Jure J.

5 nivojev zdravljenja starodavne kitajske medicini

piše: Jure J.
29. oktober 2019    133 ogledov

Starodavna kitajska znanost o medicini se deli na pet nivojev zdravljenja.

1. NIVO je Tui Na - pri kateri terapevt uporablja manualne masa┼żne tehnike. Imenuje se tudi akupresura.

2. NIVO je herbal - pri katerih terapevt uporablja zeli┼í─Źa, minerale, v─Źasih tudi snovi ┼żivalskega izvora.

3. NIVO je akupunkturno moksanje - pri katerih terapevt uporablja mokso, ki jo postavlja na dolo─Źene energijske to─Źke oz. meridiane na telesu.

4. NIVO je akupunktura - pri kateri terapevt uporablja akopunkturne iglice, skozi katere projecira chi energijo v meridane in notranje organe. To je vi┼íja stopnja zdravljenja za katero je potrebno ve─Źletno ┼íolanje in usposabljanje.

5. NIVO predstavlja najvi┼íjo stopnjo zdravljenja, kjer terapevt uporablja ┼żivljenjsko energjo brez pripomo─Źkov in brez dotika. Terapevt chi enerigjo usmerja tako od blizu kot na dalj┼íe razdalje. Na primer iz enega kontinenta na drugega.

Na kitajskem so bile tovrstne tehnike nedostopne javnosti.

Šolanje se je imenovalo medicinski Chi Kung, ki so ga delili na notranjo in zunanjo šolo.

  • Notranja ┼íola je bila bolj raz┼íirjena in je zahtevala ve─Ź letno urjenje, ko je terapevt skozi tehnike nabiral lastno chi energijo. Terapevt je s to tehniko lahko zdravil le dva do tri paciente dnevno.
  • Zunanja ┼íola je bila manj popularna in ni bila javno dostopna. V tej ┼íoli so terapevti chi enerigjo zraka in zemlje preusmerjali v pacienta za zdravljenje te┼żav. Delovala je nasprotno od notranje ┼íole, saj terapevt ne zgublja lastne energije. S to tehniko dober lahko terapev tretira 20-30 pacientov dnevno.

ZUNANJA ┼áOLA se danes imenuje Sodobni Pranic Healing za katero stoji In┼ítitut za notranje ┼íutdije INC┬ę.

V Sloveniji pranoterapija po sistemu Pranic Healing┬« spada pod komplementarne metode zdravljanja, katere tehnik se lahko u─Źi in uporablja vsak.

Ve─Ź si lahko preberete tukaj.

Vir: Knjiga: Miracles through Pranic Healing
Deli svoje izkušnje! 0
  Bodi prvi in podaj svoj komentar ter prejmi 3 ┼żarke!
Nalagam...