Nastja Spasojević

Odpri se ljubezni – rituali za odpiranje srčne čakre

13. februar 2017    7835 ogledov

Se želiš odpreti energiji ljubezni in jo privabiti v svoje življenje, najti ljubezen v sebi, se povezati s svojo družino, partnerjem in okrepiti odnose?

V prihodnjih dnevih, ki so energetsko usmerjeni v energijo ljubezni in zato še posebej podporni za delo na tem področju, se posveti odpiranju svoje srčne čakre, energetskega centra ljubezni in zaupanja.

Z delom na tem energijskem centru boš uravnovesil/-a svoje srčne strahove in ustvaril/-a večji pretok ljubeče energije, kar ti bo omogočilo, da se odpreš in osvobodiš potencial ljubezni, ki se skriva v tebi. 

Srčna čakra je četrta čakra, je most med tremi nižjimi čakrami materije ter tremi zgornjimi čakrami duhovnosti.

Ta center omogoča, da ljubimo sebe in druge, da sprejemamo in dajemo ljubezen. Prinaša odkritosrčnost, nedolžnost in bližino. Je center vere in zaupanja.

Kadar srčna čakra ni v ravnovesju, prinaša žalost, občutek zavrnjenosti, toksične odnose ter na fizični ravni kardiovaskularne težave.

Rituali za odpiranje srčne čakre

Začni kultivirati preprostejše, počasnejše življenje, napolnjeno z ljubeznijo, že danes (sam/-a ali skupaj s svojim partnerjem)! Tukaj najdeš nekaj predlogov za rituale, ki ti bodo pomagali okrepiti pretok srčne energije, energije ljubezni, in bodo ponudili nežno podporo tvoji srčni čakri. 

Izbereš lahko le enega ali pa si sestaviš kombinacijo, ki ti najbolj ustreza, in si tako pripraviš mini vsakodnevni obred ali pa samo čaroben večer.

Naslednje rituale lahko izvajaš sam/-a ali v paru (lahko si ustvariš oz. ustvarita intimne večere ljubezni ob svečkah, miru, prijetni glasbi ..., kjer boš/bosta negovala svojo srčno čakro in krepil/-a odnos – lahko tudi na valentinovo, ko je potencial ljubezni še dodatno okrepljen.

1. Glasba, mantra, kristali, olja, ki odpirajo srčno čakro

Uporabi spodaj priporočeno glasbo, kristale, olja in se predaj ljubezni v intimnem prostoru. Poskrbi, da je prostor zaseben, da te ne bo nihče motil in da se boš lahko popolnoma sprostil/-a.

V ljubem prostoru prižgi svečke, položi zelene kristale ali roževec (kristal ljubezni), osveži prostor z eteričnimi olji. Lahko si pripraviš tudi kopel ali si privoščiš maziljenje, ki mu dodaš spodaj našteta eterična olja ... Naj bo to večer popolne sprostitve in miru.

Uživaj v glasbi, mantri, kristalih, oljih, ...,  ki odpirajo srčno čakro:

Glasba: Bach, Mozart, Haydn

Mantra: OM MANI PADME HUM, OM SRI MAHA LAKSHMIYEI NAMAHA

Zeliščna terapija po Bachu: rdeči kostanj, potrošnik, radič, vrba, žajbelj

Terapija z eteričnimi olji: vrtnica, jasmin, vanilja, pehtran

Terapija s kamni: smaragd, krizopras, zeleni turmalin, žad, roževec, malahit, zeleni spinel, žad, prasem

Napitek: kakav, jasminov čaj

Čiščenje: bel zajbelj, palo santo

2. Afirmacije, ki odpirajo srčno čakro

V intimnem vzdušju pogumno izgovarjaj naslednje afirmacije (res jih  globoko začuti in ob izgovarjanju sprosti energijo, ki jo čutiš ob teh besedah):

  • Moč sočutja, ki me preveva, mi pomaga, da se povezujem z vsemi živimi bitji.
  • Svoje srce odpiram za dajanje in sprejemanje ljubezni.
  • Ljubim samo/-ega sebe takšno/-ega, kot sem.

Preberi še:  V 21 dneh osvojite pozitivne afirmacije in spremenite svoje življenje

3. Dihanje, ki odpira srčno čakro

  • Sedi v položaj lotusa ali polotusa in se sprosti. Morda stresi okončine in celotno telo, da se boš zares sprostil/-a. Hrbtenica naj bo zravnana.
  • S palcem in sredincem leve roke zapri desno nosnico in vdihni skozi levo.
  • Izdihni skozi levo nosnico.
  • Po izdihu s palcem zapri levo nosnico in vdihni skozi desno nosnico.
  • Izdihni skozi desno nosnico.
  • Zdaj ponovno skozi levo nosnico ...

