Andrej Pešec

Tudi vajin odnos lahko postane "Čarovnija ljubezni"

28. november 2023    340 ogledov

Večina parov se danes osredotoča izključno na telesni nivo. Takoj, ko začutimo telesno kompatibilnost, se moški in ženska odločita za poroko, v upanju, da ju bo osrečilo povezovanje na telesni ravni. Takšna povezava ne traja dolgo. Fizična privlačnost po navadi traja od enega meseca do največ treh let. Toda, če želimo, da zakon traja desetletja, mora temeljiti na popolnoma drugačnem nivoju, o katerem ljudje le redko razmišljamo.

Parterja se pojavita drug pred drugim "ne v svojih fizičnih, ampak v svojih subtilnih telesih". To pomeni njuno dojemanje sveta, delovanje in razmišljanje. Večje kot so razlike na teh področjih, več je kasneje razlogov za ločitev.

Družino ustvarimo zato, da skupaj hodimo po življenjskih poteh in si pomagamo v stiski- poskrbimo drug za drugega. Družina ni nekakšna farma, ki proizvaja potomce.

Če imamo nekoga, ki nas razume in nam je pripravljen pomagati, imamo več možnosti, da zaživimo duhovno življenje. Enkratno je, če eden v odnosu stremi k visokim kulturnim in duhovnim ciljem, drugi pa to prizadevanje podpira. Vzpostavitev takšnih vezi, omogočajo trdne temelje, kar ustvari trdne družine-  trdna mesta, trdne države,… , ki imajo odlične pogoje za ohranitev vseživljenjskega odnosa v sožitju.

Družinsko življenje je skupnost, ki bi nam moral omogočati duhovni napredek.

Kadar se naša srca močno oddaljijo, se ne slišimo in ne razumemo. Drug do drugega smo zamerljivi ali celo brezbrižni. Oseba, s katero smo se imeli tako čudovito, v nekem trenutku ne moramo več z njo/njim deliti medsebojnega razumevanja. Tako ni več naš pomočnik in prijatelj, ampak breme, ki se ga želimo znebiti. V takem stanju o medsebojni duhovni podpori ni govora. Takšni odnosi nas naredijo zelo cinične. Cinični smo pa vsi tisti, ki smo v srcu ostali brez ljubezni.

Iskrenost je edina zaščita pred degradacijo. To pa nam lahko v veliki meri zagotovijo družinski odnosi. Če želimo hitro duhovno napredovati, je pot iskrenosti definitivno prava pot.

Družinski odnosi so namenjeni temu, da nas naučijo pravega delovanja v odnosih, nas popeljejo na naslednjo raven zavesti in poučijo o univerzalnih zakonih.

V svetih spisih je razloženo, da je duhovna pot odprta za tiste, ki delujejo s polno odločnostjo, iskrenostjo, enakimi prizadevanji,… z namenom, da bi razumeli smisel življenja.

Tako vsem nam družina daje lepo priložnost, da uredimo svoje življenje.

Družina ni bojišče, ampak prostor za samouresničitev. Če se družinski člani prepirajo, to lahko pomeni le eno: nihče v tej družini se ne izpopolnjuje. To je vidno takoj. Če ljudje gradijo svoj notranji svet, ni možnosti za vojno, ne v družinah niti v državah.

 

Vir: iz knjige; Čarovnija Ljubezni << Dr. Vyacheslav Ruzov
Deli svoje izkušnje! 0
  Bodi prvi in podaj svoj komentar ter prejmi 3 žarke!
Nalagam...