Jure J.

Višja sila

piše: Jure J.
26. julij 2018    136 ogledov

Povežimo se z Višjo silo

Plavamo v morju lepote in čudežnosti – a si pogosto ne vzamemo časa, da bi se ustavili in se opazovali kar počnemo. Eden najučinkovitejših načinov, na katere lahko zavestno negujemo povezavo s svojo dušo, je ta da pogledamo vase. Že samo 15 minut na dan je dovolj in kmalu lahko opazimo velikansko spremembo.

Povezanost z Višjo silo lahko razvijamo na več načinov. Lahko se naučimo običajne oblike meditacije; lahko gremo na sprehod v naravo; lahko sedimo v tišini; lahko poslušamo pomirjujočo glasbo; lahko pa stik s silo, ki je večja od nas, vzpostavimo tudi z molitvijo, afirmacijami in podobno.

Ko ne počnemo ničesar, lahko dosežemo vse

Poznamo več oblik meditacije: Osredotočanje na mantro ali dihanje, Kontemplacija, vizualizacija ali pa meditacija z zvokom. Meditacija je pravzaprav vsak postopek, pri katerem umirjamo svoj um in nam pomaga, da se povežete s svojim Virom in notranjim bistvom – s čisto Resnico in Ljubeznijo. Več o meditaciji lahko izveste pod poglavjem “meditacija”

Meditacija in srečni možgani

Čeprav se med meditiranjem človek sprosti in uživa, pa se največja vrednost meditacije skriva v vplivu, ki ga ima na naše življenje takrat, ko ne meditiramo. V minulih štiridesetih letih so izvedli na stotine raziskav, ki so pokazale, kako močno meditacija vpliva na naše telo, naš um in na naša čustva. Pri nekaterih prvih raziskavah, ki so jih izvedli v zgodnjih sedemdesetih letih prejšnjega stoletja in jih je vodil fiziolog dr. Robert Keith Wallace, so proučevali učinke, ki ga ima meditacija, še zlasti tehnika transcendentalne meditacije (TM), in odkrili, da ponuja veliko telesnih in psiholoških koristi, vključno s tem, da normalizira krvni tlak, omili tesnobo in izboljša delovanje imunskega sistema. Nato so sledile številne raziskave še drugih oblik meditacije, in danes je meditiranje povsod po svetu splošno sprejeta oblika uravnavanja stresa.

Vendar boste imeli od meditacije še veliko več koristi, in ne le to, da se boste laže spopadli s stresom. Nekatere najbolj vznemirljive raziskave danes kažejo, da je meditiranje nekakšna bližnjica do človekove sreče, saj povečuje delovanje teistih delov možganov, ki so povezani z občutkom sreče in s sočutjem.

Raziskava dr. Davisona je pokazala, da so ljudje, ki so vsak dan meditirali po dvajset ali trideset minut, že po samo treh mesecih opazili znatne fiziološke spremembe, kar se je odražalo tudi v tem, da so postali srečnejši in bolj zdravi. Kot vidimo, nam k sreči ni potrebno meditirati desetletja, da bi izkusili pozitivne učinke svojega truda.

Vsakdo ima svoj ritem

Vsak zase lahko postane bolj umirjen in vedrejši že preprosto s tem, da nekaj časa preživi v naravi. Zlahka začne umirjeno dihati že kadar se samo odpravi na dolg sprehod v gozd ali ob obali; dihanje se uskladi z umirjeno hojo. Srce in um se umirita tudi ob poslušanju zvoka vetra, ščebetanja ptic, morskih valov ali gorskega potoka – za spremljavo si lahko izberemo tudi glasbo ki nas sprošča. Kadar se ne moremo umiriti je pogosto dovolj tudi, če se za nekaj minut zazremo skozi okno v drevesa ali oblake, in že začne napetost popuščati; podobe ki jih opazujemo, se namreč v nas dotakne nečesa globljega.

Kadar negujemo svojo povezavo z Višjo silo oziroma Vesoljem, začnemo prepoznavati, da ta sila prežema vse okoli nas in še več. Če si vsak dan vzamemo čas, da bi odkrili, kar je pesnik T.S. Eliot imenoval »mirna točka krožečega sveta«, bomo našli odločilni košček sestavljanke sreče.

Vir: Srečni kar tako - Marci Shimoff
Deli svoje mnenje! 0
  Bodi prvi in podaj svoj komentar ter prejmi 3 žarke!
Nalagam...