Maja Križnar

Ste se kdaj vprašali, zakaj ste bolni?

27. april 2017    543 ogledov

Večinoma vzroka za svoje bolezni sploh ne iščemo, večkrat raje posežemo po tabletki, a ob tem pozabimo na dejstvo, da tableta samo omili posledice naše bolezni, vzrok zanjo pa žal večinoma ostane skrit in zakopan nekje v globini nas samih.


Tako sem dolga leta delovala tudi sama. Če me je kaj zabolelo, sem hitro vzela protibolečinsko tableto, v resnejših primerih pa sem za vsak slučaj obiskala še zdravnika. Tako je bilo tudi v primeru mojih težav s trebuhom, s katerimi sem se spopadala kar nekaj let. Vsak dan sem v službi, največkrat med 9. in 11. uro dopoldne opažala močno napet trebuh. Bolečina je proti koncu delovnika popustila, a se popoldne spet vrnila, kadar so bili pred mano kaki zahtevnejši projekti. Stanje se je ponavljalo iz dneva v dan, zato sem se nekega dne odločila obiskati zdravnika, saj še nisem bila povezana sama s seboj in tudi nisem imela nobenega znanja ali vedenja, da je fizično stanje pravzaprav samo odraz moje notranjosti.


Zelo živo se spominjam tistega pogovora z zdravnico, ki mi je hotela napisati tablete za želodec. V tistem trenutku pa sem se zavedla, da k njej nisem prišla po tablete, ampak zato ker sem hotela odkriti vzrok za moje bolečine in jo prosila, če me lahko namesto tega raje pošlje na dodatne raziskave, ker bi resnično rada vedela zakaj so moje bolečine konstantne.


Šla sem čez neprijetno izkušnjo gastroskopije, ki seveda ni pokazala ničesar, bolečine v mojem trebuhu pa so še vedno ostajale. Zakaj so ostajale?  No takrat tega nisem vedela, danes pa sem skozi poglobljeno raziskovanje same sebe ugotovila, da je področje trebuha povezano s podzavestnimi strahovi in nakupičeno jezo zaradi pomanjkanja občutka ljubezni. Od tod tudi moje večno nezadovoljstvo z izgledom mojega trebuščka. V sebi sem imela naloženih ogromno strahov, za katere sploh nisem vedela, so pa močno krojili moje vsakdanje delovanje in močno so krojili tudi mojo samozavest, lastno vrednost ter moje lastno mnenje o sebi.


Čiščenja teh vzorcev in strahov sem se lotila z meditacijo in pisanjem, zato sem med meditacijo velikokrat opažala še nekajkrat bolj napihnjen trebuh, kot običajno, kar mi je dalo dodatno potrditev, kako zelo je notranjost povezana z našim fizičnim telesom. A kljub velikokrat neprijetnim trenutkom in bolečinam med meditacijo sem vztrajala, vztrajala vse do trenutka, ko sem opazila drobno spremembo;  stanje na področju trebuha se je umirilo. Kako blagodejen občutek. Našla sem vzrok, delovala v svoji notranjosti in ga odpravila s pomočjo meditacije. Kako čudovito in kako zelo sem hvaležna, da sem dobila zavedanje, da je tudi zdravje v mojih rokah. Odgovornost sem prevzela, zato se mi je to zavedanje in raziskovanje izplačalo. Porabila sem precej časa, a sem na koncu uspela.

 
Zato dragi moji bralci, ob rednem zdravljenju, ki so ga za vas predpisali zdravniki in skozi poglobljeno raziskovanje samega sebe, poiščite tudi vzrok za vaše bolezni in težave. Videli boste, da bo tudi zdravljenje veliko bolj učinkovito in uspešno.

Deli svoje izkušnje! 0
  Bodi prvi in podaj svoj komentar ter prejmi 3 žarke!
Nalagam...