dr. Kristina  Knific

Zakaj in kako ti regresija v preteklo življenje lahko pomaga?

27. januar 2020    287 ogledov

Življenje vsakemu od nas v njegovi učilnici Življenja prinaša situacije po katerih spoznavamo sebe in širimo svojo zavest. Čeprav se pri pobiranju plodov izkušenj morda zavedamo, da so naše izkušnje na polju Življenja darilo, pa si verjetno vsi želimo živeti »dobro življenje«.

Zakaj se blagostanje dobrega življenja kljub "delu na sebi" v lahko odmika?

Zemlja je planet polarnosti, spoznanja »dobrega in slabega«. Zdi se, da dobro spoznamo in cenimo šele preko izkušnje njegovega nasprotja. Tema kot »odsotnost oz. negativni polj« omogoča spoznanje pomena in dobrobiti svetlobe (beri zaželenega, pozitivnega dela). V tem pogledu izkušnja neželenega (t.i. teme) služi svetlobi. Kadar se zataknemo v težavnih okoliščinah za tem pogosto tiči nevednost, zmote in neznanje.

Smo več kot se zavedamo. Nismo (samo) to umrljivo telo s katerim se identificira naša osebnost.  S potovanjem v dimenzije v samega sebe lahko sebe spoznamo tudi kot delček zavesti v kontinuiteti obstoja duše skozi prostor in čas. V smeri spoznanj »dobrega in slabega« je posameznikovo sedanje življenje povezano z življeni, ki jih je živeli pred tem.

Negativen vpliv vzrokov preteklih življenj se pogosto izraža skozi neželene okoliščine in notranje doživljanje posameznika (t.i. občutljivost), katerega s terapijskimi pristopi, usmerjeni na sedanje življenje, pogosto ne uspemo razrešiti. Kadar se nam nezaželene izkušnje ponavljajo in lekcij ni konca, se je smiselno zazreti vase, v z aktualno težavo povezana pretekla življenja. 

Obstaja več možnosti za razrešitev vzrokov, ki izhajajo iz preteklih življenj. Po mojih izkušnjah se kot najučinkovitejša izkazuje regresija v pretekla življenja. Regresija v pretekla življenja po tehniki, ki jo izvajam sama, omogoči, da posameznik dostopi do svojih t.i. »akaških zapisov«.Lastni vpogled omogoči varno vodeno podvojitev izkušnje, kar pri večini  sproži razbremenitev ali celo izbris vpliva izkušnje na sedanje življenje. Sledi učenje in čiščenje čustveno mentalnih vsebin uma ter pomoč za spreobrnjenje v tem življenju s pomočjo spoznanj in »darov svetlobe stanj višje zavesti«.

Primeri težav, ki se lahko razrešujejo z regresijo:

  • nepojasnjen strah, nezaupanje, depresija
  • obsesivne misli brez znanega vzroka (moram to in to)
  • nepojasnjen občutek krivde, jeze, sramu
  • nepojasnjene bolečine in bolezni
  • težaven odnos z nekom, pa ne poznaš realnega razloga za to
  • odtujenost od tega sveta ipd.

Nekatere izkušnje udeležencev individualne regresije:

Osvoboditev od nepojasnjenega strahu: Zelo rada plavam, vendar kadar sem na morju odplavala stran od obale, me je mučil občutek strahu. Skozi regresijo sem ozavestila, da je ta občutek izhajal iz enega od preteklih življenj, ko sem bila ribič in so me je požrl morski pes. Čeprav nisem ničesar videla, sem vse občutila in dobila jasna sporočila. (Anja)

Karmični odnos in nepojasnjena bolečina: Tri leta sem trpela zaradi nepojasnjene bolečine na desni strani trebuha. Bila sem na pregledih, pa niso ničesar mogli odkriti…Med regresijo nisem ničesar videla, sem pa toliko bolj čutila in ne vem kako, vse kar me je Kristina vprašala, sem vedela. Bila sem noseča … bližal se je čas poroda, otrok je obtičal obrnjen poprek. Odločili so se za rez, prav v tem delu trebuha, kjer sem čutila ostro bolečino. Otroka so rešili, jaz pa sem izkrvavela. Ob meni je bil moj sedanji mož, prav tako je bila v dogajanje vpletena še ena oseba iz sedanjega življenja, s katero sem imela tri leta nazaj težave.... Vse mi je postalo jasno … Sedaj, ko to pišem, je že več mesecev od regresije. Še vedno ne morem verjeti, vendar bolečine ni več. Spoznavam, da je bila bolečina pravzaprav darilo, da ne bom ponovila iste napake še enkrat. (Teja)

