Svetloba.si, spletni portal iskalcev Resnice

Astrološka napoved JUNIJ 2021: 4 retrogradni planeti - vesolje te roti, da upočasniš!

2. junij 2021    6782 ogledov

Zdi se, kot da leto 2021 kar divja naprej, ampak junij nas bo upočasnil, in če ne bo šlo drugače – prisilil, da se ustavimo in osredotočimo zgolj na najpomembnejše.

Vesolje ti namiguje, da upočasni!

Sezona mrkov, ki se počasi končuje, je prinesla veliko sprememb in junijska upočasnitev nam bo te spremembe pomagala integrirati ter premostiti. Pomembno je, da si vzamemo čas in dovolimo svojima čustvenemu in fizičnemu telesu, da se prilagodita na našo novo realnost – čeprav so morda bile spremembe za vas na prvi pogled majhne, vaše telo potrebuje čas za regeneracijo.

V juniju nas čaka še ena poravnava Saturna in Urana, energija, ki vlada letu 2021. Prinesla bo veliko idej, potrebo po kompromisih in dinamiko precepa med želim in ne želim. Posledično bo v  nas vzbudila potrebo po varnosti in stabilnosti ter hkrati željo po svobodi – torej energijo razdvojenosti, ki jo prinaša ta intenzivna kombinacija dveh značajsko popolnoma nasprotujočih si planetov.

Proti koncu meseca nas pričakujeta solsticij in super polna luna v kozorogu. To bo magičen teden, ki nam bo postregel s priložnostmi globoke povezave s svojo intuicijo, prizemljevanjem energije in dela z ritmi Zemlje.

Energija števila 6

Število 6 nas opominja, da je zdaj čas, da se ustavimo in razmislimo, kako naprej.

Vabi k temu, da smo pozorni na svoje misli. Od kod prihajajo? So res naše? Je to, kar se nam zdi, resnično ali je zgolj utečeni vzorec, ki smo ga navajeni?

Ne pozabite, da naše misli ustvarjajo našo realnost, zato si zaslužijo, da jim namenimo pozornost.

Pomembni astrološki dogodki JUNIJA

2. junij: Venera vstopi v znamenje raka

Venera bo vstopila v mehko, občutljivo in negovalno energijo raka. V tem času se bomo počutili veliko bolj izpostavljene in ranljive, razgaljene in občutljive – kot se večino časa počutijo 'rakci'.

Naj vas ne bo strah postaviti meje, če čutite, da jih potrebujete, in se umakniti v svoj prostor, če vaša duša kliče po tem. Energije raka ni lahko nositi, saj je tako, kot da bi ves čas nosili svoje srce na dlani. Zato si vzemite čas zase, ko ga potrebujete, sicer vas bo to izjemno izčrpalo in boste začeli energetsko ščipati in zbadati ljudi, kot to počnejo prizadeti 'rakci'. 'Rak' se mora umakniti, da si napolni baterije in lahko znova prikuka na plan s popolnoma odprtim srcem.

5. junij: poravnava Marsa in Plutona

Ta poravnava je globoko povezana s poravnavo iz avgusta–decembra lani, zato lahko na dan privrejo stvari, ki se takrat niso dobro končale.

Ta čas vam prinaša tudi globlji pogled v to, kaj se je takrat dogajalo. Zdelo se vam bo, kot da se vam je končno sestavila sestavljanka iz tistega obdobja.

10. junij: prazna luna in sončni mrk v dvojčkih

Sončni mrk v dvojčkih končuje pomladno sezono mrkov. Predstavlja nove začetke in nam daje priložnost, da naredimo največ in najboljše možno iz tega, kjer smo pristali po tem razburkanem obdobju preobrazbe.

Lunin mrk nam je očistil pot, tokratni mrk pa nam prinaša darilo – to, kar najbolj potrebujemo za svojo pot in osebni premik naprej. Zdaj se ni več možno obrniti nazaj, pot je zgolj naprej, zato zaupajte in vedite, da lahko iz tega, kjer ste, naredite največ možno. Čakajo vas svetlejši trenutki in pot pred vami je posuta z neskončnimi možnostmi – le bodite potrpežljivi in dovolite energiji mrkov, da se odvije in pokaže pot. Ta mrk je namig vesolja vam, da ko se nekje zaprejo ena vrata, se vedno odprejo druga. Le razbrati je treba tok energije …

13. junij: poravnava sonca in Neptuna

Ta dan bo meglen v naši zaznavi, počutili se bomo omejeni, brez pravih informacij. Ne pozabite, da je Merkur še vedno retrograden, in če ste zmedeni, kako se odločiti, je najboljši odgovor v tem trenutku: počakajte! Uporabite ta čas ter prisluhnite sebi in svoji intuiciji, jasnost bo prišla, vendar je ne poskušajte izsiliti. Zdaj je čas, da počakate.

