Andrej Pešec

Premagaj stres, strah in tesnobo

20. februar 2017    2017 ogledov

Vsi iščemo srečo in užitek, razlikujemo pa se v metodah, s katerimi to počnemo, in v znanju ter sposobnostih, ki jih trenutno imamo, resnično redki pa so tisti, ki danes živijo mirno, uspešno in zares zadovoljno.

Naučili smo se graditi nebotičnike, pozabili pa smo postaviti dobre temelje, kar se nam maščuje v vse več stresa, strahu in zelo skrb vzbujajočem stanju posameznikov, družin in planeta.

Ljudje pogosto iščemo izgovore

Ljudje pogosto iščemo izgovore za slabe razmere v ravnanju politikov, staršev in elit, ki pogosto prav res ni občudovanja vredno, dejstvo pa je, da vsi hkrati soustvarjamo svet. Miselni in proaktivni ljudje vedno iščejo vzroke in rešitve za napredek predvsem pri sebi, saj le tako lahko tako sebi kot drugim pomagajo živeti bolje. Ker kapitalu in trgovcem pogosto ni ravno v interesu, da smo mirni, zadovoljni in zdravi, smo nekatera ključna znanja za življenje dolžni osvojiti sami. Nekaterim od nas je dano malo lažje, drugim malo težje življenje, na nas pa je, da iz njega naredimo največ, kar lahko.  

Vsak od nas ima izjemen potencial, ki pa ga je treba osvoboditi s pomočjo znanja in pravilnega razumevanja življenja

Ko nas je strah, ne moremo razmišljati, zato je zelo pomembno, da poskrbimo za dobro pripravo za življenje in razvoj zdravih predpostavk. Samo pomislite, kako smo v šolskih letih na dan izpita ali ko smo bili vprašani pred tablo, zaradi strahu včasih povsem odpovedali, čeprav smo to znanje še nekaj ur prej v sproščenem okolju na čaju s prijatelji poznali na pamet.

Zelo pomembno je poznati in razumeti vse, s čimer se utegneš kadarkoli soočiti, ter vedeti, kaj lahko pričakuješ od sebe in drugih.

Številni se učijo samo na svojih napakah, kar pa ni najbolj modro, saj imamo tako vedno test prej in lekcijo kasneje. Vedno je dobro usvojiti znanje z določenega področja in šele nato delovati.

Dobra priprava je ključ do dobre izvedbe: kdor se bolj znoji na treningu, manj krvavi v bitki.

Inteligentni težave rešujejo, geniji pa jih preprečujejo, ena naših najpogostejših napak pa je prepričanje, da so dosežki pomembnejši od odnosov.

Nadaljuj branje z naslednjimi deli članka, ki te pritegnejo: 

Ne obstaja negativno čustvo, obstajajo le neprijetna čustva »

V prvih letih življenja se oblikuje večina naših nerazložljivih strahov in travm »

Ne nosite čevljev drugih, saj se boste spotaknili in padli »

Največje travme in strahove je težko odpraviti, nič pa ni nemogoče »

Pride čas, ko misliš, da je vsega konec ... »

Kako se pa tebi zdi? 0
  Bodi prvi in podaj svoj komentar ter prejmi 3 žarke!
Nalagam...