Mojca Gotlib

Razhajanje je lahko nekaj najlepšega v tvojem življenju

piše: Mojca Gotlib
11. september 2017    2682 ogledov

Razhajanje je lahko nekaj najlepšega v tvojem življenju. Vem, ker sem to doživela sama. Ne uporabljam besede ločitev, ker mi je tuja in hladna, veliko primernejši izraz se mi zdi razhajanje ali razporoka, kot sama to rada poimenujem. Gre za proces razhajanja dveh ljudi, partnerjev, ki sta preživela marsikaj skupaj, si ustvarila skupen dom in imata otroke.

Gre za proces, ko se začnejo skupne prepletene vezi, ki so se ustvarile skozi leta, počasi razpletati. Poudarek je na počasi. Tukaj ni prehitevanja, tukaj ni hitenja, tukaj je čas za občutek, umirjenost in spoštovanje.

Proces razhajanja se začne že veliko prej, preden prvi partner spregovori o tem

Zgodi se trenutek, ko pomisliš, da je morda prišel čas, da se vajine poti razidejo. Teh trenutkov je čedalje več in počasi začenjaš dobivati dodatne potrditve od zunaj. Zgodi se neka situacija, srečanje, nekdo nekaj reče, kar potrjuje tvoje razmišljanje. Poskusiš potlačiti vse skupaj, vendar misli prihajajo vedno znova in znova na plano. Zunanjih potrditev je čedalje več. Tvoji občutki ti vse močneje govorijo, da prihaja čas, da je čas za ta korak, za korak razhajanja. Čedalje težje si intimen s svojim partnerjem. Če poslušaš svoje občutke, če si povezan sam s seboj, potem občutiš, da se samo še siliš, in na koncu ne moreš več in pride trenutek, ko je treba z resnico na dan.

Čas je za iskren pogovor

Pride trenutek, ko moraš partnerju iskreno povedati, kaj čutiš, kaj se dogaja v tebi.Če se v tem trenutku ne zgodi iskren pogovor in partnerja še vztrajata skupaj, se slej kot prej zgodi, da en prevara drugega. Taka situacija pa ni najboljše izhodišče za razporoko, za lepo razhajanje, ker je v tem primeru prisotna ranjenost. Kadar smo ranjeni, smo drugačni. Smo napadalni, se branimo ali se umikamo in v samoti krvavimo.

Moj nasvet je, da se iskren pogovor zgodi še pred ranjenostjo. To je dobra osnova za to, da se zgodi razhajanje, ki je kar najprijetneje za oba. To je dobra osnova za razumevanje in spoštovanje pri obeh partnerjih. To je dobra osnova za čudovite odnose tudi po razporoki.

S tem dajemo odličen zgled svojim otrokom, ki so seveda tudi vpleteni v razhajanje. S tem jim dajemo najboljši možen zgled in jim obenem prihranimo veliko težkih in grenkih trenutkov. Predvsem pa se je treba iskreno pogovoriti tudi z njimi, njihovim letom primerno, da bodo razumeli, da niso oni krivi, da bodo razumeli, da je to del življenja, in da bodo vedeli, da ni treba trpeti ob človeku, ki si ga nekoč ljubil.

Razhajanje kot preporod

Ko se razhajanje dogaja v mirnem toku in dialogu, ugotoviš, da je bilo to nekaj najlepšega v tvojem življenju.

Zgodi se tvoj preporod, doživiš svobodo, ki je že dolgo nisi občutil, in dobiš ogromno potrditev, da je bil ta korak potreben. DOŽIVIŠ SVOJE NOVO ROJSTVO. 

Vse svoje bogate življenjske izkušnje sem vključila v svoj novi program ŠOLA LUČI, ki lahko pomaga tudi tebi do srečnejšega in zadovoljnejšega življenja, do tega, da boš razumel/-a svoje življenjske okoliščine in se ne boš več boril/-a z njimi, temveč jih boš sprejel/-a kot učitelje in vodnike v pravo smer. Nov vpis v ŠOLO LUČI bo možen zopet septembra 2018.

VEČ O ŠOLI LUČI PREBERI TUKAJ  

Osvobodi se svojih spon, doživi svoje ponovno rojstvo tudi TI in se pridruži ŠOLI LUČI.

Kako se pa tebi zdi? 0
  Bodi prvi in podaj svoj komentar ter prejmi 3 žarke!
Nalagam...