Spoznaj svojo notranjo moč, intuitivno svetovanje

Problemi - priložnosti za spremembe

2. februar 2023    201 ogledov

Problemi so izzivi in priložnosti za spremembe, če nanje gledamo s pozitivne strani. Menim, da problemi sploh ne obstajajo. Dogodki samo so, mi pa smo tisti, ki jim določimo predznak (+ in -). Tako vse, kar ni v skladu z našimi željami označimo kot nezaželeno oz. negativno. Vse je odvisno samo od našega pogleda na problem.

Predstavljaj si, da dobiš v službi možnost za napredovanje. Ta sprememba je lahko zate pozitivna, ker ti novo delovno mesto morda bolj ustreza ali ti nudi večjo finančno svobodo. Za nekoga pa bo ta izkušnja napredovanja morda negativna, saj bi s to spremembo prevzel večjo odgovornost, ki si je ne želi. Vsake oči vidijo enak izziv drugače. Zaradi tega se nanje tudi drugače odzivamo. Nekdo bo v situaciji videl veliko priložnost, drug pa veliko breme. Vsak gleda v svet s svojimi očali.

Ko prileti problem (beri: priložnost za spremembo), se samo umirimo. V umirjenem stanju poskusimo začutiti, katero čustvo je ta problem aktiviral (jeza, strah, žalost…). Priznajmo si čustvo in ga občutimo. Čustev nikoli ne tlačimo vase, saj s tem povzročimo globje rane. Naredimo par globokih vdihov in izdihov ter se obdamo s svetlobo. Ta preprost postopek nam omogoča, da na dilemo pogledamo iz drugega zornega kota. Kadar nanj gledamo skozi dramo in paniko, ne vidimo realne slike.

Na tem mestu si je smiselno odgovoriti na naslednja vprašanja: Zakaj je to prišlo v moje življenje? S kakšnim namenom? Kaj me ta situacija uči?

Tako bomo razumeli namen. Opredelitev namena pa žal še ni dovolj za razrešitev. Za slednjo se moremo soočiti s samim seboj, si priznati in pričeti razreševati vzorec.

Zaupaj, da je vse kar se trenutno dogaja v tvojem življenju pravo. Vse ima svoj namen, ki se ti bo zagotovo razkril v pravem času. Vsi bivši partnerji, ki so te morda prevarali, so te v bistvu učili ljubezni, lastne vrednosti in spoštovanja do sebe. Vaši delodajalci so vas učili lastne vrednosti. Že vidite kam ciljam? Skozi te situacije rastemo, se učimo, predvsem pa testiramo našo potrpežljivost in predhodno znanje.

Rada rečem, da na našem čudovitem planetu Zemlja pišemo ˝diplomsko nalogo˝ na temo odnosov. Ni napačnih odločitev, prav tako ni napačnih ljudi. Vse so samo izkušnje, lekcije na poti do sebe. Planet Zemlja pa je naš poligon.

Ne glej na svet tako resno. Poskrbi zase in se zabavaj, uresničuj svoje sanje ter zaupaj dušnemu planu. Tako, boš na stara leta osrečen z lepimi spomini predvsem pa srečen, da si si drznil uresničiti sebe. Vedno boš na pravem mestu, tukaj in zdaj.

Kaj pa ti praviš? 0
  Bodi prvi in podaj svoj komentar ter prejmi 3 žarke!
Nalagam...