Andrej Pešec

Še bolje kot pametna je biti – modra ženska

22. avgust 2020    734 ogledov

Olga Valyaeva je v svojem članku zapisala nekaj točk, kjer primerja pametno in modro žensko. 


»Še bolje kot pametna (ženska) je biti – modra,« pravi.

»Če mož naredi napako, pametna ženska dvigne nos in moškega nanjo opozori. Modra ženska moškega podpre, ohrabri in se včasih celo naredi, kot da ni ničesar opazila.

V kriznih situacijah pametna ženska vzame uzde in moškega uči, kako pravilno živeti. Modra ženska mu subtilno pokaže smer in ga v tej smeri tudi spodbuja … 

Ko bo treba otroka naučiti matematiko, ga bo pametna ženska učila matematiko ne glede na vse. Modra ženska pa bo v otroku videla osebnost in to upoštevala.

V službenem kolektivu se bo pametna ženska trudila biti boljša od drugih, zaradi česar se bo večina kolegov do nje vedla zelo previdno. Modra ženska pa bo v kolektivu ustvarila vzdušje ljubezni in topline. 

Zaradi želje, da svetuje, se bo pametna ženska vmešavala v življenja svojih odraslih otrok in jim dajala nasvete ter navodila, za katere je niso niti prosili. Govorila jim bo, kako naj pravilno vzgajajo svoje otroke. Modra ženska pa bo otrokom dovolila pridobiti življenjske izkušnje in jih podpirala v vsaki situaciji.

V odnosu do tašče se bo pametna ženska borila z njenim vplivom, se prepirala zaradi njenih nasvetov, želeč vzpostaviti svojo neodvisnost. Modra ženska pa se bo naučila smehljati in senzibilno poslušati – ter delati po svoje. Z ljubeznijo.

V želji po spreminjanju sveta bo pametna ženska začela pri spreminjanju vseh ljudi okoli sebe. Modra ženska bo začela s tem, da spremeni sebe, druge pa bo sprejela takšne, kakršni so.


Pametna ženska misli, da je srečen tisti, ki ima prav. Modra ženska pa ve, da ima prav tisti, ki je srečen.« Olga Valyaeva

Vir: Andrej Pešec: Ženske in moški
Kaj pa ti praviš? 1
  Podaj svoj komentar in prejmi na svoj račun 3 žarke (za tvoj 1. komentar)!
Franc VOHL
  komentiral 1 leto nazaj
Vsekakor podpiram vse besede avtorice, sam pa dodajam, da je dobro združiti modrost in pamet. Hvala za prispevek.
Nalagam...