Do notranje harmonije z uporabo esenc

Do notranje harmonije z uporabo esenc

piše: Dubravka Oberžan
9. junij 2016    598 ogledov

Za uravnoteženje in harmonizacijo posameznih čaker v v astroHealingu uporabljamo različne esence, sama jih uporabljam več kot 150, z različnih delov sveta. Esence so naravne učinkovine, ki vsebujejo energijski zapis in kot vibracija delujejo na energijsko polje (telo) človeka. Njihova uporaba je popolnoma varna in neškodljiva, lahko jih uživajo otroci, nosečnice in osebe šibkega zdravja.

Planetarne esence

Planetarne esence, kot že ime pove, nosijo v sebi energijski zapis – vibracijo, ki predstavlja uravnoteženo stanje energije določenega energijskega centra oz. čakre. Lunino planetarno esenco uporabljamo za delo na srčni čakri, esenco Merkurja za uravnoteženje grlene čakre in Marsovo za delo s korensko čakro.

Cvetne esence – transformacija izražanja energije jin 

Položaj planetov v astrološki karti kaže način, kako se energija posameznih čaker primarno izraža. Glede na to planetarnim esencam dodajamo ustrezne cvetne esence, s katerimi povežemo in uravnotežimo energijo na nivoju določenega elementa ali znamenja in tudi za bolj harmonično izražanje energije med dvema čakrama:

  • Bachove cvetne esence: za planete v vodnih znamenjih (Rak, Škorpijon, Ribe);

  • avstralske  (Austarlian Bush Flower Essences): za planete v ognjenih znamenjih (Oven, Lev ali Strelec);

  • kalifornijske (FES) za planete v zračnih znamenjih (Dvojčka, Tehtnica, Vodnar);

  • južnoafriške (Southafrican Flower Essences): za planete v zemeljskih znamenjih (Bik, Devica, Kozorog). 

Živalske in prostorske esence – aktiviranje energije (nivo jang)

Živalske esence (Wild Earth Animal Essences) uporabljamo v astroHealingu najprej za uravnoteženje jang energijskih potencialov določene čakre, pa tudi za aktiviranje te energije, ki se potem izrazi kot kreativnost, izražanje čustev, jasno izražanje in komunikacija z drugimi, premagovanje sramežljivosti in treme in podobno.

Esence prostora (Environmental Esences) uporabljamo, kadar želimo narediti prostor za popolno transformacijo na določenem življenjskem področju, to v astrologiji predstavljajo hiše natalnega horoskopa: na osebnostnem in duhovnem razvoju, na karierni poti, v vseh vrstah odnosov, v komunikaciji.

Esence dragih in poldragih kamnov (Gem Stone Essences) – stabilnost

Z njimi uravnotežimo energiji jin in jang posamezne čakre in dosežemo njeno dolgoročno stabilnost.

Za vsako čakro uporabimo ustrezno esenco: Smaragd za srčno čakro, Diamant za kronsko, Rubin za korensko, Zlato za solarni pleksus, energijski center, ki ga povezujemo s Soncem.

Kako pripravimo esence za uporabo?

Za vsako osebo individualno izberemo ustrezno kombinacijo esenc in vrstni red jemanja posameznih pripravkov. Vrsto terapije in energijski center (čakro), ki je povezana z vašo težavo, določi terapevtka glede na cilj, ki ga želite doseči. Pri tem upošteva analizo natalne astrološke karte ter analizo tranzitov in progresij za obdobje, ko začenjate terapijo.

 

 
Nalagam...
PRIJAVI  

Komentarji

  Podaj svoj komentar in prejmi na svoj račun 3 žarke (velja le za tvoj prvi komentar)!
Marjeta
  komentiral 1 leto nazaj
dober članek in zanimivo novo področje

Facebook komentarji