Jure J.

Resnica o vaših mislih

piše: Jure J.
13. junij 2018    454 ogledov

Za to, da preprečite tisočim negativnim mislim, ki se vsak dan porajajo v vas, da vas ne bi povsem povlekle navzdol, se vam ni treba mučiti in se skušati znebiti vsake posebej. Obstaja preprostejši način, kar je zagotovo vesela novica. Skrivnost je v tem, da sprejmete osupljivo dejstvo.

Vaše misli niso vedno resnične.

Zveni precej preprosto, a v resnici ta revolucionarna zamisel zahteva od vas, da povsem spremenite svoj pogled. Povsem navajeni ste verjeti, da so vaše misli resnične, zato se nanje odzivate tako samodejno, da se tega komajda zavedate.

Vaš um (vaš stalni spremljevalec skozi prijetnosti in neprijetnosti, skozi vzpone in padce v življenju) ne govori vedno resnice. Dokler se tega ne zavedate, je vaša pot do sreče brez razloga zaprta ali pa močno ovirana.

Ne verjemite vsemu, kar slišite in preberete! V tej dobi posebnih učinkov in sposobnosti tehnologije zagotovo ne morete verjeti vsemu, kar vidite. Torej:

Ne verjemite vsemu, kar mislite!

Misli so samo paketi energije, ki so jo ustvarila nevrokemijska dogajanja v vaših možganih, ki jo z električnimi impulzi in valovno frekvenco lahko izmerimo. Vaše misli vam ne podajajo vedno natančne slike realnosti, a jih naš um kljub temu razširja naprej. Ko osvetlite svoje negativne misli – in ko spoznate, da ni nobene potrebe, da bi jim verjeli – jim s tem odvzamete večino moči.

Ali ste se kdaj vprašali, zakaj sploh imajo negativne misli tako močan vpliv na nas?

Preprosto – tako smo naravnani. Težava izhaja iz naših primitivnih mehanizmov preživetja, ki so se razširili prek vseh meja.

Naši možgani so kot 'lepilo za negativnost in teflon za pozitivnost'.

Če vas deset ljudi pohvali, eden pa vas prizadene, katerega si boste zapomnili? Če ste taki kot večina ljudi, boste povsem prezrli številna pozitivna sporočila ter se namesto tega več ur trpinčili zaradi žalitve, tako da boste na koncu povsem nesrečni. Psihologi tej težnji po intenzivnejšem odzivu na moteče misli pravijo nagnjenje k negativnosti.

Vir: Srečni kar tako - Marci Shimoff
Kaj pa ti praviš? 0
  Bodi prvi in podaj svoj komentar ter prejmi 3 žarke!
Nalagam...