14. junij: poravnava Saturna in Urana

Saturn je trenutno retrograden in nas vleče k prevzemanju odgovornosti za svoja dejanja in prevzemanju krmila nad svojim življenjem. S tem ko se poravnava z Uranom, se bo ta energija zgolj še okrepila in našla pot skozi še tako močne blokade, zgolj z namenom, da končno prevzamemo avtonomno lastništvo nad svojim življenjem. Takšno, ki izhaja iz avtentičnosti in svobode, ne iz omejenosti s svojimi vzorci, paradigmami in predstavami.

Kot rečeno zgoraj: poravnava bo prinesla veliko idej, potrebo po kompromisih in dinamiko precepa med želim in ne želim. Posledično bo v nas vzbudila potrebo po varnosti in stabilnosti ter hkrati željo po svobodi – torej energijo razdvojenosti, ki jo prinaša ta intenzivna kombinacija dveh značajsko popolnoma nasprotujočih si planetov.

20. junij: retrogradni Jupiter

Od tega dne bomo imeli retrogradne kar štiri planete: Merkur, Jupiter, Saturn in Pluton. Energija kozmosa se bo eksponentno upočasnila in nas prosila, da si vzamemo čas in pregledamo svoje korake, preden nadaljujemo pot naprej.

Stare kulture so verjele, da je obdobje retrogradnih planetov čas, ko se podamo v lastno podzemlje in se soočimo s stvarmi, ki smo jih morda med potjo spregledali. Izkoristite to močno energijo kar štirih retrogradnih planetov za pregled svojega delovanja in bivanja ter raziskujte, kje je možnost za kakšno razširitev.

21. junij: solsticij in začetek sezone raka

Na poletni solsticij naj bi bila tančica med vidnim in nevidnim svetom izjemno tanka, zato je to čas, ki nam dovoljuje dostop do subtilnejših energij.

To je odličen dan za preživljanje časa zunaj in krepitev stika z materjo Zemljo.

Prehod sonca v znamenje raka prinaša v naše življenje povečano senzitivnost in nas poziva k skrbi zase.

22. junij: direktni Merkur

Merkur na ta dan konča svoje retrogradno gibanje in se začne gibati direktno. Retrogradni Merkur je najmočnejši ob svojem začetku in ob koncu, zato bodite potrpežljivi. Večja jasnost se bo vrnila v prihodnjih tednih.

24. junij: super polna luna v kozorogu

Tale polna luna bo nekakšna vreča presenečenja, kot velika enolončnica, v katero smo zmetali vse, kar imamo v kuhinji.

Če se boste okoli te polne lune počutili razmetano, razpuščeno in kot da vas je raztreščilo na milijon koncev, ne skrbite – na vas vpliva luna, ki bo na številne vplivala tako, da bodo težko prebavljali dane situacije in občutke. Pomagajte si z naravo in čim bolj prizemljite svoje energije. Ne pozabite biti ljubeči do sebe.

25. junij: retrogradni Neptun

Zdaj imamo ponovno štiri planete v retrogradnosti, zato kar počasi naprej. Naj se vam resnično ne mudi – to ni čas akcije.

Neptun je planet iluzije in razumevanja višjih ravni zavedanja. Ko vstopi v retrogradnost, njegova energija ruši naše iluzije in odpira pot naši intuiciji.

26. junij: Venera v levu

Venera zapušča vodno znamenje raka, kjer se je čustveno prečistila, in se podaja v ognjevitega leva. Prinaša nam močno energijsko opozorilo in poziv, da se spomnimo, kdo smo, in vzamemo vajeti življenja v svoje roke. Da se začnemo počutiti lepo v svoji koži in da začnemo uživati v času, ki ga imamo na voljo.  

Čeprav bo junij naporen in bomo imeli občutek, da moramo ves čas vlagati veliko truda v to, da ne potonemo, bomo na koncu meseca veliko bolj zadovoljni s tem, kje in kdo smo, če bomo upočasnili in zaupali ritmom narave ter se prepustili njenemu toku.

Preberi še: 

Vir: prevedeno in povzeto po foreverconscious.com, astrolife, exploredeeply.com
Kako se pa tebi zdi? 6
  Podaj svoj komentar in prejmi na svoj račun 3 žarke (za tvoj 1. komentar)!
Andrej
  komentiral 6 mesec nazaj
Hvala
Natka
  komentiral 7 mesec nazaj
Hvala Nastja za tvoj čas, trud in energijo.
Vse dobro ti želim! ❤️
Vera repse
  komentiral 7 mesec nazaj
Hvala
Neža
  komentiral 7 mesec nazaj
Hvala
Nataša
  komentiral 7 mesec nazaj
Hvalaaaa
DARJA
  komentiral 7 mesec nazaj
Hvala Nastja ❤
Nalagam...