Romana Črček

Vas zid okoli vašega srca res ščiti?

22. avgust 2017    2490 ogledov

Koliko zidov okoli svojega srca ste si postavili, da nikoli več ne boste ranjeni? Da vas nihče nikoli več ne bo prizadel? Mogoče ste res sebi prihranili kako bolečino, a vedite, da ste sami ujetnik svojega obzidja. Je res vredno, da živite le na pol?

Vsi smo že doživeli razočaranja in občutke izdaje v odnosih ...

Vendar ne dovolite, da vas te izkušnje zagrenijo. Naj vas naučijo, kaj je za vas v odnosih sprejemljivo in kaj ne. Naj vas naučijo, kako postaviti zdrave meje in kako sebe postaviti na prvo mesto. Saj je to pravzaprav njihov namen. Pokazati, kje ste še šibki in kje potrebujete delo na sebi. Kje so še odprte rane, ki potrebujejo vašo pozornost in zdravljenje. Ne zapirajte se pred ljubeznijo, ker ste imeli slabe izkušnje. Tudi vi ste vredni samo najboljšega.

Opažam, kako ljudje ne znajo sprejeti ljubezni, ker imajo občutek, da niso vredni

In verjamem, da je težko po določenih odnosih verjeti, da obstajajo drugačni ljudje. Ljudje, ki vas iskreno imajo radi in jim je vaša sreča pomembna. A zaradi preteklih izkušenj dvomite, da vas ima lahko nekdo rad samo zaradi vas samih in ne zaradi tega, kar tej osebi lahko omogočite.

Vem, da je težko ponovno zaupati nekomu: torej zaupajte sebi bolj!

Vi točno veste in začutite, kdaj je nekdo iskren ali ne. Poslušajte svojo intuicijo, ne glave. Vaša intuicija je vaš notranji glas, ki vas vodi in vam daje jasne znake. Jih slišite? Si sploh prisluhnete ali bežite pred soočenjem s seboj?

Ne dovolite, da zaradi preteklih ran, ega in ponosa izgubite nekaj, kar boste nekoč obžalovali

Dovolite si ljubiti! In dovolite drugim, da vas ljubijo! Tudi vi si to zaslužite!!! A najprej vzljubite sebe v popolnosti. Vzljubite vse dobre in manj dobre lastnosti. Nehajte se obsojati in si odpustite za vse, kar mislite, da ste naredili narobe. Niste. Vsak odnos vam je dal nekaj lepega. Če ne drugo, spoznanje, da si zaslužite nekaj boljšega. In vesolje vas je (ali pa vas še bo) uslišalo.

Boste zavrnili to, po čemer ste skrivaj hrepeneli in si želeli?

Samo zato, ker je tako drugačno od vsega, kar ste bili navajeni? Kaj pa, če je to odgovor vesolja na vaše prošnje? Nagrada za vse preteklo delo? Bi sprejeli? Ali bi še vedno čepeli varni za svojim obzidjem in zavračali vse in vsakogar, ki se vam hoče približati in vas osrečiti?

Izbira je vaša, vedno je bila. Svetujem vam le, da si dovolite izkusiti nekaj novega, drugačnega, neznanega, še posebej če vam ob tem zaigra srce. Poslušajte sebe, vi že veste odgovor. Ste vedno vedeli. Le ne dovolite umu in dvomom, da vas držijo ujete v preteklosti. Naj vam bo preteklost le modri učitelj, ki vas vodi v sedanjosti.

Deli svoje mnenje! 0
  Bodi prvi in podaj svoj komentar ter prejmi 3 žarke!
Nalagam...