Mojca Koprivnikar

Zakaj je osvobajanje notranjega otroka ključno za resnično spremembo?

21. januar 2022    489 ogledov

Pred nami se je odprlo obdobje, ko zapuščamo večletno trdo vladavino Uma in kopico starih načinov delovanja. Potujemo pa v Srce. V točko Božanske kreacije, kjer so skriti vsi naši zakladi in darovi.

Tu je sedež čiste brezpogojne ljubezni. Tu se skrivajo vsi odgovori in pot iz krize …

V srcu lahko zares začutimo in spoznamo, kdo smo. Skozi um to ni mogoče. A da bi zares lahko odprli srce in VIDELI, razprli roke ljubezni in vsem darovom, je treba spustiti in odpustiti še kakšno staro plast. Umakniti kak zid, ki smo ga postavili že davno, da smo se zavarovali in/ali preživeli, spustiti kakšno zamero, razočaranje, morda jezo, strah, krivdo. Na tak način, plast za plastjo, prihajamo vse bolj v stik s seboj …

Notranji otrok

Ko želimo v svojem življenju narediti korenito spremembo in se prestaviti na višjo raven, se je treba lotiti svojih korenin, otroštva. Brez tega bodo naše spremembe površinske. Lahko v umu ponavljamo pozitivne afirmacije in misli, a če nismo predelali ključnih prepričanj in vzorcev iz otroštva, ki nas omejujejo, bodo pozitivne afirmacije delovale le kratkotrajno.

Primer: Na primer, da imate težave na področju financ. Želite zaslužiti vsaj toliko denarja, da boste dobro živeli. Pa vam nikakor ne uspe. Denar kar izpuhti ali dobivate slabo plačana dela. Lahko sicer ponavljate afirmacije, da imate veliko denarja, da denar priteka v vaše življenje … Pa vendar. Če imate nekje v sebi prepričanje, da si ne zaslužite, da je treba garati, da je denar umazan, potem se te afirmacije ne bodo usedle globlje v vas. In globlje se morajo, če želite, da bodo delovale. Kajti resnična sprememba vedno prihaja iz globin, nikoli s površine.

Primer: Na primer, da si želite ljubečega in spoštljivega odnosa. V glavi imate natančno sliko, kakšen naj bi bil ta odnos, kakšen naj bo bodoči partner. Ljubeč, spoštljiv, pozoren ... Zavestno točno veste. A dogaja se drugače. Zakaj? Ker imate najverjetneje globlje v sebi neko negativno prepričanje o nasprotnem spolu ali odnosu.

Ko si nekaj želimo in se to ne zgodi, je to zaradi prepričanj in vzorcev globlje v nas. Imamo željo, a ta želja trči ob zid – prepričanje, vzorec.

NAŠA SUVERENOST SE ZAČNE, KO ISKRENO POGLEDAMO SVOJE LEKCIJE

… in zanje prevzamemo odgovornost. S tem se nam osvobodi večja količina energije in se rodi moč za spremembo. Počasi spuščamo in dopuščamo … Razkrivati se nam začnejo dušni darovi … Počasi se sestavlja naše poslanstvo … Luč se prižge. Od tu naprej ...

Osvoboditev …
Ko začnemo osvobajati notranjega otroka, začnemo odpirati srce. Nato začnemo (od)puščati, začnemo sprejemati … Rodi se ljubezen (do sebe) … Od tukaj si skozi proces preobrazbe postopoma dovolimo, da k nam pride tisto, po čemer hrepenimo. Lotili smo se korenin in tam začeli spreminjati … Vse lažje postavljamo meje vsem tistim, ki jih želijo pohoditi … vse bolj se zavedamo, da si ZASLUŽIMO VEČ IN LEPŠE … Začnemo ustvarjati z močjo srca.

 

Deli svoje izkušnje! 1
  Podaj svoj komentar in prejmi na svoj račun 3 žarke (za tvoj 1. komentar)!
  komentiral 1 mesec nazaj
Hvala.
Vesna
Nalagam...