Jure J.

Srce ima lastno energijo

piše: Jure J.
20. junij 2018    375 ogledov

Naše srce ustvarja okrog nas elektromagnetno polje, ki ima premer več kot pol metra in je pet tisočkrat večje od elektromagnetnega polja, ki ga ustvarjajo možgani.

Negativna čustva povzročajo neenakomeren vzorec srčnega ritma, kar negativno vpliva na človekovo telo. Kadar smo jezni, razočarani ali žalostni, se v našem telesu sproščajo stresni hormoni in holesterol, naše srce začne hitreje črpati kri, in krvni tlak se dvigne. Nasprotno pa, kadar smo pozitivno naravnani, ljubeči in čustveno uravnovešeni, ustvarjamo enakomeren srčni ritem – umirjen, pravilen vzorec srčnega ritma.

Sodeč po raziskavah, ki jih je objavil inštitut HeartMath, se ob enakomernem srčnem utripu poveča izločanje dobrih hormonov, na primer hormon DHEA, ki zavira staranje, poleg tega pa enakomeren srčni utrip pripomore, da se krvni tlak normalizira ter da se izboljšajo naše kognitivne sposobnosti in se okrepi imunski sistem. V zelo znani raziskavi so raziskovalci z univerze v Kentuckyju analizirali dnevnike, ki jih je 180 redovnic pisalo vse od takrat, ko so bile stare med dvajset in devetindvajset leti, ter ugotovili, da so sestre, ki so v svojih zapisih pogosteje izražale pozitivna čustva, živele v povprečju sedem let dlje od tistih, ki so pogosteje pisale o svojih negativnih čustvih in občutkih. Pozitivna čustva torej niso le prijetnejša, temveč imate od njih tudi koristi.

Vir: Srečni kar tako - Marci Shimoff
Kaj pa ti praviš? 0
  Bodi prvi in podaj svoj komentar ter prejmi 3 žarke!
Nalagam...