Maja Rogelj

Tantričen pristop vam bo spremenil življenje

piše: Maja Rogelj
24. februar 2019    1700 ogledov

Tantra je spolnost za dušo ... Pomaga nam oblikovati in razvijati značaj, globino in tonus osebnosti, psihologijo, čustva, mentalno življenje ter duhovni razvoj, saj lahko z njeno pomočjo dosegamo visoke stopnje zavesti. Spolnost je lahko pot, s pomočjo katere naše življenje raste kot rodovitno drevo. Kajti spolna energija je najbolj pomembna energija za samo ohranjanje. Z dihanjem se prične življenje in s prekinitvijo se konča. Dihajmo na polno in se radostimo življenja v obilju.

Tantra ponuja prečudovite učinke vsakomur, ki se ukvarja z znanostjo ali podjetništvom, in mu pomaga uspeti v njegovem poklicu. Temeljno načelo tantre je, da je vse povezano z vsem.

Uči nas, kako smo lahko pristni in avtentični v spolnosti, in nas opolnomoči, da si dovolimo povedati, kaj si res želimo, ter da si dovolimo biti dovolj ranljivi, da se lahko povežemo na globoki ravni. Spolnosti se približamo s čaščenjem in ritualom, da se lažje povežemo drug z drugim in z nečim višjim od nas samih.

Tantra ni le eksotična spolnost ...

Tantro si zahodnjaki pogosto predstavljajo le kot neko eksotično spolnost, vendar tantra ne uči samo spolnosti. Tantra zajema področja znanosti, umetnosti, zdravljenja, energije, joge, prehrane … Le 10 odstotkov tantre so spolni nauki.

Običajna spolnost, kot jo zahodnjaki po večini prakticiramo, nas poveže le na fizičnem nivoju, tantrična spolnost pa na vseh nivojih: mentalnem, čustvenem, fizičnem in duhovnem.

Tantra je pot, na kateri ves čas odkrivamo sebe in partnerja ter širimo potencial, kar ohranja stvari v spalnici zanimive in s tem tudi uspešna dolgoletna razmerja ter tudi prijeten odnos z nami samimi. Gre za spolnost s pozornostjo.

 

Spolna energija ni namenjena samo spolnosti – je naša temeljna življenjska in kreativna energija, je naše življenjsko gorivo. Izvajanje tantre nam omogoča, da izkusimo celoten potencial čutenja in orgazme celega telesa.

Možgani so naš največji spolni organ, zato moramo najprej pretopiti mentalne blokade, da lahko doživljamo globljo intimnost. Orgazmični centri v možganih lahko, ob vzdraženju erogenih con, utripajo na vse pretege, a če si užitka ne dovolimo čutiti, bomo čutenje blokirali. Lahko razumemo, zakaj je tako. Morda smo živeli v družini z zelo konzervativnimi načeli glede spolnosti ali pa smo izkusili zlorabo. Vsekakor si zdaj lahko priznamo, da smo odrasli, da je zdaj okolje varno in da si lahko damo dovoljenje, da odpremo srce in si dovolimo čutiti prav vse.

Vse travme so shranjene v našem telesu kot blokade v spodnjih čakrah in nas ovirajo pred spolnim doživljanjem nas samih.

S tantro lahko aktiviramo kretivni potencial spolne energije

Ko s prakticiranjem tantre ta potlačena čustva pretopimo, lahko aktiviramo kreativni potencial spolne energije in s tem privlačimo k sebi tako pravega partnerja kot tudi vse drugo oblije, zelo pozitivno vplivamo na druge in vzpostavimo harmonijo v sebi.

Ko odpravimo tabuje in se prepustimo toku te pristne in primarne življenjske energije, se vse začne postavljati na svoje mesto in življenje dobi višji smisel. Začnemo uživati v svojem telesu in ob vsem, kar čutimo. Tantra nam omogoča, da prebujamo sebe prek vseh čutil, si dovolimo biti čutni, spoznavamo sebe in si dovolimo biti avtentični. 

Ključnega pomena je, da spoznamo, kaj vse nam tantra lahko ponudi in kako veliko bomo s tem pridobili ne le na spolnem področju, ampak na vseh področjih našega bivanja. Višje harmonično stanje v telesu, spolna izpolnjenost in ogromno pozitivne življenjske energije, ki jo ohranjamo, namreč neizmerno pripomore k našemu notranjemu zadovoljstvu, manifestaciji vsakršnega obilja in izpolnitvi vseh ciljev, ki si jih zadamo.

Vsi vemo, da mora biti na področju medsebojnih odnosov in spolnosti nekaj več kot zgolj površinska izkušnja. Vsak izmed nas tako ali drugače hrepeni po globoki povezavi in ljubečih odnosih. Treba je le najti pot in zbrati motivacijo, da se na to potovanje podamo. Nagrada pa je več kot zadovoljiva. Znajdemo se sredi odkrivanja sebe, spoznavanja sebe prek drugih, odkrivanja potenciala, ki ga premoremo in sploh še ne vemo, kako velik v resnici je. Vedno znova bomo fascinirani nad vse večjo močjo blagodejnih občutkov, ki jih lahko začutimo v telesu med združitvijo s partnerjem.

Ko enkrat vzpostavimo ravnovesje pri tako primarnih stvareh, kot je naša prvobitna spolna energija, ki je naša temeljna energija, se bomo notranje odlično počutili. Nič več nismo tako nejevoljni, ne stresamo negativne energije na druge in malokatera stvar nas spravi iz tira, saj imamo več prilagoditvene energije. Kakršno vibracijo oddajamo, takšno privlačimo in tako bomo kar naenkrat v svoje življenje začeli prejemati čudovite stvari. V partnerskem odnosu bo manj nekonstruktivnih prepirov in veliko več razumevanja in sočutnosti, saj zdaj, ob tako globoki povezanosti, vidimo prek ega v dušo osebe.

S tantričnim pristopom se naši odnosi neizmerno izboljšajo in poglabljajo, saj so znova obarvani s čarobnimi vibracijami, ki smo jih doživljali v času zaljubljenosti. Potrebni so le trdna odločitev, predan pristop in na začetku nekaj discipline, da se tantričnih skrivnosti in veščin priučimo ter jih predano vadimo.

Vabljeni v praktišno Šolo Samovzgoje in tantričnega življenja. Bodite vzor. Bodite sprememba. Sijte in navdušujte sami s seboj le za to ker Ste.

Kaj pa ti praviš? 0
  Bodi prvi in podaj svoj komentar ter prejmi 3 žarke!
Nalagam...