MOJCA GREGORčič

TEDENSKO astrološko dogajanje 14. do 20.3.2022

14. marec 2022    188 ogledov

Pred nami je teden rastoče Lune, ki bo dosegla svojo polnost v petek, v znamenju device. V tem tednu bo Luna prehajala znamenja od ognjenega leva do strastnega škorpijona. 

Sonce je trenutno še v znamenju rib, a bo v nedeljo prestopilo v ognjenega ovna in nam prineslo pomlad. Temperature nas spominjajo bolj na zimski kot na pomladanski čas, a Sonce bo v nedeljo prispelo na ekvator in se nato pomikalo po severni polobli.

Spomladanski ekvinokcij je čas prebujenja, porasta energije, obujenega optimizma in priložnost, da opuščamo staro in manifestiramo novo.

Merkur, Jupiter in Neptun so v zasanjanem znamenju rib, Mars, Venera in Saturn v uporniškem vodnarju, Uran v biku in Pluton v kozorogu. 

 

KAJ se nam obeta po posameznih dnevih, si preberite v spodnjem zapisu:

PONEDELJEK, 14.03.2022 – Ognjena Luna v levu, bo skozi dan zaman iskala potrditve in mi z njo. Obeta se nam nemirno jutro, preveč se bomo zavedali sebe in slepo vztrajali pri svojem. Dopoldne nam ponagaja tudi kvadrat med Luno in Venero, prav veliko se ne bomo usklajevali in dogovarjali, zvečer nas lahko presenetijo nepričakovane spremembe. Ognjena Luna je odlična za akcijo, organizacijo in pobude, a na račun dinamičnih aspektov, bo tokrat izkupiček manjši.

TOREK, 15.03.2022– Luna še vedno raste, še vedno jo spodbujajo pričakovanja leva, a ne gre in ne gre, saj Luni nasprotuje Saturn v vodnarju – preveč trdoglavosti, na drugi strani poveličevanja lastnega ega – konflikt na kvadrat, pa še vreme nam hladita ta akterja. Vse skupaj se umiri okoli poldneva, ko se Luna poda v prazno, mi pa dobimo priložnost, da v miru kaj naredimo in zaključimo.

SREDA, 16.03.2022 – Luna je prestopila v znamenje device - spremenljivo, zemeljsko znamenje, najbolj inteligentno med znamenji, ki je najskromnejše. Skozi dan ne bo ne aspektov Lune, ne planetarnih aspektov – balans napetosti rastoče Lune tik pred njeno polnostjo.

ČETRTEK, 17.03.2022 – rastoča Luna v devici se že v zgodnjem jutru spopada z Merkurjem in Uranom, kar naj bi prinašalo komunikacijske mrke, težave s tehniko in presenetljive spremembe, a na srečo se vse zaključi še predno se bomo prebudili. Bomo pa imeli veliko priložnosti da se končno kaj dogovorimo, uskladimo in uspemo v dnevnih »mediacijah«, a le če bomo sposobni stopiti korak nazaj in pogledati na drugo stran. Opozicija Lune in Jupitra nam popoldan ne bosta prav velika opora, prej napor, saj nas bosta zavajala in preizkušala našo vztrajnost.

PETEK, 18.03.202 – Celodnevna povezava Sonca in Plutona nas bo krepila skozi dan, da bomo kos ostalim dogajanjem. Luna v devici se že navsezgodaj zoperstavi zablodam Neptuna - morda vse to podoživimo skozi sanje, nato pa v zgodnjem jutru sestavita s Soncem polno Luno – zasanjano, idealistično Sonce in prizemljena Luna, brez volje, da sprejema zablode Sonca. Zanimivo, a na srečo priskoči v podporo Pluton, nam da moč in sposobnost, da poiščemo izvor moči v sebi. Sledi mirno dopoldne  in prijetno popoldne z Luno v tehtnici.

SOBOTA, 19.03.2022 – Spravljivo Luno v tehtnici v dopoldanskem času podpirata Mars in Venera, v nas pa se bo budila strast in romantika. A na žalost nam lahko vse to pokvari celodnevni kvadrat med Venero in Uranom, ki bo zagotovo prevetril in preizkusil naše najbolj osebne povezave. Kaj nas lahko preseneti znotraj naših odnosov, kje smo šibki in ranljivi? Na katero čer bomo tokrat nasedli?

NEDELJA – Prav nič nedeljsko dopoldne – zjutraj nas Luna v povezavi s Saturnom morda preseneti z zelo mrzlim vremenom, morda s snegom in nas brezkompromisno priganja k delu, kasneje nas kvadrat s Plutonom navdaja z nemočjo in brezizhodnostjo. Popoldan bo veliko prijetneje, Sonce bo prestopilo v prvo znamenje pomladi ovna in nam prineslo več energije, želja in optimizma. Ne glede na vreme, je pomlad tukaj, dnevi so vse daljši in Sonce se je vrnilo na našo severno poloblo, vsak dan bo stopnjevalo svojo moč in nas razveseljevalo z vedno daljšo prisotnostjo. 

 

Zapis je splošno veljaven za celotno populacijo, pri čemer Luna opisuje naš notranji, čustveni svet in kot najhitrejši planet nam daje največ informacij o trenutnem dogajanju.

Za natančnejše osebne informacije, pa je potreben posvet pri astrologu, kjer vam opiše povezave vaše rojstne karte s trenutnimi postavitvami na nebu, kje so vaše priložnosti in slabosti. 

 

Kako se pa tebi zdi? 0
  Bodi prvi in podaj svoj komentar ter prejmi 3 žarke!
Nalagam...