Natalija  Gečev

Vsak je najpomembnejši delček mozaika

13. februar 2018    176 ogledov

Veliko se nas sprašuje "Kdo sem?" in "Kdo želim biti?".  Zahtevna in pogumna vprašanja, na katera sama dobim vsakič drugačen odgovor. Ko sem nedolgo tega spet enkrat meditirala o tem, kdo sem, me je obšlo novo spoznanje. Zame je bilo presenetljivo, zato sem začela o tem razmišljati.

Jaz sem najpomembnejši delček mozaika. In zelo pomemben dodatek: vsak od nas je najpomembnejši delček mozaika.

Mozaik je življenje, stvarstvo, vse kar obstaja. Je film, v katerem nastopajo vsa bitja in katerega glavni režiser je najvišja zavest, izvorna zavest Kreatorja.  Začetek in konec tega filma nam je nepredstavljiv. Prva in zadnja točka na premici večnosti.

In kdo sem jaz? Glavni igralec, statist, scenarist ali scenski delavec? In ti? Katera je tvoja vloga v filmu življenja?

Vsak od nas je glavni igralec, statist in režiser. Jaz sem glavni igralec v svojem življenju, ti v svojem. Z mislimi režiram svoj vsakdan, svojo srečo, svoje zdravje in svojo pot. Sem edini kamenček v mozaiku, katerega imam možnost in pravico oblikovati. Torej je zame najpomembnejši. Kako bom to možnost izkoristila, je le moja izbira. V vsakem trenutku. Pred vsako mislijo, besedo ali dejanjem sem na razpotju. Smer vedno izberem sama, zavestno ali nezavestno. Nezavestno izbiram, kadar delujem priučeno, pod vplivom preteklih izkušenj, reaktivno.

Sem pa tudi statist v tvojem življenju in ti v mojem. Kam me boš postavil/a, je tvoja izbira, prav tako ti odločaš o tem, kakšno vlogo bom oddigrala na tvoji sceni. Te bo moja beseda ali dejanje prizadela ali jo boš lahko razumel/a, boš sprejel/a moj predlog ali ne, se boš užaljeno umaknil/a ali lahko vidiš širšo sliko, ki odseva tvoje omejujoče prepričanje, strahove iz otroštva, del tebe, ki ga ne želiš videti. Kakor koli se odločiš, vedi, da sem jaz le statist v tvojem filmu. Kakšen bo moj vpliv na tvoj delček mozaika je vedno tvoja izbira.

Še eno zelo pomembno spoznanje se skriva v uvodni misli. Skupaj sestavljamo neizmerno kreacijo - mozaik, v katerem ni noben delček bolj ali manj pomemben, več ali manj vreden. Vsak delček igra enako pomembno vlogo ter nosi enako veliko odgovornost za končni izgled mozaika. Z vsako mislijo, besedo, dejanjem ali čustvom vplivamo tako na svoj kamenček kot na celotni mozaik. S temi rekviziti oblikujemo svojo vlogo in film. So močna orodja z velikim vplivom na celoto. Zavedati se moramo posledic njihove uporabe in tako prevzeti odgovornost za svojo vlogo v filmu. Odgovornost za potek svojega življenja in njegov vpliv na celoto. Nobeno moje dejanje ni brez posledic. Prav tako vem, da ima vsak dogodek svoj vzrok v meni.

Vsi smo povezani.

Deli svoje izkušnje! 0
  Bodi prvi in podaj svoj komentar ter prejmi 3 žarke!
Teme:
Nalagam...