Jure J.

5 nivojev zdravljenja starodavne kitajske medicini

piše: Jure J.
29. oktober 2019    146 ogledov

Starodavna kitajska znanost o medicini se deli na pet nivojev zdravljenja.

1. NIVO je Tui Na - pri kateri terapevt uporablja manualne masažne tehnike. Imenuje se tudi akupresura.

2. NIVO je herbal - pri katerih terapevt uporablja zelišča, minerale, včasih tudi snovi živalskega izvora.

3. NIVO je akupunkturno moksanje - pri katerih terapevt uporablja mokso, ki jo postavlja na določene energijske točke oz. meridiane na telesu.

4. NIVO je akupunktura - pri kateri terapevt uporablja akopunkturne iglice, skozi katere projecira chi energijo v meridane in notranje organe. To je višja stopnja zdravljenja za katero je potrebno večletno šolanje in usposabljanje.

5. NIVO predstavlja najvišjo stopnjo zdravljenja, kjer terapevt uporablja življenjsko energjo brez pripomočkov in brez dotika. Terapevt chi enerigjo usmerja tako od blizu kot na daljše razdalje. Na primer iz enega kontinenta na drugega.

Na kitajskem so bile tovrstne tehnike nedostopne javnosti.

Šolanje se je imenovalo medicinski Chi Kung, ki so ga delili na notranjo in zunanjo šolo.

  • Notranja šola je bila bolj razširjena in je zahtevala več letno urjenje, ko je terapevt skozi tehnike nabiral lastno chi energijo. Terapevt je s to tehniko lahko zdravil le dva do tri paciente dnevno.
  • Zunanja šola je bila manj popularna in ni bila javno dostopna. V tej šoli so terapevti chi enerigjo zraka in zemlje preusmerjali v pacienta za zdravljenje težav. Delovala je nasprotno od notranje šole, saj terapevt ne zgublja lastne energije. S to tehniko dober lahko terapev tretira 20-30 pacientov dnevno.

ZUNANJA ŠOLA se danes imenuje Sodobni Pranic Healing za katero stoji Inštitut za notranje šutdije INC©.

V Sloveniji pranoterapija po sistemu Pranic Healing® spada pod komplementarne metode zdravljanja, katere tehnik se lahko uči in uporablja vsak.

Več si lahko preberete tukaj.

Vir: Knjiga: Miracles through Pranic Healing
Kaj pa ti praviš? 0
  Bodi prvi in podaj svoj komentar ter prejmi 3 žarke!
Nalagam...