Vesna Pavlica

Prehranske občutljivosti in alergije na določeno hrano

3. november 2022    55 ogledov

Če se borite s prehranskimi (pre)občutljivostmi in se sprašujete, ali lahko Energetska diagnostika telesa in terapije pomagajo, bom z vami delila en primer na to temo.

Ampak najprej nekaj o občutljivosti na določeno hrano na splošno.

Občutljivost na živila se nanaša na širok spekter težav, vključno z intolerancami na hrano, ki jih lahko povzroči pomanjkanje encimov za razgradnjo nekaterih vrst živil. Preobčutljivost na določeno živilo lahko povzroči povečano prepustnost črevesja in/ali preveč aktivira imunski sistem. Na kratko: naše telo se na neko živilo negativno odzove. 

Simptomi lahko vključujejo:

  • Bolečine v želodcu, krči, zaprtje ali driska
  • Glavoboli / Bolečine v sklepih
  • Refluks kisline / zgaga
  • Temni krogi pod očmi
  • Izcedek iz nosu / kihanje
  • Utrujenost / težave s spanjem
  • Težave pri osredotočanju
  • Spremembe razpoloženja
     

Potrebno je ločiti med prehransko preobčutljivostjo in alergijami na hrano. Alergijska reakcija, ki sproži imunski odziv, posredovan z IgE protitelesi, je običajno hitra in huda, do te točke, da je lahko smrtno nevarna, kot pri anafilaktičnem šoku. Preobčutljivost na določeno živilo pa je odziv telesa, ki ni posredovan z IgE protitelesi, do odziva pa pride šele po nekaj urah ali dneh. Poleg zakasnjenega odziva so simptomi pogosto bolj prikriti. Tako lahko več let jemo živila, ki telesu povzročajo težave, mi pa se tega sploh ne zavedamo.

Obstaja več načinov testiranja, da ugotovimo katera živila v telesu povzročajo reakcijo. Velikokrat se zgodi, da laboratorijska testiranja ne pokažejo konkretnih rezultatov. To se zgodi za to, ker tam testirajo samo IgE imunski odziv.

Energetska diagnostika telesa med drugim večkratno testira naše telo na prehranske preobčutljivosti. Analiza pokaže občutljivost za različne vrste žit, oreščkov, razhudniove, citrusov in druge potencialno alergene spojine.

Prehranskih občutljivosti, ki jih razkrije energetska diagnostika telesa, ne obravnavamo enako kot alergije. Najlažje je, da se izbrano živilo izloči za 30 dni iz jedilnika. Po tem času, živila počasi uvajamo nazaj v svoj jedilnik in opazujemo morebitne reakcije. Če se simptomi vrnejo, točno veste, katero živilo jih je povzročilo. Idealno je, da v tem času (ko izločimo določeno živilo) izvajamo reprogramiranje energetskih poti, ki jih je to živilo morda poškodovalo. To storimo z Infocevtiki. Z reprogramiranjem obnovimo »nadzorni« sistem telesa, ki upravlja z vsemi procesi, ki se odvijajo v telesu.

Primer preobčutljivosti na gluten:

Na pregled je prišla deklica z ekcemi po celem telesu. Njena mama je povedala, da so se ekcemi pojavili ko je bila še majhna. Pri zdravniku so dobili klasično terapijo z različnimi kremami, ki pa so stanje popravila samo za krajši čas. Ker je mama sumila, da je morda kriv gluten, so ga za en mesec izločili iz prehrane in stanje se je res izboljšalo. Po ponovnem uživanju glutena so se ekcemi vrnili.

Po prvem protokolu, ki je bil določen na analizi, se je stanje ponovno izboljšalo. Na kontroli smo ugotovili, da so bile motnje v telesu popravljene, zato so v prehrano ponovno uvedli gluten. Od takrat se ekcem ni več pojavil.

