zaskrbljenosti, sovražnosti in stresa
 • izboljšanja fizičnega, duševnega in duhovnega zdravja.

Potrebujete le nekaj za kar je vredno živeti!

V kolikor še ne veste, sami pri sebi ugotavljate katera stvar je to pri vas, Vam POKLONIM orodje Spomni me, da do tega spoznanja pridete v najkrajšem času.

Knjiga Spomni me je odlično orodje ...Motivator, priročnik in planer 3 v 1, ki si ga lahko na svoj naslov pridobite za stroške odpošiljanja na www.samovzgoja.si

Objem in naj vam bo življenje radostno potovanje.

Kaj pa ti praviš? 0
  Bodi prvi in podaj svoj komentar ter prejmi 3 žarke!
Nalagam...