Dihaj tako pet minut.

4. Telesne vaje za odpiranje srčne čakre

Mačje-konjski hrbet

Poklekni, postavi se na vse štiri. Ob vdihu dvigni glavo in usloči hrbet, ob izdihu vboči hrbet in potegni glavo k prsim.

Kobra

Lezi na trebuh, brada naj se dotika tal, roki položi na hrbet, dlani prekrižaj na zadnjici. Ob vdihu dvigni glavo, prsnico, ramena potegni nazaj in v tem položaju trikrat vdihni. Ponovi vsaj trikrat.

Molitev

Ta vaja močno odpira srčni predel, celoten prsni koš. V  stoječem položaju, noge imej v širini ramen, položi roke za hrbet in pritisni dlan ob dla, kot pri motvi. Dihaj v tem položaju, dokler lahko in nato popusti. 

5. Meditacija, ki odpira srčno čakro

Ulezi se na hrbet in položi roke na srčno čakro. Umiri se. Sprosti telo. Najprej prste na nogah, nato noge, trup, zadnjico, roke, ramena, vrat, glavo ... Počasi dihaj.

Predstavljaj si, kako zelena kozmična energija napolni srčno čakro. Oblikuje se krogla, ki se vrti. Najprej v levo, nato v desno, nato začne spiraliti. Zelena energija se razširi po celem telesu in ga napolni z ljubeznijo. Nato se razširi čez tebe in objame ves svet ...

6. Ples, ki odpira srčno čakro

Odpiranje srčne čakre lahko spodbudimo tudi s plesom. Ples, ki po sistemu čaker odpira srčno čakro se imenuje PLES LJUBEZNI. To je ples zraka, ljubezni, veselja, sočutja in sreče. Izhaja iz tradicije Egipta in Kitajske. 

Kako plesati? V zatemnjenem prostoru, osvetljenem s svečami, se gibamo in se poskusimo povezati s svojo srčno čakro. Večinoma plešemo z zaprtimi očmi, s čimer se povezujemo s svojim notranjim svetom – svetom svoje domišljije, čustev, intuicije, čuti ... Poudarek plesa je na gibanju rok in odprtosti prsnega koša.

Plešemo, da zbudimo pozabljene dele sebe, spustimo spomine, ki so shranjene v naših mišicah. Zakrčenost telesa, bolečine razkrivajo naše zgodbe, pretekle izkušnje in podzavestna prepričanja.

V materialni svet z njim vnašamo srečo in zadovoljstvo ter se odpiramo duhovnemu svetu. Plešemo pot ljubezni, sprejemanja, sočutja in sreče.

7. Daj ljubezen, prejmi ljubezen

Najboljši način, da prejmeš ljubezen, je, da jo daš.

Nasmej se vsakomur, ki ga srečaš, tudi tujcem (predvsem pa se nasmehni svojim dragim). Polepšal/-a jim boš dan. Boš videl/-a, nalezljivo je.

Upam, da boš letošnje valentinovo preživel/-a lepo, pa naj bo to v dvoje ali sam/-a. Če te zamika ali je tvoj partner/-ica za, lahko poskusita katerega izmed zgornjih ritualov. Uživaj v predaji in širjenju ljubezni!

Preberi še: 

Vir: http://www.chopra.com/articles/open-yourself-to-love-with-the-fourth-chakra#sm.0000qd7r2v10sofpwr3xmei38gmrd, Kalashatra Govinda: Atlas čaker - pot k zdravju in duhovni rasti, Mladinska knjiga
Kako se pa tebi zdi? 5
  Podaj svoj komentar in prejmi na svoj račun 3 žarke (za tvoj 1. komentar)!
Matija
  komentiral 4 leto nazaj
Hvala hvala hvala.
Nataša
  komentiral 4 leto nazaj
Hvala
* Izbrisan
  komentiral 7 leto nazaj
Hvala. Sama sem. Pa nisem zares sama. Sem sama s Seboj. Z ljubeznijo do sebe, delim ljubezen s vsem kar je. Od mravljice na zemlji, do tebe, ki zdaj to bereš. Objem.
vojko
  komentiral 7 leto nazaj
Kako lepa misel navdahne dan in polepša življenje. Najlepša hvala ....
Štefka
  komentiral 7 leto nazaj
Hvala.
Nalagam...