Zatrdlina je izginila: Saj ne vem, kako naj začnem….. Čeprav se zavestno ukvarjam z osebno in duhovno rastjo že več kot 15 let in živim zdravo, so mi odkrili zatrdlino na levi dojki. Skozi regresoterapijo sem se zavedela, da je to povezano z mojo mamo, da imam v zvezi z njo zamero. Pa sem mislila, da sem ji že vse oprostila. Po tvojem nasvetu, sem naredila vse, kar si mi predlagala. Danes sem bila na kontroli v bolnici in ugotovili so, da je zatrdlina izginila. Srečna sem do nebes in nazaj. Hvala ti. (Tinkara)

Osvoboditev in čudežni razplet: Potovanje skozi čas, mi je zato vedno zvenel če že ne kot pravljica, pa vsaj kot nekaj neuporabnega. Zato je bila zame moja prva regresija tako presenetljiva: »Skozi regresijo so se mi začeli povezovati drobci mojega življenja, ki so do tedaj lebdeli v moji zavesti brez logične povezave in smisla. Na videz popolnoma nepovezani dogodki, besede, misli, moja dejanja in prepričanja so se nenadoma povezali kot koščki velike sestavljanke in prinesli odrešitev. Ko sem razumela prizmo, skozi katero že vse življenje delujem, je najprej prišlo olajšanje, nato radostno odpuščanje in končno spoznanje, da vendarle ima vse svoj smisel in razlog.« Dnevi, ki so sledili, so bili v znamenju daril. Na videz nerešljivi odnosi so se »čudežno« popravili, izginila je vedno prisotna bolečina v prsih, odprle so se nove profesionalne možnosti, o katerih do tedaj nisem niti razmišljala. Prišel je mir in novi izzivi. V luči teh novih izzivov sem se odločila za še eno regresijo, ki mi je znova prinesla nove uvide in spremembe. (Kristina)

Nekatere izkušnje udeležencev skupinske regresije (povzetki):

Osvobodila sem se strahu in prišla do miru: Znebila sem se strahu, ne grabi me več panika… Po regresiji in pogovoru sem občutila globok notranji mir. Zboljšalo se mi je počutje in imam več energije, lažje se odločam. Situacija, ki me je bremenila, se je ugodno razpleta … Globoko hvaležna. (Teja)

Prišla sem do jasnosti in več svobode: Meni je izkušnja skupinske terapije odprla oči, jasneje vidim, kje sem imela večje težave. Prvič se mi je letos na morju zdelo, da res uživam v vsem kar počnem. Tudi v dobri hrani in pijači. Presenetilo me je, da se prvič nisem zredila nič. Seveda se precej gibljem, to počnem rada. Tudi do sedaj sem se, vendar sem se vedno vsaj 2 kg zredila. To me res napolnjuje z optimizmom, da je mogoče zgubljat kilograme, ko te neko prepričanje več ne določa. Vse je v glavi pravijo. Do sedaj tega nisem najbolj razumela, zdaj se nekaj že svita. (Karin)

Nujnost povezana s kajenjem je izginila: Želela sem razumeti in ozdraviti mojo odvisnost od cigaret. Med samo regresijo sem se znašla v prejšnjem življenju, kjer sem bila mala deklica, stara 5-6 let v življenjski nevarnosti...V naslednjih dneh po regresiji sem opazila, da nisem več odvisna od cigaret. Našla sem mir. Po regresiji sem se lahko svobodno odločala o kajenju. (Milena)

Več:

Regresija v preteklo življenje;

Kaj, če je vzrok tvojih težav travmatična izkušnja iz preteklega življenja?

Kaj pa ti praviš? 0
  Bodi prvi in podaj svoj komentar ter prejmi 3 žarke!
Nalagam...