Klavdija

Transformativno meditativna tehnika notranjega prostora

piše: Klavdija
4. december 2020    711 ogledov

Živimo tako, kot so nas kondicionirali. Vsakdanje situacije in vzorci vedenja, se ponavljajo. Prav tako se ponavljajo zavedne in/ali nezavedne misli in čustva, ki se  neštetokrat vrtijo kot notranji dialogi in krojijo naša življenja.

Ko se v življenju zgodijo situacije, ki nas pripeljejo do roba, se prilagodimo tako, da prikrojimo realnost na način, da situacijo lažje sprejmemo. Lahko pa bi se namesto tega, da se umaknemo, odprli in se rešili kletke trpljenja.

Transformativno meditativna tehnika notranjega prostora (IST terapevtska tehnika), je hkrati psiho-terapevtična in metafizična obenem. S pomočjo te tehnike globlje uvidite čustvene rane. Mirnost, utišanje uma, ponotranjenje čutil in zavesti so trije osnovni principi te tehnike. Postali boste jasnejši, hitrejši, ostrejši in sposobni večje koncentracije za daljši čas. 

Pa poglejmo primer iz prakse. Spodaj je napisan dialog med terapijo, torej med klientom in terapevtom.

Nenehno ponavljanje vzorcev - občutek zapuščenosti

Primer 30 letne ženske

Kaj čutiš?(terapevt) - Vidim hišo. Narejena je iz lahkega materiala. Barve so čisto drugačne. Nikoli še nisem videla takih barv. Veliko več je rumenih in oranžnih odtenkov. Lepa ženska z dolgimi temnimi lasmi. Izgleda Japonka. Stoji pri vratih, gleda ven.

Kaj dela?(terapevt) - Njen mož je odšel, zapustil jo je. In njeno življenje se tukaj zaključi. Ona ve, da ga ne bo nikoli več videla. Končano je. Ni bolečine, še huje je kot bolečina. Zlomila se je. Nehala je funkcionirati. 

V tej regresiji je odkrita velika samskara zapuščenosti. Kadarkoli jo je v njenem sedanjem življenju zapustil moški, je bilo njeno trpljenje neznosno, ker je stiska Japonske ženske iz prejšnjega življenja pritisnila na njeno reakcijo. Njena bolečina je bila na dveh nivojih, vendar tega ni videla dokler ni šla skozi proces regersije. Njen občutek zapuščenosti je bil zanjo kot da bi padla v jamo brez dna, ujeta v trpljenje, ki ga je nemogoče racionalno razložiti.

Pomemben detajl je, da si je ženska v sedanjem življenju izbrala moža, ki je veliko potoval. Vsakokrat, ko je moški odšel, sta se močno sprla tako da je vsak odhod moža na potovanje spominjal na to dokončno ločitev. Ob tem je ženska podoživela občutek zapuščenosti. Namesto da bi si rekla: “Sprla sva se, ker ne maram da gre, vendar vem, da bo prišel nazaj čez dva meseca.”, je postala obupana kot ta Japonska ženska. Ta drama se je odvijala dvakrat na mesec.

Tendenca ponavljanja izkušnje je direkten produkt dinamike samskare

Emocionalna rana (samskara) je tako močna, da ne more ostati nevtralna. Hrepeni po ozdravitvi. Čustveni naboj te rane je tako močan, da dokler se z njo ne pričnemo ukvarjati, ustvarja pogoje, kjer se bo lahko izrazila.  

Torej, meditativna tehnika odkrije čustvene blokade in vir frustracij, ki jih vidiš skozi oči višje zavesti in se odnos do njih spremeni, niso več tako težke in moteče. Postaneš svoboden.

V IST terapevtski tehniki se na klienta prenese enostavna meditacijska tehnika, ki pomaga da lahko klient začne dostopati do svojega notranjega prostora ali prostora tretjega očesa. Čustvene blokade imenujemo samskare, ki se nahajajo v telesu, zato se v terapiji uporablja rahel dotik, ki pomaga pri doživljanju različnih občutij, spominov in občutkov. Klienta nato vodim z vprašanji o izvoru blokad in občutkov, ki so izven misli in čustev. Posledično stranka začne razvijati svoj "subtilni vid", da lahko vidi vzroke in posledice, in kar je pomembno, čuti (vidi) svoja energetska telesa in tokove. Te so lahko zelo subtilne ali dramatične, odvisno od konfiguracije vsakega posameznika.

IST terapevtsko tehniko je razvil Samuel Sagan, poglobljeno pa je opisana v njegovi knjigi Regression: The Past-Life Therapy for Here and Now Freedom.

Pomagam vam tako, da odkrijete sebe, pravega sebe. Ne tisto, kar so vam drugi povedali, da ste. To že veste. Tisto, kar je skrito v vas, in je tam zadaj nekje v tišini.

Želim vas slišati in vedeti katere so vaše skrbi.  

Obiščite mojo spletno stran www.klavdijasinkovec.com  in se dogovorite za 15 minutni online informativni pogovor, tako da me kontaktirate na naslov klavdija.tomsich@gmail.com  (Klavdija)

Zaradi trenutne situacije, se pogovori in terapije izvajajo preko interneta (on-line). 

Vir: Samuel Sagan, Regression: The Past-Life Therapy for Here and Now Freedom
Deli svoje mnenje! 0
  Bodi prvi in podaj svoj komentar ter prejmi 3 žarke!
Nalagam...