Svetloba.si, spletni portal iskalcev Resnice

Sončni mrk (10. 6.): pred nami so energijsko izjemno intenzivni dnevi!

10. junij 2021    4347 ogledov

Trenutno smo, ob vseh drugih planetarnih dogajanjih, v sezoni mrkov, ki se zaokroža s sončnim mrkom v četrtek, 10. 6. 2021, ob 12.43 uri. Čeprav se z njim končuje sezona mrkov, pa bo njegov močni vpliv mogoče čutiti ves mesec, in ne samo to, položil bo temelje do leta 2029.

Sončni mrk prazne lune v znamenju dvojčkov

Tokratni sončni mrk prazne lune v znamenju dvojčkov bo ustvaril ognjeni obroč energije in v ospredje postavil igro dvojnosti v nas.

Videti temo, ki v teh dneh prihaja na plan in si priznati, da je tudi ta del nas, ni lahko. Predvsem v svetu duhovnosti, si mnogi težko priznajo, da je del njihove osebnosti tudi tema, ne le svetloba. Tema in svetloba tvorita celoto. Tudi v vsakem izmed nas.

Prepoznavanje te dvojnosti v sebi je tisto, kar nam bo v prihodnjih tednih jemalo največ energije in pozornosti, nas medlo in spravilo v nelagodje, a nam hkrati razširilo dojemanje svoje realnosti.

Zaradi tega močnega dogajanja v nas bomo lahko izjemno zmedeni ali preplavljeni, preobremenjeni. Samo vedite, da je to popolnoma normalno in da to pomeni zgolj, da si je treba vzeti več časa zase in za počitek.  

V številnih izmed nas se bodo namreč v tem času začeli odvijati novi mentalni procesi ali pa se bodo ti poglobili – odprle se bodo nove tematike in na površje bodo pricurljale nove potlačene travme, ki se želijo razrešiti.

Čeprav tokratni mrk prinaša energijo začetka in predstavlja izjemno ploden čas, primeren za zasaditev semen svoje prihodnosti, pa nas tudi kliče k temu, da to storimo pozorno in predvsem počasi. Da si prisluhnemo in se pomikamo počasi.

Opozarja nas, naj ne verjamemo vsemu, kar slišimo, tudi znotraj sebe, temveč se vprašamo, od kod prihaja ta glas – je to glas našega srca in intuicije ali glas naših travm?

Stopamo na novo pot in naučiti se moramo nositi sebe, zato naj vam ne bo težko vzeti si čas in počakati, da stvari dozorijo in se razjasnijo, ter jih nato izpeljati.

Ustvarjate svoje življenje iz ljubezni ali iz strahu?

Uporabite energijo mrka in premaknite svoj fokus v to, kar si želite, namesto da se osredotočate na to, česar ne želite.

Bodite pozorni na svoje misli, kam vas nosijo, kaj se vam podi po glavi in kako to vpliva na vas. Kakšne občutke zbujajo v vas? Kako ti občutki krojijo vaše življenje?

 • Ustvarjate svoje življenje iz ljubezni ali iz strahu?
 • Kaj bi se zgodilo, če bi želja po spremembi prišla iz ljubezni, in ne iz strahu?
 • Kako bi vodili svoje življenje?
 • Kam bi vas zapeljalo?
 • Kako bi se spremenila kakovost vašega življenja?

In če je vaš odgovor strah, naj vas ne bo sram; vsaj spoznali ste to in ste iskreni do sebe. Kako bi lahko zavestno sprejeli, da je to vaša realnost, prevzeli odgovornost za svoje delovanje  in si dali razumevanje, da je trenutno tako? Da ste tu, kjer ste, trenutno in da ste pravkar s tem priznanjem vstopili v proces preobrazbe, v katerem boste od sebe potrebovali izjemno veliko razumevanja, podpore in ljubezni …

Mrki nam omogočajo, da lažje začutimo svojo intuicijo, če upoštevamo njihovo energijo in se obrnemo vase. Ne prehitevajte in ne delajte stvari in sprememb na silo. Dovolite si, da vam je pot pokazana. Sledite drobtinicam, ki vam jih posuva življenje.

Ritual na sončni mrk

Ritual lahko izvajate ves mesec, saj bo ves junij pod močnim vplivom sončnega mrka.

Potrebovali boste:

 • žajbelj ali drugo kadilo po lastni izbiri
 •  svečo ali ogenj

Kako izvesti ritual na sončni mrk? 

 1. Vzemite si čas zase. Izberite kraj ali prostor, v katerem se počutite domače in v katerem veste, kako so usmerjene strani neba.
 2. Prižgite svečo ali če imate možnost zakurite ogenj zunaj.
 3. Nato se najprej obrnite se proti zahodu in prižgite žajbelj. Predstavljajte si, kako njegov dim odnaša vse, kar vam ne služi več, in čisti vaš energetski prostor. 
 4. Obrnite se proti severu, podržite žajbelj proti nebu in v sebi izrecite svojo željo, molitev ali zahvalo celotnemu človeštvu.
 5. Obrnite se proti jugu, podržite žajbelj ob sebi in izrecite svojo željo, molitev ali zahvalo naši materi Zemlji za vse, kar nam daje.
 6. Obrnite se proti vzhodu in odložite kadilo. Roke položite na trebuh in globoko dihajte. Naj zrak napolni vaš trebuh. Eno roko položite na srce, drugo pustite na trebuhu. Vzemite si čas in poskusite začutiti, kaj so vaše najgloblje želje. Vzemite si čas.
 7. Nato roke razprostrite nad glavo v obliki črke V in v mislih izrecite svoje največje želje in namere ter jih pošljite v vesolje.
 8. Spustite svoje roke na trebuh in desetkrat globoko vdihnite, da zasidrate energijo in delo, ki ste ga pravkar opravili. Začutite energijo v svojem trebuhu in končajte ritual z nežnimi krožnimi gibi po svojem trebuhu.

Ob ritualu lahko prisluhnete tudi zvoku šamanskega bobna:

Zelo priporočljivo je, da v tem intenzivnem obdobju:

 • pijete ogromne količine vode,
 • si ob večerih privoščite slano kopel ali zaplavate v morju,
 • najdete miren kotiček v naravi, kjer se čim večkrat na dan ozemljite, meditirajte, sprostite, zazrite v obzorje ali nebo,
 • čim več hodite bosi,
 • si privoščite zvočno kopel (lahko se udeležite kakšnega dogodka ali sami doma zaigrate na šamanski boben, gong ali tibetanske sklede – ali pa si zavrtite kakšen posnetek zvočne meditacije),
 • posedite ob ognju ali svečah,
 • si namenite veliko pozornosti in razumevanja ob vsem, kar se dogaja v vas.

Preberite še: 

Vir: https://foreverconscious.com/
Kaj pa ti praviš? 6
  Podaj svoj komentar in prejmi na svoj račun 3 žarke (za tvoj 1. komentar)!
Eva
  komentiral 7 mesec nazaj
Hvala
Neža
  komentiral 7 mesec nazaj
Hvala,lep ritual
Suzana
  komentiral 7 mesec nazaj
Hvala ker ste.
Biljana
  komentiral 7 mesec nazaj
Hvala..... Bobnanje je super....
Jožica
  komentiral 7 mesec nazaj
Hvala
Lili
  komentiral 7 mesec nazaj
Hvala
Nalagam...