Je terapija z Infocevtiki pozdravila ekcem? Ne. Ker z bioenergetskim pristopom ne zdravimo bolezni ampak podpremo in popravimo energetske poti, da energija in komunikacija v telesu nemoteno teče. Osredotočeni smo na to, da ima telo dovolj energije za vse funkcije, ki jih mora opravljati in da lahko telo samo ponovno vzpostavi ravnovesje.

Kako je izgledala Energetska diagnostika in terapija za to deklico?

Izvedena je bila hitra in neinvazivna analiza njenega energetskega polja s pomočjo programske opreme, ki temelji na kvantni tehnologiji. Analiza pokaže kje so energetski in komunikacijski sistemi telesa prekinjeni ali ogroženi. Z Infocevtiki smo te blokade odpravili.


Dekličina analiza je pokazala deficit v energetskem stanju kože in vranice. Deficit kože je povezan z vsemi epitelnimi celicami in sluznicami v telesu, vključno z sluznico črevesja (kar je bilo neposredno povezano z simptomi).

Vranica ima pomembno vlogo v imunskem sistemu, ki se nanaša na pridobljeno imunost in proizvodnjo protiteles (v povezavi s funkcijo timusa).


Blokiran je bil tudi meridian jeter, ki je seveda povezan z razstrupljanjem. Ko je blokiran meridian informacije in energija ne more pravilno teči po telesu. Posledično se po določnem času lahko pojavijo določeni simptomi ali težave v delih telesa povezanih z dotičnim meridianom. Opažena je bilo tudi manjše odstopanje v meridianu tankega črevesa (lahko nakazuje na težave v absorbciji hranil).

Energetska diagnostika telesa razkriva na stotine korelacij med energetskim telesom in fizičnim telesom. Kadar opazimo neusklajenost pri prehranskih občutljivostih to ne pomeni dejanske alergije ampak kaže na to, da je telo ne more pravilno uporabiti hranil ali da ima kakšno drugo na funkcionalno pomankljivost povezano s prehrano. V našem primeru je analiza tudi pokazala občutljivost na gluten.

Na prvem pregledu smo tako imeli jasen prikaz energetskih motenj, ki so povzročale omenjeno težavo. Infocevtiki, ki smo jih izbrali za terapijo so bili Koža, Vranica in meridian Jeter.

Kontrolna analiza je pokazala odpravo motenj v omenjenih parametrih. Mama je deklici v prehrano ponovno uvedla gluten in ekcem se ni pojavil. Tri mesece kasneje je deklica še vedno brez ekcemov.

Potrebno je omeniti, da v tem primeru ni bilo nobenih indikacij za celiakijo (deklica je obiskovala tudi svojega osebnega zdravnika). Velikokrat sami ne odkrijemo vzroka za pojav ekcemov, v tem primeru je mama sama posumila na gluten in ena terapija je bila dovolj, da je bil vzrok odpravljen. Včasih telo izvorni vzrok za težavo »skrije« pod več nivojev različnih blokad, zato je potrebnih tudi več protokolov. 

* * * * *

Tako kot pri vseh simptomatskih težavah ima lahko občutljivost na hrano širok spekter vzrokov. V nekaterih primerih je lahko fizična sestava samega živila (ali morda kemikalije (pesticidi, herbicidi), ki so bile uporabljene pri vzgoji rastline). V drugih primerih lahko gre za čustvene odzive na hrano, jedjo v določenem okolju ali z določenimi ljudmi ali pa s prehranjevanjem na splošno. Lahko pride tudi do težav pri delovanju imunskega sistema ali delovanju prebavnega trakta.

V vseh teh primerih so prizadeti energetski in komunikacijski sistemi telesa. Ker ti dejansko vodijo aktivnost telesa in vse simptome, ki so vključeni, želimo najprej obravnavati te. Pogosto vidimo izjemne rezultate, ki pa vključujejo tudi zdrav način življenja.

Deli svoje izkušnje! 0
  Bodi prvi in podaj svoj komentar ter prejmi 3 žarke!
Nalagam...