Zavod  Damodar

Spolnost in energetska izčrpanost

6. december 2023    359 ogledov

Vsakodnevne obveznosti v službi, doma, v partnerstvu in v odnosu z drugimi ljudmi terjajo velik delež časa in predstavljajo velik stres. Ženske izgubljajo velike količine energije pred in po menstruacijo, med nosečnostjo, po porodu in med dojenjem. Ženska ima ključno energetsko vlogo pri odraščanju otroka, skrbi za gospodinjstvo, dom in partnerstvo.  Prav tako različne obveznosti izčrpavajo moške, poleg tega pa  se veliko moških nahrani z energijo ženske in če ja le ta v pomanjkanju, tudi moški ostaja »lačen«. 

Kadar smo v pomankanju energije, ugaša volja in želja

Kadar smo v pomanjkanju energije, smo utrujeni, izčrpani, začnejo ugašati volja in želja po spolnosti, ohladijo se partnerski odnosi, zmanjševati se začne libido. V povezavi s tem se začnejo izražati posledice na telesu. Pri ženskah predvsem menstrualne težave, PMS, nožnica začne izgubljati vlago in prožnost, pri moških pride do težav z erekcijo in drugih disfunkcij, do bolečine med spolnim odnosom. Običajno vse to spremljajo spremembe v delovanju hormonov, ki so posledica izčrpanosti.  

Če med  spolnim odnosom nismo prizemljeni, smo v pomanjkanju energije in  preveč delujemo »v glavi«, nismo v povezavi s svojim telesom in se ne zavedamo svojih potreb in želja. V takem stanju ne začutimo, kaj sami potrebujemo, niti nismo zmožni prepoznati, kaj želi in potrebuje naš partner ali partnerka. Žal se na področju spolnosti v partnerstvu pogosto dogaja, da delamo »kar je prav« in »kolikor je prav«, temu lahko rečemo, da »oddelamo zakon«. Vendar pa to na energetskem nivoju pušča velike posledice. Pri spolnosti iz dolžnosti oseba občuti sram, gnus, jezo in te občutke zelo pogosto potlači. Druga oseba pa se počuti zmedeno, krivo, kot izkoriščevalec. To obema še dodatno jemlje energijo in uničuje odnos.

Občutek, da osebe ni

Kadar imamo spolni odnos z osebo, ki je v pomanjkanju energije, se nam lahko zgodi, da imamo občutek, kot da je ni z nami. Fizično telo je prisotno, a osebe ni tukaj in sedaj. To nas lahko zelo prizadene, saj se počutimo nezaželeno in nesprejeto. Pogosteje ženska ob takem partnerju, oziroma če sama ni dovolj v telesu, ne more doseči orgazma. Pogosto se zgodi, da ženska z moškim začuti povezanost šele, ko se ta bliža orgazmu, saj mu orgazem omogoča, da je bolj prisoten v telesu.

Pri spolnem odnosu gre za močan prenos oz. pretok energije in najbolje je, če sta partnerja energetsko usklajena. V primeru, da je eden od partnerjev v pomanjkanju energije, lahko spolni odnos drugega zelo izčrpa. In iz tega razloga lahko npr. ženska začne odrivati moškega. Ne gre za to, da ga nima več rada ali da jo ne privlači, preprosto želi prihraniti svojo energijo. In ko se to zgodi večkrat, partner obupa in čez čas niti več ne poskuša pristopiti, saj zavrnitve partnerja močno prizadenejo. Nemalokrat, ko si ženska čez čas spolnosti ponovno želi, jo partner odklanja in jo povsem nezavedno želi s tem kaznovati za vse zavrnitve. Seveda velja tudi obratno. 

Kadar ima nekdo zelo močno, neustavljivo potrebo po spolnosti, govorimo o oralnosti, ki je posledica pomanjkanja energije v otroštvu. Pri osebi, ki čuti neustavljivo željo po spolnosti, gre običajno za hudo pomanjkanje energije, ki jo želi dobiti od partnerja. Žal pa občutek »nahranjenosti« ne traja dolgo, poleg tega pa drugo osebo lahko odnos na ta način precej izčrpa. Zato je tako zelo pomembno, da se znamo sami nahraniti od znotraj, da se znamo in zmoremo priklopiti na zemeljsko energijo, ki nam omogoča občutke varnosti, mirnosti in zadovoljstva in nam omogoča, da živimo ravnovesje na vseh področjih, tudi v spolnosti. 

Pomembno je vedeti, da mama do tretjega leta otrokove starosti nekako »pripada« otroku in sploh v tem obdobju je dobro, če je partner lahko do tega razumevajoč in v podporo. Po tretjem letu pa je čas, da moški ponovno postopoma osvoji in pridobi žensko nazaj in ji pomaga, da postopoma izpušča otroka in se vrača k njemu. Zelo je dobrodošlo, če moški to razume in ni prizadet ali jezen, če je bil v teh treh letih večkrat zavrnjen oziroma partnerka ni imela dovolj časa zanj. Seveda je to težje, če imamo več otrok z majhno starostno razliko in potem se ta tri leta hitro zavlečejo v šest let, celo devet let, če imamo tri otroke.

Kaj pa ti praviš? 0
  Bodi prvi in podaj svoj komentar ter prejmi 3 žarke!
Nalagam...