Mihaela

Si že uvedla rutino čas zame?

piše: Mihaela
11. marec 2019    222 ogledov

Kdaj si nazadnje naredila kaj samo zase ali si kaj privoščila, in to celo brez slabe vesti? Ali je prav, da namesto dela ali skrbi za druge izberem npr. sprostitev ali celo čas, ko ne delam nič? Sem zato slaba mati, žena, prijateljica, oseba, ker sem dala sebe na prvo mesto?

Avtomobilu brez težav privoščimo najboljši servis, najboljše olje, da lahko motor lepo teče, drago zavarovanje za primere 'kaj pa če?'.

Kdaj si nazadnje zase poskrbela vsaj tako, kot si za svoj avtomobil?

Kdaj si nazadnje naredila kaj samo zase ali si kaj privoščila, in to celo brez slabe vesti? Ali je prav, da namesto dela ali skrbi za druge izberem npr. sprostitev ali celo čas, ko ne delam nič?

Statistike pravijo, da se damo na prvo mesto običajno šele takrat, ko je bolečina prehuda, da bi jo bilo še mogoče prenašati. Običajno sebe potiskamo na zadnje mesto, in to vse do takrat, ko se to pokaže tudi na zdravju in slabem počutju. Takrat običajno želimo naenkrat narediti vse in še več, se pa lahko zgodi, da takrat tudi vse in še več ne pomaga ali pa pomaga izjemno počasi. Mi pa smo seveda naravnani tako, da želimo rezultate takoj.

Si že kdaj prijateljici kupila darilni bon za razvajanje in ob tem pomislila: Tudi jaz bi šla tja, pa saj nimam časa, nimam dovolj denarja, da to privoščim obema in podobno. Spet sebe dam na drugo mesto, ko prijateljici z lahkoto nekaj privoščim, sebi pa ne. Ali pa si celo ti tista prijateljica, ki dobi ta darilni bon, pa potem ne najde časa, da to darilo izkoristi?

Moje stranke so mi najbolj hvaležne, ko z njimi uvajam rutino skrbi zase. Na primer na urnik si dajo vsaj 1x mesečno protistresni tretma. Povedale so mi, da se po pol leta prakticiranja samo te rutine ČAS ZAME počutijo precej bolje.

Omenile so, da:

  • da imajo več energije,
  • lažje spijo,
  • imajo manj bolečin in še več drugih pozitivnih učinkov.

In to samo po eni uri na mesec, ki jo namenijo SEBI. To je vsekako glasen HALO, se ti ne zdi!?

Včasih ti že sama misel na to, kaj vse je treba narediti, da nekaj v življenju spremeniš na bolje, odvzame voljo do tega, da sploh začneš. Naj ti povem, da lahko začneš tudi z majhnimi koraki. Ni ti treba delati tektonskih premikov za to, da imaš velike, pozitivne rezultate. Kdaj si si nazadnje vzela uro zase in naredila kaj samo zase ali si kaj privoščila, in to celo brez slabe vesti? 

Deli svoje izkušnje! 0
  Bodi prvi in podaj svoj komentar ter prejmi 3 žarke!
Nalagam...