Simona Vrhovec

Stik z življenjskim elixirjem

7. februar 2024    236 ogledov

Navadno iščemo življenjsko energijo ali elixirjem zunaj nas, a stik lahko v resnici dosežemo z notranjim raziskovanjem. S prebujanjem življenjske energije. S prebujanjem ljubezni.

Velikokrat hrepenimo po ljubezni zunaj nas. Včasih pozabimo na tisto bistveno, ljubezen znotraj nas in do nas.

Velikokrat slišim ženske, ki pravijo, da nimajo časa zase. Da je za kakšen čas, ki bi si ga vzele zase, škoda časa in denarja. Z leti postanejo ženske vedno bolj utrujene, izpraznjene. Ker svoj kelih elixirja le praznijo. Morda celo prevzamejo bolj moško energijo, ker je to ” lažje”, življenje bolj avtomatsko, bolj logično. Napolnijo si urnik s pozornostjo navzven. Zadovoljevanje potreb drugih. Oddaljujejo se od sebe, svojih čustev, morda celo ugasnejo kanal prejemanja.

To močno prizadene predvsem dva energetska centra, sakralno in srčno čakro. Postopoma naraščajo čustva zamere, jeze, zagrenjenosti, žalosti..Do partnerja, otrok, tudi do same sebe. Pozablja na svoje strasti. Na to, kar polni njen elixir življenjske energije. Neha sanjati.. Neha upati.. Neha žareti..

Žensko telo je neverjetno močno ( vseeno ima moč poroda ), a istočasno mehko, nežno. Hrepeni po dotiku, negi, ljubezni. Ko se poveže s sabo, začne prebujati svojo esenco. Shakti energijo. Elixir življenjske energije se prebudi.

STIK Z ŽIVLJENJSKIM ELIXIRJEM


POVEZOVANJE Z ELEMENTOM VODE; vizualizacija bistre, čiste vode na področju spolnih organov. Predstavljajte si, da med vašimi kolki leži kelih, ki je poln življenjske energije. Poln elixirja kreativne Shakti energije. Predstavljajte si zlato žlico s katero rišete osmice znotraj keliha in očistite temno, kalno vodo. Z vsakim vdihom in izdihom je vaš kelih poln zlate, izvirsko čiste vode. Začutite, kako se življenjska energija ponovno napolni.
Sprehodite se ob jezeru, reki, morju. Privoščite si kopel. Popijte dišeč čaj.

PREBUDITEV STRASTI; v svoj dnevnik zapišite, po področjih, kaj prebuja vašo notranjo strast. Je to morda pozabljen hobi? Želja po novem znanju? Le čas zase in to brez slabe vesti? Pišite intuitivno. Opazujte, kako se vklaplja vaš um in vas morda kdaj sabotira. Prisluhnite naučenim vzorcem, ki vam ne služijo več. Naj se transformirajo v misli zaupanja in dovolite si ponovno zaživeti.
Naredite lotus mudro, ki povabi energijo obilja in ljubeče podpore v vaše življenje. Dlani položite pred srce, nato jih široko razprete. Palca se dotikata, mezinca se dotikata, ostali prsti pa so odprti. Predstavljajte si, da se zlivajo blagoslovi in zalivajo vaš cvet obilja. Dodate lahko tudi zdravilno barvo, ki se steka skozi mudro v vaše telo in maternico.

Dodate lahko afirmacijo: ” Odpiram se prejemanju obilja.” Uporabite lahko tudi Lakshmi mudro: AUM MAHA LAKSHMIYEI NAMAHA.

MEDITACIJA; praksa meditacije prebudi našo intuitivno naravo. Pridemo v stik s sladkim nektarjem – amrito. To je nektar, ki predstavlja nesmrtnost po Indijski filozofiji. Predvsem pa vpliva pomlajevalno in regenerativno. Meditacij je več vrst in pomembno je, da najdemo pristop, ki je blizu naši naravi. Ker meditativni smo lahko tako med gibanjem, v mirovanju ali v ekstatičnem plesu.

LJUBEČA NEGA; in ljubeča nega je lahko sestavljena iz mini ritualčkov. Zato sem tudi kreirala afirmacijske kartice Prebujena Shakti. A, skušajmo to narediti celostno. Na fizični ravni na primer z zdravo prehrano, hidracijo, gibanjem, raztezanjem, samomasažo, GUA SHO, kopeljo. Na čustveni ravni za stik z občutki. Z ljubečo nego do neprijetnih občutkov. S transformacijo travmatičnih, neprijetnih izkušenj v modrost in sprejemanje tudi naše sence. Saj veste, da zvezde žarijo le v temni noči. Na mentalni ravni z meditacijo, afirmacijami, preoblikovanjem omejujočih prepričanj, s čuječnostjo. Na energijski ravni z dihalnimi tehnikami, mudrami, mantrami, akupresuro, energijsko medicino.


Ste za en izziv? Naslednjih 21 dni naredite ljubečo nego za vsako izmed področij. Morda si za vse skupaj podarite 10 minut na dan. Koliko minut bo na koncu izziva? 210. To pa je res čudovito darilo sebi. Predvsem pa boste napolnile elixir življenjske energije. Za darilo si poklonite prakso vsak dan.

Kako se pa tebi zdi? 0
  Bodi prvi in podaj svoj komentar ter prejmi 3 žarke!
Nalagam...