Andreja Pancar

Vpliv Jupitra v času med 14. 9. in 20. 11. 2021 (djotiš)

14. september 2021    339 ogledov

Jupiter se 14. 9. 2021 v svoji prividni poti nazaj vrača iz znamenja vodnarja v kozoroga. Tu bo ostal do 20. novembra 2021.

Kadar se planeti vračajo / vrnejo tja, kjer so že bili, to občutimo tako, kot bi prišli poravnati še nek račun, še nekaj urediti, razčistiti, dokončati, česar nismo uspeli / zmogli / znali v preteklem ciklu.

Jupiter je v svojem zadnjem ciklu prehajanja naprej in nazaj, sedaj že tretjič v kozorogu.

Prvič se je nahajal tu od 29. 3. 2020 do 30. 6. 2020 (nato se je vrnil nazaj v strelca), v drugem ciklu je prehodil celotno kozorogovo pot od 20. 11. 2020 do 5. 4. 2021.

Jupiter nas vrača zlasti v lekcije, učenja

Sedaj v tretjem ciklu pa nas vrača zlasti v lekcije, učenja, zgodbe, projekte, ki so se odvijali v obdobju od 27. 3. 2021 do 5. 4. 2021. Smiselno se je vrniti v to obdobje, pobrskati po spominu in ozavestiti, kaj je bilo bistvo tega obdobja. Namreč okus tega časa do 20. 11. 2021 bo zelo podoben zgodbam, ki so se odvijale zlasti ob koncu Jupitrovega drugega pohoda po kozorogu.

Jupiter je planet znanja, modrosti, optimizma, sreče

Jupiter je planet znanja, modrosti, optimizma, sreče, širjenja, napredka, razvoja, bogastva, tudi zakonov, religije in filozofije. Ko se planeti obrnejo retrogradno, je na nek način zavrta njihova narava oz. se njihova narava obrne nazaj, v preteklost.

Jupiter v svoji retrogradni poti ni tako darežljiv, predvsem nas usmerja na vse tisto, kar v preteklosti ni bilo povsem skladno z naravnimi zakoni in nas kliče po popravkih. Zahteva, da reflektiramo pretekla delovanja, prevrednotimo zakone, vrnemo dolgove, ustavimo rast in širjenje in ju upočasnimo z namenom uvida, kje morda nismo delovali najbolje.

Ob tem je potrebno poudariti, da je Jupiter v kozorogu debilitiran – to pomeni, da je to znamenje najslabša možna pozicija za Jupitra.

Namreč Jupiter oz. v sanskrtu Guru je duhovno znamenje, ki ga zanima modrost, religija, naravni, etični zakoni, izobraževanje, rast, napredek, predvsem na duhovnem nivoju, medtem ko je kozorog povsem hladno, praktično in delovno naravnano znamenje, kar modremu in duhovnemu Jupitru sploh ne ustreza in se tu ne znajde. S to svojo pozicijo nam bo predvsem oteževal jasno presojo, moralno držo.

Na globalni ravni kozorog predstavlja vlade, vladajoče elite, poslovni svet in Jupiter se torej ukvarja s temami, ki mu niso prav nič blizu, zato ima tu težave z etiko, moralno držo, dharmičnim delovanjem …

Vpliv Saturna, ki se tudi nahaja v znamenju kozoroga, bo sicer Jupitrov vpliv izboljševal, saj vsakih nekaj dni izniči Jupitrovo debilitacijo, zato učinki Jupitra morda ne bodo tako drastični, a vpliv bomo vsekakor čutili.

Zlasti, ker se bo hkrati odvijalo več zahtevnejših planetarnih pozicij, ki bodo predvsem v oktobru in novembru tvorile močan pritisk, ki ga deloma občutimo že sedaj, a lahko pričakujemo stopnjevanje.

Takšen počasen prehod planeta iz enega znamenja v drugo in nazaj prinaša precej nestabilnosti in neuravnovešene energije.
To je tako, kot bi sami menjali dom, se selili in bili v tistem času vmes, ko starega doma več ni, nov prostor pa še nismo sprejeli za dom.

Jupiter kot planet je tudi predstavnik otrok, učiteljev, gurujev, svetovalcev, pravnikov, bankirjev, govorcev, denarja, znanja, izobraževanja … in na vseh teh področjih lahko pričakujemo nestabilnosti, spremembe, pritiske in pomanjkanje jasnosti in sposobnosti jasne presoje.

Kljub vsemu nam pretekle izkušnje kažejo, da na finančnem področju Jupiter v kozorogu, kadar je v družbi Saturna, prinaša rast in dobitke – predvsem tiste, v katere vlagamo oz. za katere smo trdo delali že nekaj časa.
Obeti za jesen sicer niso nič kaj spodbudni, a se moramo zavedati, da smo v karmičnem ciklu globokih preobrazb in zdravljenja na zelo globokem nivoju.

Sama zares verjamem, da se iz vsega tega lahko izcimi marsikaj dobrega, v kolikor zares zavestno pristopamo in predvsem, v kolikor se lotimo preobražanja in zdravljenja sebe.  

Do globokih spoznanj in zdravljenj nas navadno pripeljejo stiske, saj ko je kolikor toliko udobno, ne čutimo potrebe po spreminjanju izboljševanju. Ko pa življenje stisne, se pojavi nuja po spremembi, v vsem skupaj črpamo moč in dobimo priložnost, da ustvarimo veliko zgodbo, ki je brez vseh pritiskov najverjetneje nikoli ne bi, saj bi ostali v coni znanega.

Ohranjajmo ravnovesje.

Deli svoje mnenje! 0
  Bodi prvi in podaj svoj komentar ter prejmi 3 žarke!
Teme:
Nalagam...