Klavdija

Transformativno meditativna tehnika notranjega prostora

piše: Klavdija
4. december 2020    637 ogledov

┼Żivimo tako, kot so nas kondicionirali. Vsakdanje situacije in vzorci vedenja, se ponavljajo. Prav tako se ponavljajo zavedne in/ali nezavedne misli in ─Źustva, ki se ┬áne┼ítetokrat vrtijo kot notranji dialogi in krojijo na┼ía ┼żivljenja.

Ko se v ┼żivljenju zgodijo situacije, ki nas pripeljejo do roba, se prilagodimo tako, da prikrojimo realnost na na─Źin, da situacijo la┼żje sprejmemo. Lahko pa bi se namesto tega, da se umaknemo, odprli in se re┼íili kletke trpljenja.

Transformativno meditativna tehnika notranjega prostora (IST terapevtska tehnika), je hkrati psiho-terapevti─Źna in metafizi─Źna obenem. S pomo─Źjo te tehnike globlje uvidite ─Źustvene rane. Mirnost, uti┼íanje uma, ponotranjenje ─Źutil in zavesti so trije osnovni principi te tehnike. Postali boste jasnej┼íi, hitrej┼íi, ostrej┼íi in sposobni ve─Źje koncentracije za dalj┼íi ─Źas.┬á

Pa poglejmo primer iz prakse. Spodaj je napisan dialog med terapijo, torej med klientom in terapevtom.

Nenehno ponavljanje vzorcev - ob─Źutek zapu┼í─Źenosti

Primer 30 letne ┼żenske

Kaj ─Źuti┼í?(terapevt) - Vidim hi┼ío. Narejena je iz lahkega materiala. Barve so ─Źisto druga─Źne. Nikoli ┼íe nisem videla takih barv. Veliko ve─Ź je rumenih in oran┼żnih odtenkov. Lepa ┼żenska z dolgimi temnimi lasmi. Izgleda Japonka. Stoji pri vratih, gleda ven.

Kaj dela?(terapevt) - Njen mo┼ż je od┼íel, zapustil jo je. In njeno ┼żivljenje se tukaj zaklju─Źi. Ona ve, da ga ne bo nikoli ve─Ź videla. Kon─Źano je. Ni bole─Źine, ┼íe huje je kot bole─Źina. Zlomila se je. Nehala je funkcionirati.┬á

V tej regresiji je odkrita velika samskara zapu┼í─Źenosti. Kadarkoli jo je v njenem sedanjem ┼żivljenju zapustil mo┼íki, je bilo njeno trpljenje neznosno, ker je stiska Japonske ┼żenske iz prej┼ínjega ┼żivljenja pritisnila na njeno reakcijo. Njena bole─Źina je bila na dveh nivojih, vendar tega ni videla dokler ni ┼íla skozi proces regersije. Njen ob─Źutek zapu┼í─Źenosti je bil zanjo kot da bi padla v jamo brez dna, ujeta v trpljenje, ki ga je nemogo─Źe racionalno razlo┼żiti.

Pomemben detajl je, da si je ┼żenska v sedanjem ┼żivljenju izbrala mo┼ża, ki je veliko potoval. Vsakokrat, ko je mo┼íki od┼íel, sta se mo─Źno sprla tako da je vsak odhod mo┼ża na potovanje spominjal na to dokon─Źno lo─Źitev. Ob tem je ┼żenska podo┼żivela ob─Źutek zapu┼í─Źenosti. Namesto da bi si rekla: ÔÇťSprla sva se, ker ne maram da gre, vendar vem, da bo pri┼íel nazaj ─Źez dva meseca.ÔÇŁ, je postala obupana kot ta Japonska ┼żenska. Ta drama se je odvijala dvakrat na mesec.

Tendenca ponavljanja izkušnje je direkten produkt dinamike samskare

Emocionalna rana (samskara) je tako mo─Źna, da ne more ostati nevtralna. Hrepeni po ozdravitvi. ─îustveni naboj te rane je tako mo─Źan, da dokler se z njo ne pri─Źnemo ukvarjati, ustvarja pogoje, kjer se bo lahko izrazila. ┬á

Torej, meditativna tehnika odkrije ─Źustvene blokade in vir frustracij, ki jih vidi┼í skozi o─Źi vi┼íje zavesti in se odnos do njih spremeni, niso ve─Ź tako te┼żke in mote─Źe. Postane┼í svoboden.

V IST terapevtski tehniki se na klienta prenese enostavna meditacijska tehnika, ki pomaga da lahko klient za─Źne dostopati do svojega notranjega prostora ali prostora tretjega o─Źesa. ─îustvene blokade imenujemo samskare, ki se nahajajo v telesu, zato se v terapiji uporablja rahel dotik, ki pomaga pri do┼żivljanju razli─Źnih ob─Źutij, spominov in ob─Źutkov. Klienta nato vodim z vpra┼íanji o izvoru blokad in ob─Źutkov, ki so izven misli in ─Źustev. Posledi─Źno stranka za─Źne razvijati svoj "subtilni vid", da lahko vidi vzroke in posledice, in kar je pomembno, ─Źuti (vidi) svoja energetska telesa in tokove. Te so lahko zelo subtilne ali dramati─Źne, odvisno od konfiguracije vsakega posameznika.

IST terapevtsko tehniko je razvil Samuel Sagan, poglobljeno pa je opisana v njegovi knjigi Regression: The Past-Life Therapy for Here and Now Freedom.

Pomagam vam tako, da odkrijete sebe, pravega sebe. Ne tisto, kar so vam drugi povedali, da ste. To ┼że veste. Tisto, kar je skrito v vas, in je tam zadaj nekje v ti┼íini.

┼Żelim vas sli┼íati in vedeti katere so va┼íe skrbi. ┬á

Obi┼í─Źite mojo spletno stran www.klavdijasinkovec.com┬á in se dogovorite za 15 minutni online informativni pogovor, tako da me kontaktirate na naslov klavdija.tomsich@gmail.com┬á (Klavdija)

Zaradi trenutne situacije, se pogovori in terapije izvajajo preko interneta (on-line). 

Vir: Samuel Sagan, Regression: The Past-Life Therapy for Here and Now Freedom
Kaj pa ti praviš? 0
  Bodi prvi in podaj svoj komentar ter prejmi 3 ┼żarke!
Nalagam...