Marta Perčič

Sade sati – grožnja ali priložnost?

1. april 2019    1990 ogledov

Sade sati je obdobje, ki se ga praviloma vsi bojimo. Pogosto nam vzame ali oddalji stvari, osebe, odnose. Počutimo se čustveno stisnjeni, žalostni. Toda ali je res tako zlovešč? Kaj narediti, da nam bo lažje?

Sade sati – česa nas uči?

Sade sati je prav posebno obdobje, astrološko definirano kot tranzit Saturna tik pred, nad in tik za natalno Luno, ki traja približno sedem let in pol.

Saturn se v vedskih spisih zapisuje kot Šani, ki nas v tem času obišče, nas uči postaviti se na svoje noge, uči nas prizemljitve in nam ne dovoli sanjanja gradov v oblakih. Daje nam priložnost spustiti se na tla, povezati se  s svojim bistvom, najti sebe.

V tem obdobju se moramo naučiti, kako živeti sami s seboj, se obrniti navznoter in počistiti tisto, kar smo leta pometali pod preprogo. Saturn bo dvignil to preprogo, mi pa bomo morali pomesti vse smeti. V obdobju Šanijevega učenja moramo odpreti vrata naši lastni prilagodljivosti. Upočasniti tempo življenja, začeti delovati iz sebe in postati opazovalec samega sebe.

Približno tako, kot da si predstavljamo, da gremo v gledališče, zastor se dvigne, mi pa si ogledamo, kakšno igro življenja smo mi odigrali ta dan. Kaj smo naredili dobrega zase, za bližnje, za naš planet, s čim nismo zadovoljni, kaj ni bilo dobro, kakšen vzorec ponavljamo iz dneva v dan in zlasti kje smo bili neskladni s svojim namenom.

Sade sati – čas, ko te življenje prebudi

Dobro je, da se na ta obdobja pripravimo z notranjo stabilnostjo, saj Šani prinaša psihološke in duševne obremenitve. Skoraj ni posameznika, ki tega obdobja ne bi začutil, in če ne razumemo, kaj se nam dogaja, lahko zapademo v depresijo ter izgubimo upanje in zaupanje.

To je čas, ko nas življenje pokliče, da začnemo delati na sebi, razvijati zaupanje vase in v svoje sposobnosti ter moči – to je zlati ključ za vsa obdobja, obarvana  s Saturnom.

Če se še nismo naučili, nas bo Šani naučil, da se ne ženemo brezglavo za materialnimi dosežki in zunanjim priznanjem; Šani želi, da se obrnemo in zatečemo vase. Želi, da se prebudimo, da torej začnemo zavestno živeti. Uči nas nenavezanosti, zato nam ljudi, odnose, predmete pogosto vzame oz. vsaj začasno oddalji.

Če lekcijo dojamemo, ni treba, da nam je odvzeto, dovolj je, da se mi odvežemo!

Toda Saturn ni neko zlohotno bitje, ki na nas preži izza vogala; je del nas, nosimo ga v sebi, da nas nauči oz. spomni, kdo smo. To je naša odločitev – nekje v globinah sebe. Svoje študente djotiša ter posameznike, ki pridejo na svetovanja, učim, da ne smemo pozabiti, da je Šani del nas. Mi smo ga izbrali!

Kakšno kvaliteto, barvo in okus bo imel naš sade sati, je odvisno od številnih dejavnikov, ki so zelo individualni za vsakega posebej. Odvisno je od celotne postavitve vseh planetov, ki se v vedskem jeziku – sanskrtu – imenujejo grahe, in od njihove medsebojne igre; od pozicije, kvalitete in moči natalne Lune, od pozicije, kvalitete in moči natalnega Šanija (in le-tega v tranzitu) in njegove pripravljenosti do sodelovanja in vloge v našem kozmičnem zapisu … To so zgolj nekateri dejavniki, in še ti so popolnoma individualni, vezani na vsako natalno karto posebej. Torej nam natalna karta ne razkriva le tega, kdaj nas obišče, temveč tudi in predvsem, kakšen okus ima, na katerih področjih lahko pričakujemo težave, ali je prijateljsko naravnan ali malce bolj zlovešč. In kar je najmočnejše orodje vedske astrologije djotiš, kaj lahko povsem konkretno naredim, da ga ublažim, da mi bo lažje, da se čim več naučim.

Sade sati: priložnost in čas preobrazb! 

Najbolj bistveno pa je, da sade sati ni obdobje, ki naj bi se ga bali. To je obdobje, ko nam Saturn ponuja roko, da se začnemo učiti in odlagati bremena preteklosti. In ko jih odložimo, postane življenje lahkotnejše. Čeprav traja dolgih sedem let in pol, lahko njegove lekcije usvojimo hitro in si olajšamo ta čas. Če pa smo že po naravi obrnjeni vase, iščemo tišino, samoto in skrito znanje, potem je ta čas lahko tudi zelo lep, saj nas pri tem iskanju močno podpre in navdihne.

Deli svoje izkušnje! 0
  Bodi prvi in podaj svoj komentar ter prejmi 3 žarke!
Nalagam...